www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2513 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 156 dagen geleden)
Bedrijf:

Previder en Lesscher IT fuseren

Het nieuwe Previder heeft een breder portfolio en meer groeipotentie

Hengelo, 12 december 2016 – De Odin Groep kondigt aan dat twee van haar bedrijven, Previder en Lesscher IT, samengevoegd worden. Dit proces wordt begin 2017 voltooid, waarna de nieuwe organisatie verder zal gaan onder de naam Previder. Volgens Hans Lesscher, algemeen directeur van de Odin Groep, past de samensmelting in de strategie om de groeidoelstellingen naar de toekomst waar te maken.

De Odin Groep heeft als missie om IT-bedrijven in staat te stellen blijvend te excelleren in hun marktsegment. De organisaties binnen de Odin Groep zelf, Lesscher IT, Heutink ICT, Previder en Web2work, zijn allemaal succesvol in hun eigen vakgebied, in de afgelopen jaren ontstond er echter steeds meer overlap tussen de dienstverlening van Lesscher IT en Previder.

“Previder en Lesscher IT werkten al intensief samen, maar functioneerden als gescheiden bedrijven,” legt Hans Lesscher uit. “Door het samenvoegen van twee succesvolle bedrijven binnen de Odin Groep wordt er een stevige basis gelegd om de gewenste groei te kunnen realiseren. De nieuwe organisatie heeft namelijk een breder dienstenaanbod en bovendien meer slagkracht door zijn schaalgrootte.”

Vergroten synergie
Tim Timmerman, directeur van Lesscher IT, noemt de samensmelting van Previder en Lesscher niet meer dan logisch: “We maakten al flink gebruik van het platform van Previder voor het ontwikkelen en leveren van onze diensten. Door onze deels overlappende portfolio’s, bijvoorbeeld op gebied van cloud-diensten als Microsoft Azure, samen te voegen, houden we meer capaciteit over om als organisatie de komende jaren sneller te innoveren en groeien.”


Eric Vredeveldt, directeur van Previder

Klanten krijgen in het vervolg één centraal aanspreekpunt voor al hun dienstverlening; van IT- en werkplekbeheer tot hun datacenter- en cloud-diensten. Maar ook intern gericht zal de fusie ervoor zorgen dat de twee bedrijven een sterkere eenheid gaan vormen.

Eric Vredeveldt, directeur van Previder, verwacht dat de nieuwe organisatie beter tegemoet kan komen aan de vraag uit de markt: “Met het nieuwe Previder kunnen we onze klanten naast de datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten bijvoorbeeld ook virtual desktops aanbieden. Hierdoor kunnen we veel sneller doorgroeien naar een Hybride Cloud Provider, waarbij we zelfs on-premise activiteiten kunnen koppelen in een totale cloud-oplossing. Dit geeft ons dus een nog betere marktpropositie, waardoor we zowel bestaande als nieuwe klanten nog beter kunnen bedienen.”

Integratie organisaties
De komende periode wordt door de Odin Groep gewerkt aan de integratie van Previder en Lesscher IT. Klanten van beide organisaties zullen op de korte termijn niets merken van de fusie. Ze blijven in de meeste gevallen contact houden met dezelfde mensen, ook nadat beide merken begin 2017 definitief worden samengevoegd. De impact blijft dus grotendeels beperkt tot een vereenvoudiging van de contractrelatie met de klant en een verbreding van het portfolio. Vredeveldt en Timmerman zullen gezamenlijk de directie gaan voeren van het nieuwe Previder. Om de samenvoeging van deze twee bedrijven maximaal te faciliteren is Stephan Masselink vanuit de Odin Groep aangesteld als eindverantwoordelijk directeur.

***

Over Previder
Previder is een toonaangevende leverancier van high-end datacenter- en cloud-diensten, strategisch gelegen tussen de Amsterdamse en Duitse Internet Exchange. Met een uniek Twin-datacenter concept levert het stabiele, hoogwaardige en schaalbare infrastructuur aan IT-dienstverleners, softwarebouwers en eindgebruikers. Previder levert zowel cloud-hosting, co-locatie als connectiviteitsdiensten die apart maar ook als geïntegreerde oplossing kunnen worden afgenomen. De specialisten van Previder staan voor een persoonlijke aanpak en zijn in staat om samen met klanten innovatieve oplossingen te realiseren. Meer informatie: www.previder.nl

Over Lesscher IT
Lesscher IT adviseert, bouwt en beheert IT-omgevingen voor de zakelijke markt, de zorg en de publieke sector. Lesscher IT, onderdeel van de Odin Groep met ruim 300 werknemers, is een van de grootste ICT-dienstverleners van Oost-Nederland. Lesscher IT biedt zowel on-premise als de allernieuwste cloud oplossingen of een combinatie daarvan. Daarbij staan de volgende specialisaties centraal: Secure Networking, Enterprise Mobility, Business Continuity en Application Delivery. Meer informatie www.lesscher.nl
Laatste van Previder  
Previder levert vernieuwde digitale werkplek voor de zorg

Nederlander scoort magere voldoende bij datalek-check

Previder richt pijlen op de zorg
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 156 dagen
Previder contact  

Logo Previder

  088 - 332 33 33
  info@previder.nl
  www.previder.com/nl
Previder sociaal  


Previder tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alleeninkt.nl
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo Personio
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91129 persberichten
- 5978 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10279 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com