Martin Claßen nieuwe Chief Technology Officer bij Swyx

Swyx, de Duitse specialist op het gebied van Unified Communications-oplossingen voor het MKB, versterkt haar managementteam met Martin Claßen. Claßen volgt Joao Gonzaga per 1 november 2016 op als Chief Technology Officer (CTO). Gonzaga wordt Chief Product Officer (CPO) bij Swyx.
 
"We zijn zeer verheugd Martin Claßen als nieuw lid van onze raad van bestuur te mogen verwelkomen. Zowel persoonlijk als professioneel past hij heel goed bij Swyx. Samen zullen we de digitalisering binnen het MKB blijven bevorderen, zodat onze klanten blijven profiteren van de meest innovatieve communicatie-oplossingen op de markt", zegt Dr. Ralf Ebbinghaus, CEO van Swyx Solutions AG.
 
Martin Claßen heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de IT- en telecommunicatie-industrie. Voordat hij toetrad tot het management van Swyx bekleedde hij seniorfuncties bij Innotec en NetCologne. Zijn vorige werkgever was het softwarebedrijf PMCS.helpLine, waar hij hoofd was van de afdeling Reseach & Development. Claßen studeerde af in Informatica en Business Administration (MBA). Hij heeft veel ervaring op het gebied van cloud-gebaseerde software-oplossingen, zowel op strategisch als operationeel niveau.
 
De vorige CTO van Swyx, Joao Gonzaga, neemt de nieuw gecreëerde functie van Chief Product Officer (CPO) op zich. Hij is daarmee verantwoordelijk voor het productmanagement en de strategie van Swyx.

-----------------------------
Noot voor de pers: meer informatie over Swyx is te vinden op www.swyx.com/nl. U kunt ook contact opnemen met Wisse Kommunikatie, Serge Beckers, telefoon: 026-4431523 of e-mail serge.beckers@wisse-worldcom.nl.

Over Swyx
Als Europees marktleider is Swyx via een tweelaags distributiesysteem lokaal aanwezig met distributeurs en meer dan 1.000 geautoriseerde resellers. Het in Dortmund gevestigde bedrijf met vestigingen in Groot-Brittannië en Frankrijk verkoopt niet alleen softwareoplossingen in vijf talen, maar heeft ook de bijpassende telefoons en andere hardware in zijn productportfolio. Het veelvuldig bekroonde Unified Communications van Swyx is er niet alleen als inhouse (CPE)-oplossing, maar ook als cloud-variant met bekende partners: in Europa heeft Swyx reeds 750.000 gebruikers, waarvan ongeveer 10 procent voor de cloud-variant heeft gekozen. Op dit moment werken bij Swyx meer dan 150 mensen aan het voortdurend verbeteren van de SwyxWare-oplossing, zodat deze aan de communicatievereisten van vandaag en van morgen blijft voldoen. Meer informatie vindt u op www.swyx.com/nl.

Bijlagen:
- Martin_Swyx_pers.jpg