www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 126 dagen geleden)
Bedrijf:

Axians beheert netwerk voor ruim 200 scholen en culturele instellingen in Amsterdam

Rotterdam, 16 november – Het onderwijsaanbod digitaliseert momenteel razendsnel. De combinatie van nieuwe (cloud)applicaties en toenemende hoeveelheid mobiele apparatuur stelt hoge eisen aan de beschikbaarheid en continuïteit van het onderliggende netwerk en de beschikbare bandbreedte. De Coöperatieve Vereniging Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam (BOA) heeft het ontwerp, de migratie en het beheer van haar nieuwe breedbandnetwerk ondergebracht bij Axians, het ICT-merk van VINCI Energies. BOA is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het glasvezelnetwerk voor Amsterdamse onderwijs- en cultuurinstellingen. De aangesloten organisaties profiteren van een stabiel en schaalbaar netwerk met voldoende capaciteit om huidige en toekomstige digitale ontwikkelingen optimaal te ondersteunen.

Het oorspronkelijke BOA-netwerk, dat een aantal jaren geleden samen met Axians ontwikkeld en gebouwd is, was aan vernieuwing toe. Dit moment bood ook de gelegenheid om het netwerk nog robuuster te maken, gebaseerd op de meest moderne Cisco technologie. Zo wilde BOA de internetopgang dubbel uitvoeren om potentiële problemen met de verbinding automatisch op te vangen.

Razendsnel internet
Een andere aanpassing is direct gekoppeld aan de groeiende behoefte aan bandbreedte. De huidige verbinding heeft een maximale capaciteit van 1Gbps. Dat is op dit moment voor veel scholen en instellingen voldoende. Om ook in de toekomst aan de bandbreedtebehoefte te kunnen voldoen zijn de verbindingen op de locaties schaalbaar tot maximaal 10Gbps. De eerste scholen en instellingen hebben zich inmiddels aangemeld voor deze uitbreiding.

Proactief beheer
Bert Hoek, directeur van BOA zegt over de keuze voor Axians als technologiepartner in dit traject: “Het netwerkontwerp van Axians bleek het best aan te sluiten bij onze wensen en toekomstvisie. De druk op het netwerk zal alleen maar toenemen en daar willen we maximaal op voorbereid zijn. Bovendien willen we de flexibiliteit behouden om aangesloten organisaties zo nodig nieuwe diensten aan te kunnen bieden. Axians heeft in het verleden al bewezen dat zij niet alleen nadenkt over ontwikkelingen in de toekomst, maar dat zij die visie ook samen met ons concreet kan maken. Extra voordeel in dit proces is dat hun specialisten het huidige netwerk goed kennen en begrijpen hoe belangrijk een hoog beschikbaar en veilig netwerk is voor onze scholen en culturele organisaties. Dat vertaalt zich in een praktische aanpak voor de migratie en proactief beheer.”

Tom Greeve, Directeur bij Axians zegt over de samenwerking: “Al jaren zien wij het belang toenemen van convergerende technologietrends zoals Cloud, Mobility en Security. Binnen al deze trends speelt de beschikbaarheid van de netwerkinfrastructuur een cruciale rol. Wij zijn daarom bijzonder trots om Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam te mogen ondersteunen bij het ontwerp, de implementatie en het beheer van een nieuwe hoogwaardige netwerkinfrastructuur.”

Het project
De vernieuwing van het BOA-netwerk is in fases gepland. De komende maanden vervangt Axians de apparatuur op de twee knooppunten. Aansluitend start de implementatie op de hoofd- en nevenlocaties van de verschillende organisaties. Het projectplan is zo ontwikkeld dat de geplande downtime minimaal is. Op die manier is de dienstverlening aan de aangesloten organisaties gewaarborgd. Dat is essentieel omdat veel scholen gebruikmaken van digitale leer- en toetsomgevingen. Voor culturele instellingen is het bijvoorbeeld van belang dat de online kaartverkoop beschikbaar blijft.


NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie)

Over Axians
Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten. Het ondersteunt haar klanten – private bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en service providers – in het gehele proces van hun ICT-projecten. Van netwerkinfrastructuur tot applicatieoplossingen. In 2015 realiseerde Axians met 8.000 medewerkers een omzet van €1,7 miljard. www.axians.nl

Over VINCI Energies
In een steeds veranderende wereld richt VINCI Energies zich op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency en data. Dat doen we om de uitrol van nieuwe technologieën te versnellen en om twee belangrijke veranderingen te ondersteunen: de digitale transformatie en de energietransitie. Door hun sterke regionale wortels en onze soepele organisatiestructuur geven onze business units de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiency van energie-, transport- en communicatie-infrastructuur, productiefaciliteiten en gebouwen een sterke impuls.
VINCI Energies wereldwijd in 2015: €10 miljard omzet // 65,400 medewerkers // 1,600 business units // 51 landen

In Nederland: €321 miljoen omzet // >1800 medewerkers // 42 business units

www.vinci-energies.nl
Laatste van Axians  
Drie awards voor Axians tijdens Exact Partner van het Jaar Awards 2017

Axians beheert netwerk voor ruim 200 scholen en culturele instellingen in Amsterdam

Provincie Zuid-Holland kiest Axians als Security Management Partner
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 126 dagen
Axians contact  

Logo Axians

Axians sociaal  


Axians tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl