STRAX geeft €10.000 als kerstcadeau aan goede doelen

Oldenzaal, 2 december 2016 - STRAX, wereldwijd producent van accessoires voor mobiele en verbonden apparatuur, laat weten dat het ook dit jaar weer doneert aan goede doelen, in plaats van dure cadeaus te kopen voor klanten. Er wordt €10.000 verdeeld over twee internationale goede doelen.

Strax zet zijn langdurige relatie met het Duitse goede doel ‘Kinderzukunft’ voort. Deze goede doelen stichting, die al meer dan 25 jaar bestaat, is actief in Roemenië, Bosnië Herzegovina en Guatemala, waar het kinderdorpen heeft gebouwd om kinderen een veilig en liefdevol huis te bieden. Van iedere donatie gaat 100% direct naar de ondersteuning van het goede doelenwerk, terwijl de administratie en andere kosten betaald worden uit afzonderlijke donaties. Het leven van kinderen die voorheen onder armoede en geweld gebukt gingen, wordt getransformeerd met een gezond dieet, medische en psychologische ondersteuning en een liefdevolle omgeving met scholing en beroepsonderwijs. Dit jaar zal de stichting zich richten op Guatemala, dat getroffen werd door een langdurige droogte, gevolgd door verschrikkelijke overstromingen nadat de uitgedroogde aarde niet meer in staat is om het water op te nemen. De bevolking, die met enorme armoede te kampen heeft, heeft de hulp van de stichting enorm hard nodig.

Daarnaast zal Strax de goede doelen organisatie ‘From One to Another’ ondersteunen, die toegang tot het onderwijs voor Keniaanse meisje en vrouwen mogelijk maakt. Hoewel basisonderwijs verplicht is in Kenia, kunnen veel mensen het middelbaar onderwijs niet betalen en moeten veel meisjes helpen met het huishouden. Dit heeft ervoor gezorgd dat het analfabetisme is toegenomen en bijna een vijfde van de vrouwen niet kan lezen of schrijven en daardoor beperkte kansen op de arbeidsmarkt heeft. Het goede doel haalt geld op om land te kopen en scholen, ziekenhuizen en bibliotheken te bouwen voor de vrouwencentra in Bendettah en Nikumbuke en dit jaar aan 75 vrouwen een studiebeurs te geven.

###

Over Strax
STRAX is een wereldwijd producent van accessoires voor mobiele en verbonden apparatuur. Het bedrijf staat genoteerd op de Nasdaq Stockholm Stock Exchange. STRAX biedt gepatenteerde, gelicenseerde en partner branded accessoires. De eigen merken zijn onder andere XQISIT, GEAR4, Urbanista, THOR en Flavr. Het bedrijf vertegenwoordigt zowel meer dan 30 grote OEM, als merken voor mobiele accessoires en verkoopt via een breed aantal kanalen, variërend van telecom operators, gespecialiseerde mobiele en consumentenelektronica retailers tot online, lifestyle, warenhuizen en supermarkten. STRAX werd opgericht in Miami en Hong Kong in 1995 en is sindsdien wereldwijd aanzienlijk gegroeid. STRAX heeft meer dan 175 medewerkers in 12 landen en het hoofdkantoor en logistiek centrum is gevestigd in Duitsland.

Pride PR
Irene Martini & Ivette van der Elst
Tel: +31 71 528 3600
E-mail: strax@pridepr.nl