Besparing in tijd en geld door automatiseren van software management-taken

Snow Software introduceert Snow Automation Platform 3.0 voor efficiënt IT-beheer

Haarlem, 10 november 2016Snow Software, marktleider op het gebied van Software Asset Management (SAM), introduceert versie 3.0 van het Snow Automation Platform. Het nieuwe platform automatiseert belangrijke taken voor software- en systeemmanagement, zoals het beheren van apps en clouddiensten in self-service portals, het verwijderen van ongebruikte software en het beheren van processen rondom nieuwe of vertrekkende werknemers.

In aanvulling op de al bestaande geautomatiseerde processen voor SAM, maakt Snow Automation Platform 3.0 het mogelijk om mobiele en cloudinvesteringen te beheren met geautomatiseerde processen.

Het platform maakt gebruik van één interface waarin software, apps en clouddiensten voor alle devices worden beheerd. Gebruikers selecteren de software of diensten die ze aan willen passen, waarbij het niet uitmaakt vanuit welk device ze de interface openen of voor welk device ze aanpassingen willen doen. Ook automatische goedkeuring en notificaties zijn toegevoegd, net als de mogelijkheid voor gebruikers om devices toe te voegen, app- en wifi-aanvragen te doen en hun eigen mobiele apparaat leeg te maken.

Met de nieuwe Azure- en AWS-optimalisatiemogelijkheid kunnen geautoriseerde gebruikers virtuele machines aanvragen, verstrekken, beheren en buiten gebruik stellen via een eenvoudige self-service portal. Door gebruik te maken van inschrijvingsmodellen wordt software automatisch verwijderd als deze niet langer nodig is. Dit samen zorgt ervoor dat organisaties controle hebben over de resources en kosten van Azure en AWS.

“Snow Automation Platform 3.0 legt de focus op het minimaliseren van administratieve overhead en verkleint het risico op onnodige kosten die kunnen ontstaan bij de adoptie van nieuwe technologieën”, zegt Peter Björkman, CTO bij Snow Software. “Cloudautomatisering ontwikkelt zich snel en door de mogelijkheden van Azure en AWS Virtual Machine automation besparen support en operations teams veel tijd. Hierdoor wordt het proces van aanvraag naar goedkeuring verkort. Omdat het volledig transparant is welke software waar wordt gebruikt binnen een organisatie, is cross-charge mogelijk. Ook wordt ongebruikte software direct opgemerkt waardoor kosten worden bespaard.”

Snow Automation Platform 3.0 lost shadow IT-problemen op door legacy software en geïnstalleerde software die niet officieel is goedgekeurd automatisch te verwijderen. Hierdoor verbetert het platform de compliancy van bedrijven.

Meer informatie over het Snow Automation Platform is te vinden via https://www.snowsoftware.com/int/products/snow-automation-platform

Over Snow Software Benelux B.V.

Snow Software is een wereldwijde leverancier van producten en diensten op het gebied van Software Asset Management (SAM). Of het nu door gebrek aan controle, onbegrip of compliancy komt, Snow is van mening dat de meeste organisaties te veel betalen voor hun software. Om dit aan te pakken biedt Snow Software een Software Asset Management (SAM)-oplossing die ervoor zorgt dat organisaties over de juiste licenties beschikken voor de software die ze gebruiken, niet te veel en niet te weinig. Kijk voor meer informatie op www.snowsoftware.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met LEWIS:

Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: SnowsoftwareNL@teamlewis.com
http://www.teamlewis.com

Voor verdere algemene informatie kunt u contact opnemen met Sander van Gelderen, marketing manager bij Snow Software:
Tel: +31 23 531 54 60
E-mail: sander.vangelderen@snowsoftware.com