Datum: (588 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Nimble Storage in het Gartner Magic Quadrant benoemd als marktleider van General-Purpose Disk Arrays

Bedrijfsvisie stimuleert succesvolle toepassing van Adaptive Flash en All Flash-arraysHoofddorp, 14 november 2016 – Nimble Storage (NYSE: NMBL), de marktleider in predictive flash storage, maakt vandaag bekend dat het als beste scoorde op de visionaire as in het 'Leaders'-kwadrant van het Gartner Magic Quadrant for General-Purpose Disk Arrays1. Het rapport analyseert hybride en solid-state arrays (SSA's) die storage area network (SAN)-protocollen en network-attached storage (NAS)-protocollen ondersteunen. Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat Nimble in het Leaders-kwadrant geplaatst is. Momenteel vertrouwen meer dan 9.000 ondernemingen en cloud service providers voor de ondersteuning van hun belangrijkste zakelijke toepassingen op het Predictive Flash Platform van Nimble.

Het volledige rapport “Magic Quadrant for General-Purpose Disk Arrays” vindt u hier:
https://www.nimblestorage.com/nimble-is-the-leading-flash-visionary/

Het Predictive Flash-platform combineert All Flash-arrays en Adaptive Flash-arrays tot een enkele architectuur die de toepassingen sneller maakt, terwijl de total cost of ownership (TCO) daalt. Toch is alleen Fast Flash op zich niet voldoende, omdat de meeste storingen in applicaties voortkomen uit de complexiteit van de totale infrastructuur. Door gebruik te maken van cloud-gebaseerde predictive analytics om de door de klant gebruikte infrastructuur te beheren, zorgt het Predictive Flash-platform voor een ongeëvenaarde operationele eenvoud, beschikbaarheid van de infrastructuur en cross-stack overzicht.

“Omdat bedrijven het belangrijk vinden om de IT-infrastructuur te vereenvoudigen en de kosten te verlagen, geloven wij dat complexe storage-oplossingen van de legacy-aanbieders niet meer concurrerend zijn. Hun gebrek aan innovatie creëert grote kansen voor een andere verdeling van de marktaandelen. Tegelijkertijd hebben jongere storage-bedrijven niet de reikwijdte aan functionaliteit van ons Predictive Flash platform,” zei Suresh Vasudevan, CEO van Nimble Storage. “Door het zeer geavanceerd gebruik van voorspellende analyses en zelflerende vermogen in de branche, hebben we de spelregels grondig gewijzigd. InfoSight Predictive Analytics is niet iets dat andere aanbieders gemakkelijk kunnen kopiëren of waar ze gemakkelijk bij aan kunnen haken. Wij geloven dat het andere aanbieders jaren zal kosten om het gebruiksgemak te evenaren dat wij ondernemingen nu al aan kunnen bieden.”

Nimble heeft een methode ontwikkeld waarbij gebruik gemaakt wordt van grote hoeveelheden gegevens en zelflerende mogelijkheden om de omgeving van de klant te optimaliseren. Daardoor maakt het bedrijf een infrastructuur mogelijk die onberispelijk werkt, IT-teams informeert als er iets mis dreigt te gaan en om te beginnen al voorkomt dat er problemen optreden. Het Predictive Flash Platform biedt IT-teams extreem eenvoudig gebruik, een geheel nieuwe support ervaring en eenvoudige manier van uitbreiding.

Blijvend succes met de Nimble All Flash Array (Solid-State Array)
Met het bouwen van het Nimble AF-Series All Flash-array keerde het bedrijf terug naar de basisprincipes. Het besteedde meer dan twee jaar aan de architectuur van een systeem dat kon profiteren van de meest recente en toekomstige flash-innovaties en pakte tegelijkertijd de beperkingen aan van andere All Flash-arrays. Dit jaar presenteerde Nimble een All Flash-array dat een hele generatie voorloopt op het aanbod van de concurrentie. Sinds de introductie in februari 2016 is de AF-Serie door meer dan 200 klanten aangeschaft. Meer dan de helft van de All Flash-klanten “beginnen net met Nimble” en de meeste van hen maken ook gebruik van Adaptive Flash-arrays.
De snelle invoering van het Nimble Storage All Flash-array hangt samen met het ongeëvenaarde verschil dat Nimble biedt, zoals absolute prestaties, uitstekende schaalbaarheid en non-stop beschikbaarheid, voor een totale cost of ownership (TCO) die wel 33 tot 66 procent lager is dan concurrerende arrays.

De All Flash-arrays completeren het portfolio Predictive Flash-arrays van Nimble – arrays die allemaal ondersteund worden door InfoSight Predictive Analytics.

Meer over Nimble Storage
• De website van Nimble Storage https://www.nimblestorage.com/
• Casestudy's en video’s
• Volg Nimble Storage op Twitter: @NimbleEMEA
• Volg Nimble Storage op LinkedIn
• Bezoek Nimble Storage op Facebook https://www.facebook.com/nimblestorage/
• Bezoek de NimbleConnect Community

1Gartner “Magic Quadrant for General-Purpose Disk Arrays Magic Quadrant,” written by Stanley Zaffos, Roger W. Cox, Valdis Filks, and Santhosh Rao October 31, 2016.

Disclaimer van Gartner
Gartner doet geen aanbevelingen voor een leverancier, product of service die in zijn onderzoekspublicaties genoemd wordt, en adviseert technologiegebruikers niet om alleen de leveranciers met de hoogste score of andere benoemingen te kiezen. De onderzoekspublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van de Gartner-onderzoeksorganisatie en mogen niet als feiten worden beschouwd. Gartner vrijwaart zich van alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, inclusief de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Nimble Storage
Nimble Storage (NYSE: NMBL) is leverancier van Predictive Flash storage-oplossingen. Nimble biedt een Predictive Flash Platform, dat flash performance combineert met predictive analytics om problemen met betrekking tot datasnelheid als gevolg van een complexe IT-infrastructuur te voorspellen en te voorkomen. Nimble-klanten ervaren optimale prestaties, non-stop beschikbaarheid en flexibiliteit en optimaliseren daarmee bedrijfskritische processen. Meer dan 9000 ondernemingen, overheden en service providers in ruim 50 landen werken met het Nimble Predictive Flash Platform.
Zie voor meer informatie: www.nimblestorage.comen volg Nimble op Twitter: @NimbleEMEA.Nimble Storage Persdesk
Karin van Geelen
+31 (0)23 555 34 24
NimbleStorage@yellow-communications.com

Nimble Storage, het Nimble Storage logo, CASL, InfoSight, SmartStack, Timeless Storage, Data Velocity Delivered, Unified Flash Fabric en NimbleConnect zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Nimble Storage, Inc. Andere handelsnamen of woorden die in dit document worden gebruikt zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Alle nog niet aangekondigde diensten, functionaliteiten of functionaliteiten waar in dit document, onze website of andere persberichten en openbare verklaringen naar wordt verwezen die momenteel niet beschikbaar zijn, zijn onderhevig aan veranderingen naar keuze van Nimble Storage en kunnen mogelijk niet worden geleverd zoals gepland of helemaal niet worden geleverd. Klanten die producten en diensten kopen van Nimble Storage dienen hun aankoopbeslissing te maken op basis van diensten, toepassingen en functionaliteiten die momenteel beschikbaar zijn.