www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 119 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Mobiliteit vereist een solide basis

Citrix onderzoek wijst uit: mobiliteit zeer belangrijk voor organisaties, maar niet zonder risico

AMSTERDAM, 6 December 2016 - Moderne organisaties staan zeer positief tegenover een hoge mate van flexibiliteit, niet alleen in de bedrijfsvoering, maar zeker ook richting medewerkers. Altijd en overal op een veilige manier kunnen werken, wordt zowel door werkgevers als werknemers als zeer aantrekkelijk ervaren. De voordelen zijn duidelijk en de middelen zijn beschikbaar – maar naar de ideale toepassing van mobiliteit wordt nog gezocht.

Uit onderzoek dat in opdracht van Citrix door CHRO.nl is uitgevoerd onder Nederlandse HR-verantwoordelijken, geeft bijna 80% van de respondenten aan dat mobiel werken de productiviteit verhoogt en de organisatie flexibeler maakt. Peter van Leest, Regional Director Citrix Benelux en opdrachtgever van het onderzoek: “96% van alle respondenten is ervan overtuigd dat mobiel werken bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van een organisatie als werkgever. Dat zijn belangrijke cijfers in een snel veranderende markt, die sterk afhankelijk is van het juiste talent om optimaal gebruik te kunnen maken van de laatste innovaties.”

Hoge urgentie, maar weinig beleid
Een kwart van de respondenten ziet HR als hoofdverantwoordelijke voor het mobiliteitsbeleid van de organisatie. Ruim de helft geeft aan dat de organisatie een helder mobiliteitsbeleid heeft, en in bijna twee derde van de gevallen maakt mobiliteit zelfs deel uit van de toekomstvisie van het bedrijf. Opvallend is daarom dat bijna een derde van de respondenten aangeeft dat het beleid niet algemeen bekend is binnen de organisatie.

Hoewel bijna 70% mobiliteit actief ondersteunt met IT-oplossingen, wordt het gebruik ervan in nog niet de helft van de gevallen actief ondersteund. Volgens Melle Eijckelhoff, directeur bij CHRO.nl, heeft deze discrepantie veel te maken met de gewenste flexibiliteit die organisaties met mobiliteitsoplossingen proberen te bereiken: “Zodra je beleid vastlegt, heeft dat consequenties”, zegt hij. “Het schept verplichtingen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en gezondheid, maar het kan er ook toe leiden dat medewerkers bijvoorbeeld thuiswerken gaan zien als recht. Als ze dan bijvoorbeeld vaste thuiswerkdagen gaan claimen, wordt je organisatie juist minder flexibel, in plaats van meer.”

Uit gesprekken met CHRO’s naar aanleiding van het onderzoek, blijkt volgens Eijckelhoff dat de gevolgen van mobiel werken er op papier goed uitzien (“Er zijn Nederlandse voorbeelden van bedrijven waar het ziekteverzuim onder flexibel werkende medewerkers met 30 procent is gedaald en de medewerkerstevredenheid substantieel is gestegen”). Maar HR Executives houden er ook rekening mee dat niet alle gevolgen van hogere mobiliteit al volledig zijn te overzien.

Solide IT-basis geeft zekerheid
Zo bevestigen enkele CHRO’s dat bij flexwerkers de kans op een burn-out lijkt toe te nemen en noemen verschillende CHRO’s het gevaar dat de bedrijfscultuur in het gedrang komt als medewerkers meer dan twee dagen per week niet op kantoor aan het werk zijn. In het onderzoek spreekt 52% van de respondenten de vrees uit dat mobiel werken leidt tot verlies aan controle. Opvallend is dat CHRO’s daar in gesprekken aan toevoegen dat mogelijk misbruik niet de grootste angst is. Ervaringen in de praktijk duiden er eerder op dat de productiviteit omhoog gaat. Wel geeft 43% aan dat het bedrijf door mobiliteit haar sociale functie kan verliezen, wat gevolgen heeft voor de communicatie en de samenwerking, waardoor bijvoorbeeld wel meer gewerkt wordt, maar minder efficiënt.

In het onderzoek bevestigt 75% van de respondenten dat het succes van een uiteindelijke transformatie van de werkplek afhankelijk is van ICT. Peter van Leest (Citrix): “HR is er duidelijk van overtuigd dat mobiel werken bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van een organisatie als werkgever, dat het de productiviteit verhoogt en de organisatie flexibeler maakt. Dat zijn zeer belangrijke winstpunten. Het betekent dat, als je mobiel werken op een goede manier kunt aanbieden, je de beste mensen aantrekt die je ook nog eens optimaal kunt inzetten. Maar dan heb je wel de tools nodig om dat allemaal in goede banen te leiden.”

Volgens Van Leest zijn de zorgen die HR daarnaast ook heeft, voor een belangrijk deel op te vangen door gebruik te maken van goede, geïntegreerde IT-oplossingen. “Apps en data moeten overal, altijd en op ieder device beschikbaar zijn, op een manier die ervoor zorgt dat mensen altijd inzicht hebben in de laatste versies en de meest recente afspraken. Daarnaast is het uitermate belangrijk dat je een zo natuurlijk mogelijk alternatief biedt voor de communicatie die op kantoor in de vorm van face-to-face contact plaatsvindt.” Als eenmaal aan die voorwaarden is voldaan, kan de organisatie op zoek naar de beste manier om mobiliteit de organisatie te laten versterken.

Volg Citrix
Twitter: @sharefile @citrix
Facebook: Citrix

Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en apparaten altijd veilig verbonden en toegankelijk zijn. Citrix technologie maakt applicaties en data overal ter wereld veilig en eenvoudig te benaderen, waardoor mensen overal en altijd kunnen werken. Citrix biedt een compleet en geïntegreerd portfolio van Workspace-as-a-Service, application delivery, virtualisatie, mobility, network delivery en file sharing oplossingen, waarmee IT cruciale systemen veilig beschikbaar stelt aan gebruikers, via de cloud of in eigen huis, op ieder apparaat en elk platform. Met een jaaromzet in 2015 van 3,28 miljard USD worden Citrix-oplossingen gebruikt in meer dan 400.000 organisaties en door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Meer informatie vindt u op www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Voor meer persinformatie en inzicht in de CHRO Survey Mobiel Werken

Citrix Persdesk

Karin van Geelen
+31 (0)23 555 34 24
Citrix@yellow-communications.com
www.citrix.nl

Citrix

Alexandre Le Coq
+33 (0)149 003 307
Alexandre.lecoq@citrix.com
www.citrix.nl
Laatste van Citrix  
Citrix en Microsoft werken samen om de toekomst van het werk te verbeteren

De werkende wereld verandert: Citrix-onderzoek laat zien hoe Nederlanders naar hun toekomst op kantoor kijken

Citrix levert Back-to-Office Solution
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 119 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Citrix contact  

Logo Citrix

  +31 (0)20 301 3400
  info@citrix.nl
  www.citrix.nl
Citrix sociaal  


Citrix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Logo Netskope
Logo Zoom
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88997 persberichten
- 5760 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8529 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl