www.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl

2514 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (5 jaar en 51 dagen geleden)
Bedrijf:

Zelforganiserende teams van Dichterbij gaan plannen in the cloud met Aysist7®

“Het Rooster is een gedeeld belang van de cliënt, het team en de organisatie”

De relatie tussen Ayton en Dichterbij gaat al lange tijd terug. Dichterbij was een van de eerste gebruikers van FlexPlan®.

Toen nog opererend onder de naam De Wendel in Venlo, werd het flexbureau opgericht. Inmiddels is de flexpool van Dichterbij een van de grootste in de gehandicaptenzorg.

“Ik ben er enorm trots op, dat we de samenwerking met Dichterbij gaan uitbreiden voor het gehele planningsproces”, aldus Marc Huizer (Algemeen Directeur Ayton)

Mevrouw Cecile Stallenberg (Raad van Bestuur Dichterbij) & Marc Huizer (Algemeen Directeur Ayton B.V.)

Programma Continu Verbeteren
Het programma Continu Verbeteren is een breed programma binnen Dichterbij, met als belangrijkste doel om de bedrijfsvoering optimaal te laten functioneren en volledig te laten aansluiten bij het primaire proces. Een belangrijke uitgangspositie in dit programma is ‘proven technology’. “Het is belangrijk om als zorgorganisatie niet steeds zelf het wiel uit te vinden, maar gebruik te maken van de bewezen technologie in de markt. Die partijen hebben we uitgenodigd voor een presentatie”, aldus Pierre Verhoeve (Directeur bedrijfsvoering a.i. bij Dichterbij). Dichterbij heeft zich hierin uitgebreid laten informeren. Naast de presentaties zijn er ook werkbezoeken afgelegd o.a. bij Siza en Pluryn. Tijdens deze sessies zijn steeds zoveel mogelijk stakeholders bij het proces betrokken geweest om het draagvlak binnen de organisatie zo groot mogelijk te maken.

Continu verbeteren op Plannen, Roosteren, HR, Salaris en Financieel
Uiteindelijk heeft Dichterbij gekozen voor Ayton. Ayton heeft veel ervaring in de Gehandicaptenzorg. Van belang is ook dat het systeem naadloos aansluit bij andere belangrijke systemen die onderdeel uitmaken van het primaire en secundaire proces.

Dichterbij is in ontwikkeling naar zelforganiserende teams. Inmiddels zijn dat er ruim 400. De gebruikers hebben een belangrijke stem gehad in het gehele proces. “En voor ons was dit de oplossing die het beste aansloot”, aldus Debbie Gerrits (Coördinator Flexbureau). Doordat systemen niet of nauwelijks met elkaar communiceren, ben je als medewerker vooral bezig met handmatige aanvulling en handmatige correctie. Debbie benoemt dat de medewerkers in het primaire proces veel meer ondersteuning willen bij de zaken die voor hen van belang zijn. “Die rol kunnen we nu veel meer gaan pakken omdat we de tijd hebben om daar op te focussen.”

Via een tweefasen model naar het optimaal benutten van de formatie
De huidige werkwijze was dermate arbeidsintensief dat gekozen is om zo snel mogelijk over te gaan op het nieuwe systeem (Fase 1), om zo al direct te komen tot een aantal quick wins. Een belangrijke stap was de integratie van de flexpool met de vaste formatie. “Door het samenvoegen van je flexibele en vaste formatie in één systeem, ontstaat er inzicht in je totale formatie. Het systeem ondersteunt in het maken van de meest optimale keuze, op basis van een aantal criteria. Op die manier gaan we de formatie volledig benutten en verwachten we een significante reductie van de meeruren en externe inhuur”, aldus Debbie. “Daarnaast zijn we veel tijd kwijt aan de administratieve afhandeling, omdat de huidige systemen niet met elkaar communiceren. Dat scheelt enorm veel handmatige invoer.“

Vanaf 1 januari werkt de gehele organisatie met Aysist7® en kan de focus worden verlegd naar verdere optimalisatie (Fase 2). In deze fase worden de zelforganiserende teams in stelling gebracht om daadwerkelijk regie en verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van de planning. Teams kunnen daarin zelf de volledige verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van het planproces.

Het rooster is een gedeeld belang van de cliënt, het team én de organisatie
De gebruikersgroep heeft in haar keuze met name gekeken naar de verantwoordelijkheid en de belangen bij het maken van een rooster. Een belangrijke conclusie is, dat het tot stand komen van een rooster geen individueel spel is, maar een breed gedragen verantwoordelijkheid van het hele team. In die afweging staat het belang van de cliënt voorop en werkt men binnen organisatie breed gedragen kaders. In de methodiek van Ayton worden medewerkers “gedwongen” om met elkaar overeenstemming te bereiken. Volgens Loes de Groot (Roosterondersteuner) leidt dit vooral in het begin tot een goede discussie. “En dat is een belangrijke voorwaarde voor goed draagvlak bij het vervolg.”

Real-Time bedrijfsvoering
In het programma van continu verbeteren is correcte en snelle stuurinformatie een belangrijke pijler. Teams moeten optimaal kunnen functioneren en moeten dagelijks de juiste informatie hebben om beslissingen te nemen. Nu krijgt men de informatie over de formatie vaak achteraf. Zelforganiserende teams zijn straks in staat om zelf een goede capaciteitsplanning te maken, vooruit te roosteren en verstoringen te organiseren in de eigen formatie of te reserveren in een flexpool. Teams sturen daarmee ruim vooruit, in plaats van te laat achteraf.Dichterbij
Dichterbij ondersteunt kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, hun ouders en hun netwerk. Het werkgebied is Noord-Limburg, Oost-Brabant en Zuid-Gelderland Dichterbij heeft ruim 4.500 medewerkers. www.dichterbij.nl

Ayton. Software met ambitie
Ayton is gespecialiseerd in het organiseren en automatiseren van personeelsplanning in de Zorg. Ayton biedt zorginstellingen zowel het advies als de systemen om te komen tot efficiënte en effectieve personeelsinzet. Hieraan ligt een unieke visie ten grondslag; de inzet van medewerkers beweegt mee met de zorgvraag, met een uitgekiende flexibilisering van de personeelsinzet als basisprincipe. Parallel daaraan zorgt de Aysist® software voor de borging van alle vergaarde gegevens en mutaties. Dat biedt de zorgorganisatie real-time financieel inzicht, tot op afdelingsniveau. www.ayton.nlVoor meer informatie:


Ayton B.V., Mark Beek, Salesmanager
Mail info@ayton.nl Tel. 070 – 357 0800
Laatste van Ayton  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 51 dagen
Ayton contact  

Logo Ayton

  070 – 357 0800
  info@ayton.nl
  www.ayton.nl
Ayton sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo Orange Cyberdefense
Logo GrassGreener Europe
Logo Workday
Logo NorthC Datacenters
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92064 persberichten
- 6045 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10755 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl