Datum: (599 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Talend gepositioneerd als leider in Big Data Fabric rapport door onafhankelijk analistenbureau

Nieuw rapport noemt Talend Data Fabric een aantrekkelijke en flexibel geprijsde big data fabric oplossingRedwood City, Calif, 23 november 2016 – Talend (NASDAQ: TLND), leider in oplossingen voor big data en cloud-integratie, maakt bekend dat Forrester Research Talend positioneert als leider in het nieuwe marktrapport The Forrester Wave: Big Data Fabric, Q4 2016.’  Forrester noemt Talend Data Fabric een uiterst schaalbaar en goed presterend big data platform, dat diverse toepassingen voor big data ondersteunt. Forrester Research zegt dat de big data markt groeit, omdat Enterprise Architecten big data fabric beschouwen als strategisch platform dat geavanceerde toepassingen en inzichten ondersteunt. Bedrijven moeten bij de keuze voor een oplossing letten op belangrijke criteria, zoals een scale-out architectuur, beveiliging, automatisering en het kostenplaatje.1 In een ander rapport schat Forrester dat in 2018 100 procent van alle grote ondernemingen voor big data-analyse gebruik zullen maken van Hadoop en/of soortgelijke big data-technologieën zoals Spark.2

Mike Tuchen, CEO van Talend: “Het is een eer aangewezen te worden als leider in het prestigieuze rapport van Forrester. Ik geloof dat dit rapport de leiderschapspositie van Talend bevestigt op het gebied van big data en de waarde, flexibiliteit en ondersteuning aantoont die we als organisaties bieden om meer datagedreven te worden. Ook uit andere hoge positioneringen in belangrijke marktrapporten, positieve recensies door gerenommeerde technische vakpublicaties en uiteraard verklaringen van onze klanten, blijkt dat Talend een goede keuze is voor bedrijven die hun voordeel willen doen met big data.”

Talend kreeg de hoogst mogelijke score in de categorie ‘Data Management’. Deze categorie omvat de criteria: metadata, datakwaliteit, data-governance en databeveiliging. Tevens kreeg Talend de hoogste score voor de criteria dataconnectiviteit, datatransformatie, selfservice, samenwerking en klantenkring.

Talend Data Fabric vereenvoudigt big data-integratie met behulp van grafische tools en native MapReduce- en Spark-code. Gebruikers kunnen data in Hadoop laden, bewerken, verrijken en opschonen. Daarbij kunnen ze profiteren van Hadoops’ prestatievermogen en schaalbaarheid voor het versnellen van dataverwerking. Het platform van Talend biedt functionaliteiten voor big data, data-integratie, master data management, datapreparatie en applicatie-integratie binnen één omgeving.

Meer informatie over Talend Data Fabric en het complete aanbod van oplossingen voor data-integratie is beschikbaar op www.talend.com. Raadpleeg voor meer informatie het ‘Forrester Wave: Big Data Fabric, Q4 2016’, of het weblog van Talend.

Bevalt dit verhaal u? Tweet dan: Talend gepositioneerd als leider in @Forrester Wave voor #BigData met een topscore voor data management: http://bit.ly/1NFMQ5l

------

Noot voor de redactie:
1 Forrester Research, Inc., “The Forrester Wave: Big Data Fabric, Q4 2016, november 2016. 
2 Forrester Research, Inc., The Forrester Wave: Big Data Hadoop Distributions, Q1 2016, januari 2016.

------

Over Talend 
Talend (NASDAQ: TLND) is een leider in softwareoplossingen voor cloud en big data-integratie. Het helpt bedrijven om datagestuurder te worden door data toegankelijker te maken, de kwaliteit ervan te verbeteren en snel data te verkrijgen waar nodig voor real-time besluitvorming. Door deze vereenvoudiging van big data stelt Talend bedrijven in staat om te handelen gebaseerd op accurate, real-time informatie over hun organisatie, klanten en branche. De innovatieve open source-oplossingen van Talend zijn in staat om op snelle en efficiënte wijze data uit diverse bronnen te verzamelen, te prepareren en te combineren, zodat bedrijven het optimaal kunnen benutten voor het verbeteren van vrijwel elk aspect van hun bedrijfsvoering. Het hoofdkantoor van Talend is gevestigd in Redwood City, Californië. Raadpleeg voor meer informatie www.talend.com en volg ons op Twitter: @Talend.

Meer informatie:
Marcommit
Laura Rijks
talend@marcommit.nl
035-5822730