www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (1288 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Lessen die retailers kunnen halen uit Sinterklaas en Kerstmis

Nieuwegein, 21 november 2016 – Nu de Sint officieel weer in ons land is, gaat het winkelseizoen ook weer van start. De decembermaand is voor de meeste retailers de beste maand van het jaar qua verkopen, maar toch kan het altijd beter. Ieder jaar zijn er berichten over te laat bezorgde cadeaus en uitverkochte producten. Welke lessen kunnen retailers leren van de fouten die gemaakt zijn in voorgaande jaren? Manhattan Associates zocht het uit en zet de vijf belangrijkste tips voor retailers om succesvol de decembermaand door te komen op een rij:

Zorg voor een onderscheidende ervaring in de fysieke winkel
Een aantal grote retailers kondigde afgelopen Kerst aan dat ze niet langer aan hun betalingsverplichtingen konden voldoen. Eén van de redenen die werd gegeven was dat de verkoopresultaten in november en december tegenvielen. Er zijn echter volop kansen voor de fysieke winkel, maar retailers dienen deze wel te benutten. De voornaamste redenen voor Nederlandse consumenten om toch liever de decemberaankopen in fysieke winkels te doen, zijn de mogelijkheid om een product eerst te zien en uit te proberen en het gekochte product direct mee naar huis te kunnen nemen. Om zich echter te kunnen onderscheiden van de (online) concurrent, dienen retailers een winkelervaring te bieden die de consument de winkel in trekt. Dit kan enerzijds door een uniek concept neer te zetten, zoals bijvoorbeeld de pepernotenwinkels van Van Delft. Een andere manier is door de aandacht te vestigen op de beleving van de individuele consument. Zo speelt de Bijenkorf hierop in met hun gepersonaliseerde cadeaus in december. Personalisatie is ook mogelijk door de winkelmedeweker aanbevelingen te laten doen op basis van de aankoophistorie van de klant of zelfs tips te geven die passen bij eerdere aankopen. Op deze manier biedt de fysieke winkel de meerwaarde van een gepersonaliseerde ervaring.

Voorkom te late bezorging van online bestelde cadeaus
Dit klinkt logisch, maar toch werden vorig jaar zo’n 460.000 online bestelde cadeaus te laat bezorgd, meldde de NOS. Tijdens Kerst kwam zes procent van de pakketten te laat door schuld van de webwinkel of bezorgdienst. Door te laat bezorgde cadeaus lopen retailers echter ook op de lange termijn omzet mis. Uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van Manhattan Associates blijkt namelijk dat één op de drie consumenten retailers slechts één kans geven. Als zij de cadeaus niet op tijd in huis hebben, zijn deze consumenten niet van plan om ooit nog naar deze retailer terug te gaan. Om dit te voorkomen, is het, naast slimmer inkopen, belangrijk dat er realtime inzicht is in de exacte voorraad. Dit betekent dat de infrastructuur en de ondersteunende systemen van het distributiecentrum hierop ingericht moet zijn. Om teleurstelling bij de consument te voorkomen, is het essentieel dat retailers bovendien transparant zijn over de leveringsmogelijkheden en eventuele kosten. Daarnaast is het handig om tijdelijk de leveringstijden en fulfilmentmogelijkheden te verruimen om aan pieken in de vraag te voldoen.

Houd rekening met de toenemende populariteit van Kerst
Uit onderzoek van Thuiswinkel.org blijkt dat Kerst steeds belangrijker wordt qua online bestedingen in vergelijking met de verkopen in de periode voorafgaand aan Sinterklaas. De online kerstaankopen bereikten zelfs een recordhoogte, zowel non-food als food producten werden goed verkocht. Bol.com beleefde afgelopen jaar zelfs voor het eerst de drukste dag van het jaar net voor Kerst, terwijl dit voorgaande jaren altijd net voor Sinterklaas was. Dit is een uitgelezen kans voor retailers om hierop in te spelen door bijvoorbeeld Kerstaanbiedingen extra onder de aandacht te brengen.

Ga uit van mobile first
Shoppen en oriënteren vanaf een mobiel device wordt steeds populairder en m-commerce neemt ten opzichte van vorig jaar alsmaar toe blijkt uit de Thuiswinkel Markt Monitor 2016. Het wordt daarom tijd voor een mobile first benadering, ook als het gaat om de Kerst- en Sinterklaasaankopen. Mobiel speelt een steeds belangrijkere rol bij het opzoeken, kopen en betalen van cadeaus. Retailers moeten er daarom voor zorgen dat de webshop hierop is ingericht, bijvoorbeeld met een responsive site, maar mobiel kan ook in de fysieke winkel een belangrijke rol vervullen. Zo kunnen Point-of-Sale (POS) applicaties de winkelmedewerker in staat stellen om de consument via een tablet of smartphone een betere winkelervaring te bieden. De winkelmedewerker kan hiermee de klant van adviezen voorzien op basis van de aankoophistorie, wensenlijsten, de online winkelwagen en retourhistorie. Op deze manier kan mobile bijdragen aan het bevorderen van de klantinteractie.

Vergeet de piek aan retouren na Kerst en Sinterklaas niet
De piekperiodes zorgen ook voor meer dynamiek wat retourzendingen betreft. Naast snelle leveringen willen consumenten steeds meer flexibiliteit in het retourbeleid. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om online bestelde producten gratis in de fysieke winkel te retourneren. Naast dat een flexibel retourbeleid steeds meer een middel wordt voor retailers om zich te onderscheiden van de concurrent, is het ook cruciaal dat de retouren zo gauw mogelijk weer aan de voorraad worden toegevoegd. Op deze manier worden de retouren weer verkoopbaar. Het is daarom belangrijk dat de back-end systemen hierop zijn ingericht, zodat een product direct in de winkel weer kan worden verkocht, ook al is het een retour van een online besteld product.

“Veel retailers verdienen een groot deel van hun jaaromzet in aanloop naar Kerst en Sinterklaas, maar de concurrentie is erg groot”, stelt Pieter Van den Broecke, managing director Benelux en Duitsland Manhattan Associates. “Om succesvol te zijn, doen retailers er goed aan om kritisch te blijven kijken naar wat er beter kan en hun lering te trekken uit de fouten die gemaakt zijn in de voorgaande jaren. Door de nodige voorbereidingen te treffen, kunnen retailers de kans op succes vergroten.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates maakt supply chains ‘commerce ready’, zodat alle verkooppunten samen worden gebracht. Hierdoor zijn onze klanten ‘ready to sell’ en ‘ready to execute’. Of dit nu via de winkel, het partnernetwerk of het fulfilment center is, wij ontwerpen, bouwen en leveren toonaangevende oplossingen die groei en winstgevendheid realiseren. Door sales aan de voorkant naadloos te verbinden met supply chain efficiëntie aan de achterkant, zorgen onze software, platformtechnologie en gedegen ervaring ervoor dat onze klanten ‘commerce ready’ zijn – zodat zij klaar zijn om de vruchten te plukken van de omnichannelmarkt. Meer informatie vindt u op: www.manh.nl en op www.manh.com/en-nl.
Laatste van Manhattan Associates  
Drie goede voornemens van retailers voor 2017

Lessen die retailers kunnen halen uit Sinterklaas en Kerstmis

ID Logistics zet in op groei marktaandeel in nieuwe sectoren met Manhattan WMS
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1288 dagen
Manhattan Asso.. contact  

Logo Manhattan Associates

  +31 (0)30 214 3000
  info@manh.com
  www.manh.nl
Manhattan Asso.. sociaal  


Manhattan Asso.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88484 persberichten
- 5702 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8097 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl