www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl

2514 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (5 jaar en 62 dagen geleden)
Bedrijf:

Omnichannel marketingtrends 2017: dit staat de marketeer te wachten

Haarlem, 28 november 2016 – Wat kunnen marketeers verwachten binnen omnichannel marketing in 2017? En welke marketingstrategie zorgt volgend jaar voor concurrentievoordeel? René Kulka, e-mailmarketing evangelist bij Optivo, geeft een vooruitblik op de vijf ontwikkelingen in het komende jaar.

1. Kunstmatige intelligentie neemt een vlucht

In 2017 zal het binnen campagnemanagement grotendeels draaien rondom thema’s zoals ‘kunstmatige intelligentie’, ‘machine learning’ en ‘predictive analytics’. Met behulp van kunstmatige intelligentie, is het mogelijk om zeer grote hoeveelheden data eenvoudig en doeltreffend te gebruiken. De inzichten die daarbij worden opgedaan, zijn van grote toegevoegde waarde voor bedrijven. Deze know-how stelt bedrijven tegelijkertijd in staat om de consument op een sterk gepersonaliseerde en geautomatiseerde wijze te bedienen. De trend gaat ook richting het genereren en voorbereiden van content met behulp van kunstmatige intelligentie. Bovendien kun je andere factoren, zoals verzendtijden of onderwerpsregels, ook automatiseren én personaliseren voor elk individu. In deze gevallen zal de exacte inhoud - die het algoritme definieert als de meest veelbelovende, gebaseerd op het klantgedrag in het verleden - worden gebruikt. In de zogeheten ‘next best actions’ zit ook een groot potentieel. Hierbij ‘voorspelt’ de kunstmatige intelligentie welke van de mogelijke volgende communicatie-acties het meest succesvol zal zijn.

2. Context-gevoelige real-time content

Tot voor kort kon je e-mails nauwelijks nog aanpassen tussen verzending en opening. Gepersonaliseerde elementen toevoegen gebeurde daarom altijd vooraf. En dat terwijl e-mailmarketing al mogelijkheden biedt om content eenvoudig te personaliseren per individu, zelfs nadat de mail is verstuurd en in de inbox van de ontvanger zit. De dynamische content wordt toegevoegd en weergegeven wanneer de ontvanger de e-mail opent. Je kunt zelfs rekening houden met de huidige situatie van de individuele lezer. Aspecten zoals de locatie, de plaatselijke weersomstandigheden of het tijdstip zijn dan te gebruiken voor het aanbieden van op maat gemaakte real-time aanbevelingen. Op deze manier kan je pas echt voldoen aan de moderne personalisatiestandaarden binnen e-mailmarketing.

3. Design áltijd responsive voor mobiel

Vroeger was de laptop het belangrijkste apparaat om toegang tot het internet te krijgen. Tegenwoordig is dat de smartphone. Volgens cijfers uit een recent onderzoek van Litmus, opent het grootste deel van de consumenten een e-mail op een mobiel device met een e-mail open rate van 56%. Deze trend zal doorzetten in 2017. Dat betekent dat je rekening moet houden met het feit dat er andere designprincipes gelden voor het weergeven van content op de kleine touchscreens in vergelijking met de desktopmonitor. Nieuwsbrieven moeten dus een responsive design hebben. Marketeers die deze ontwikkeling nog niet hebben omarmd, moeten hier voor het nieuwe jaar goed over gaan nadenken. Een mooie driver hiervoor is Google. Tot op heden ondersteunt de e-mailservice, Gmail, geen mobiel design. Maar met de nieuwste Gmail-update vervalt deze laatste barrière ook. Mobiel geoptimaliseerde e-mailmarketing wordt dus echt onmisbaar. Dit geldt ook voor websites en landingspagina’s. Vanaf januari is Google van plan om websites met opdringerige pop-ups in de mobiele index te verbannen. De uitdaging: veel websites maken gebruik van dergelijke pop-ups om bezoekers rechtstreeks om te zetten in nieuwsbriefabonnees. Aangezien deze mogelijkheid komt te vervallen, zullen websites eerder via de ‘natuurlijke’ weg abonnees moeten aantrekken.  

4. Cross-channel is relevanter dan ooit

Consumenten informeren zichzelf en doen aankopen via allerlei verschillende kanalen, na elkaar en door elkaar heen. Contacten binnen de customer lifecycle verlopen dan weer via de PC, dan weer mobiel en dan weer via een app. Tegelijkertijd verwachten ze dat informatie en aanbiedingen worden afgestemd op die individuele kanalen. Daarom kan je er in 2017 niet omheen om alle gegevens vanuit alle relevante kanalen samen te brengen en deze vervolgens te segmenteren. Een succesvolle strategie vereist een geplande en abstracte aanpak. Informatie delen en beheren moet over verschillende kanalen: online, offline, op social, in nieuwsbrieven en op de PC. Kanaal, content en timing moeten in 2017 non-stop synchroon lopen.

