www.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (1272 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Marco Derksen en Guda van Noort nieuwe leden DDMA Privacy Autoriteit

Bewustwording bij consumenten belangrijk doel voor Privacy Autoriteit

Amsterdam, 12 december 2016 – Guda van Noort, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam, en marketingexpert Marco Derksen zijn toegetreden tot de DDMA Privacy Autoriteit. De Privacy Autoriteit, met Jan Hoek sinds een jaar als voorzitter, overziet de accreditatie van het Privacy Waarborg, het keurmerk voor privacy en data security.

Door het voeren van het Privacy Waarborg laten organisaties zien dat zij op een zorgvuldige en transparante manier omgaan met persoonsgegevens, deze goed beveiligen en privacybescherming hoog in het vaandel hebben staan. Van Noort en Derksen volgen hoogleraar Edith Smit en ondernemer Paul Molenaar op als lid van de Privacy Autoriteit. Diana Janssen, directeur van brancheorganisatie DDMA: “Jan, Marco en Guda hebben samen de perfecte combinatie van ervaring in toezichthouden, wetenschap en de online en mediawereld die nodig is in de Privacy Autoriteit.”

Vertrouwen
DDMA heeft het Privacy Waarborg ontwikkeld vanuit een behoefte aan helderheid in een complexe, datagedreven wereld waarin de wettelijk toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, alleen het toezicht niet aan kan. Janssen: “DDMA is als brancheorganisatie opgestaan om organisaties duidelijkheid en een richtlijn te bieden. In de digitale economie is vertrouwen van consumenten essentieel. Dat vertrouwen win je alleen maar als je zorgvuldig met hun gegevens omgaat.”

Voorzitter Jan Hoek, voormalige directeur van RNW (Wereldomroep) en nu werkzaam als interimmanager en toezichthouder bij verschillende organisaties, trad eind vorig jaar aan als voorzitter van Privacy Autoriteit: “Ik denk dat consumenten nog te weinig beeld hebben van de risico’s en van de waarde van persoonsgegevens. Het Privacy Waarborg is een manier om consumenten hier bewuster van te maken. Als een organisatie het Waarborg uitdraagt, weet je dat het een betrouwbare partij is. Ik ben dan ook zeer vereerd dat Marco en Guda, dé experts in dit vakgebied, toetreden tot de Privacy Autoriteit.”

Consumenten
marco-derksen
Marco Derksen, oprichter van Marketingfacts en adviesbureau Upstream: “Eén van de grootste uitdagingen van de huidige technologische ontwikkelingen is het waarborgen van de privacy van het individu. Mensen moeten zelf beter leren omgaan met deze nieuwe werkelijkheid, maar dat betekent niet dat overheden en andere organisaties hierin geen verantwoordelijkheid hebben. Vanuit mijn achtergrond bied ik de Privacy Autoriteit inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op gebied van digitale marketing en communicatie. Daarbij kijk ik specifiek welke risico’s dat met zich meebrengt voor privacy en hoe je vanuit privacy-by-design kunt komen tot betere en veiligere diensten en producten.”

guda-van-noortGuda van Noort, universitair hoofddocent Marketing Communication aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van SWOCC: “Daar sluit ik me bij aan. Privacybescherming is een taak van zowel consumenten als organisaties. Het is vooral zoeken naar de juiste balans en dat kan alleen als er voldoende transparantie is. Daarom is het Privacy Waarborg zo belangrijk. Vanuit mijn academische positie heb ik veel kennis van consumentengedrag. Hoe gebruiken mensen nieuwe media? Hoe ervaren zij marketingcommunicatie in nieuwe media? Wat is de rol van privacy hier in? Met mijn expertise op het consumentenperspectief op dataverzamelingspraktijken en privacy hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de invulling van het Privacy Waarborg.”

Over het Privacy Waarborg
Het Privacy Waarborg is ontwikkeld door DDMA. Het Privacy Waarborg positioneert organisaties als betrouwbare partners in marketing en streeft transparantie na. Organisaties krijgen de zekerheid dat hun marketing voldoet aan privacy- en beveiligingsvereisten, de mogelijkheid compliance zichtbaar uit te dragen, gratis juridisch advies bij privacyvraagstukken en kosteloze afhandeling van geschillen tussen consumenten en bedrijven. Consumenten kunnen erop rekenen dat een organisatie die het Privacy Waarborg voert, beleid heeft ontwikkeld op het gebied van privacy en datasecurity, dat voldoet aan de eisen die de wet en de toezichthouder aan organisatorische compliance stellen.

Over DDMA
DDMA is de brancheorganisatie voor marketing en data. Onze 275 leden halen en brengen bij ons kennis over het inzetten van data om relevant te kunnen communiceren met hun doelgroepen. Daarom organiseren wij met en voor hen netwerk- en kennisbijeenkomsten. Wij eisen van onze leden dat zij handelen binnen het kader van de wet en de gedragscodes. Daarnaast spreken wij met de stakeholders in Den Haag en Brussel over de ontwikkeling van een duurzame data-economie.
Laatste van DDMA  
Tempo-Team, Wehkamp en OMG winnaars DDMA E-mail Awards 2019

De National E-mail Benchmark 2019: Invoering AVG niet van invloed op open- en klikratio’s

Tempo Team, KPN en Pathé genomineerd voor Email Awards 2019
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1272 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
DDMA contact  

Logo DDMA

  020 4528413
  info@ddma.nl
  ddma.nl
DDMA sociaal  


DDMA tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl