Knab introduceert vernieuwde mobile banking apps

Amsterdam, 16 november 2016 – Knab introduceert haar vernieuwde mobile online banking apps met een volledig aangepaste user interface, een geoptimaliseerde werking en sterke beveiliging. De apps zijn volledig ontwikkeld door Virtual Affairs, gebaseerd op het product BankingRight Mobile.

BankingRight Mobile
BankingRight is opgebouwd als een solide gestandaardiseerd productaanbod en onderscheidt zich daarmee ten opzichte van veel maatwerk banking apps. Virtual Affairs creëerde een standaard framework, aangevuld met eigen banking business logica en een interactieve en gebruikerservaring-laag. Een eigen gespecificeerde, generieke API zorgt ervoor dat de app voor iedere klant snel beschikbaar is, maar biedt daarnaast veel vrijheid op het gebied van look-and-feel en moderne integratie met achterliggende systemen. Er kunnen altijd specifieke functionaliteiten toegevoegd worden, in samenwerking met Virtual Affairs of door de klant zelf.

Inzicht voor klanten
Met de nieuwe mobile banking app van Knab kunnen klanten betalingen doen via een standaard SEPA-overboeking, maar ook naar een mobiel telefoonnummer. Verder hebben klanten inzicht in spaarrekeningen, deposito's, beleggingsrekeningen en uitgaven. De app biedt daarnaast diverse selfservice-mogelijkheden en uiteraard is een ATM-finder een standaard onderdeel. Marcel Kalse, medeoprichter van Knab: "Dankzij het gemak en gebruiksvriendelijke ontwerp van de app springen de relatief eenvoudigste functies als saldo bekijken en een overboeking maken eruit. Klanten zijn heel enthousiast over het gebruik en de beleving. Virtual Affairs realiseert onze ideeën. Dat is al zo sinds de start van Knab. Inmiddels zijn we zo op elkaar ingespeeld dat we onze nieuwe app, op basis van de standaard BankingRight Mobile offering, relatief snel en met een maximale flexibiliteit hebben ontwikkeld. Hoewel de basisfuncties wat betreft bankieren vooralsnog gelijk zijn gebleven, geeft de nieuwe app een veel fijnere beleving, look-and-feel en gebruiksvriendelijkheid. De bèta-versies werden met veel enthousiasme ontvangen en de introductie van zowel de iOS als Android-versie is zeer succesvol verlopen."

Native apps
Bij een mobile banking app is veiligheid één van de belangrijkste vereisten. Dit onderdeel krijgt, naast de gebruikerservaring en performance, veel aandacht binnen de productontwikkeling en projecten van Virtual Affairs. Op beveiligingsgebied werkt het bedrijf samen met marktleiders als Gemalto, Vasco en Onegini. Robin Peters, directeur bij Virtual Affairs: "Het voordeel van native apps is dat je optimaal gebruik kunt maken van alle veiligheidsopties, zeker als wij daarin de SDK’s van onze beveiligingspartners integreren. Onder de motorkap van BankingRight is die veiligheid gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Daar hoeft de klant zich geen zorgen meer om te maken.”

Doorontwikkeling
Virtual Affairs werkt samen met Knab aan de doorontwikkeling van het BankingRight platform, dat zowel een mobiele als een web-versie kent. Zo wordt momenteel al gewerkt aan de volgende product release, waarin zaken als verificatie met vingerafdruk en uitgebreide personalisatie worden uitgewerkt. Ook wordt er gekeken naar mobiel signeren, zodat de klant geen losse cardreader meer nodig heeft. Peters besluit: "Op basis van onze product roadmap en in samenwerking met Knab investeren we samen in een innovatieve mobile banking propositie die ook beschikbaar is voor andere banken in Nederland en daarbuiten. Deze aanpak bevestigt de strategische samenwerking die Knab en Virtual Affairs hebben opgebouwd en waar wij ook in de toekomst invulling aan geven."

Ontwikkeling van Knab
Virtual Affairs is vanaf dag één in 2012 betrokken geweest bij de ontwikkeling van Knab, de online bank die vindt dat het net even anders kan in de financiële wereld. Destijds ontwikkelde het fintech-bedrijf uit Amsterdam een maatwerk publieke omgeving, de gesloten klantomgeving en de huidige maatwerk mobile apps voor iOS en Android.Over Virtual Affairs
Virtual Affairs is een internationaal software en services bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen, uitbouwen en vernieuwen van digitale kanalen voor banken en verzekeraars. Al meer dan 19 jaar zetten we ons in voor vernieuwende online oplossingen – waaronder onze eigen producten InsuranceRight, BankingRight - waarbij de (potentiële) klant altijd centraal staat. Onze oplossingen zijn gebaseerd op bewezen klantreizen en gebruikersdata. Daardoor helpen we banken en verzekeraars daadwerkelijk verschil te maken, niet alleen in meer omzet en minder kosten, maar ook in klanttevredenheid en onderscheidende merkbeleving. Virtual Affairs is gecertificeerd Sitecore Platinum Implementation Partner, EMEA Silver Technology Partner en Microsoft Gold Partner. Voor meer informatie over Virtual Affairs en BankingRight kijk op virtual-affairs.com of bankingright.com.Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Virtual Affairs
Email: info@virtual-affairs.com
Telefoon: 020 342 00 42

LEWIS
Email: Ingrid.vandennieuwenhof@teamlewis.com
Telefoon: 040 235 46 00