5. E-mail blijft het belangrijkste communicatiemiddel

Tools die zorgen voor een strak georkestreerde en geautomatiseerde dialoog in alle relevante kanalen – of omnichannel - zijn dus onmisbaar. Maar welke tool blijft centraal staan in die omnichannel drukte? E-mail! Het is niet alleen het meest succesvolle kanaal doordat het kosteneffectief, flexibel en krachtig is. E-mail kan op een eenvoudige en effectieve manier samenwerken met andere kanalen door de dialoog in bijna elk ander kanaal te initiëren en verspreiden. Maar ook omdat het de doorlopende stroom van profiel- en responsgegevens kan terugvertalen naar de database.

Over Optivo
Optivo is een van de grootste specialisten in e-mail- en omnichannelmarketing. Het bedrijf helpt merken één-op-één contact te leggen met klanten over alle kanalen. Het bedrijf biedt omnichannel-diensten en -oplossingen voor succesvolle dialoogmarketingcampagnes op basis van een rijke en blijvende dialoog via e-mail, print, push, SMS, fax, sociale media en web. Optivo-klanten zien de effectiviteit van hun campagnes, hun conversie en hun verkopen  groeien, doordat ze contextueel relevante campagnes draaien via multidimensionale segmentatie en tegelijkertijd werken aan duurzame en bestendige klantloyaliteit. Optivo – an Episerver Company werkt voor wereldwijd toonaangevende merken als Accor, Air Berlin, Babbel, Best Western, Bosch, Deutsche Bahn, Henkel, HolidayCheck, InnoGames, Jack Wolfskin, Olympus, PAYBACK, QVC, TUI, WWF, and Zooplus. Voor meer informatie, bezoek www.optivo.com.
Laatste van Optivo  
Onderzoek Episerver en Optivo wijst uit: 92 procent bezoekers retailwebsites komt een eerste keer niet om te kopen

Effect Google-update op het verzamelen van e-mailadressen

Optivo waarschuwt voor vertekende webmarketing-resultaten: ‘Dark Social’ e-mailverkeer misleidt
De UvA/HvA heeft Bergler Flex Solutions (wederom) de recente Europese aanbesteding Inhuur Tijdelijk ICT Personeel gegund

KnowBe4 presenteert winnaars 2021 EMEA Partner Programme Awards

Het Rode Kruis biedt veilig vervoer met WEBFLEET
Soliton en NewChannel bieden veilige network en remote access oplossingen

Website Fides Solutions in geheel nieuw jasje

Schneider Electric wint 'Sustainable Infrastructure Vendor of the Year' tijdens de CRN UK Tech Impact Awards

Zyxel breidt activiteiten uit in België en Luxemburg

Wereldwijd onderzoek: 9 op de 10 werknemers bereid salaris in te leveren in ruil voor keuze in hun werkdevice

Transitieprofs haalt new kid on the block in IT Service Management naar de Benelux

Barracuda introduceert tool om malware te vinden in Microsoft 365 en datalekken te voorkomen

Coronacrisis geeft inzicht: persoonlijk contact uitermate belangrijk bij goed onderwijs

Telindus behaalt Microsoft Azure Gold Partnership

Dijk Natural Collections reduceert deelleveringen met 20% en verhoogt klanttevredenheid en omzet dankzij op low-code gebaseerde order planning tool

Urban Arrow stroomlijnt samenwerking met dealers dankzij portal van Appronto

ROC Mondriaan schakelt SentinelOne in voor schoonmaak na ransomware-aanval

Dataiku door Gartner erkend als Peer Insights Customers’ Choice voor Data Science en Machine Learning Platforms

Nederlands bedrijf Kepler Vision lanceert nieuwe software met dé oplossing voor de zorg van dementiepatiënten in zorginstellingen

Onderzoek Check Point Research: Formbook is populairste malware in Nederland

Mijlpaal: meer dan de helft van online shoppers koopt met smartphone
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 62 dagen
Optivo contact  

Logo Optivo

  023 750 5157
  info@optivo.nl
  www.optivo.nl
Optivo sociaal  


Optivo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo NewChannel
Logo Maunt
Logo Huisabc.nl
Logo Prof-IT4all
Logo Drimpy
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo DNA Services B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Zyxel
Logo Jamf
Logo Transitieprofs
Logo Barracuda Networks
Logo NCOI Opleidingen
Logo Telindus
Logo Extreme Networks
Logo Piwik PRO
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo Last Mile eMobility
Logo Schneider Electric
Logo PA Consulting
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92127 persberichten
- 6050 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10801 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl