‘In 2018 betalen wereldwijd ruim vijf miljard mensen via mobiel’

Betaalverkeer verandert ingrijpend en financiële instellingen staan daar nog te weinig bij stil. Dat stelt Michiel Eielts, algemeen directeur van datacenterbedrijf Equinix. Daarom roept hij financiële instellingen op om in te spelen op de nieuwe betaaltrend, mobiel betalen, willen ze concurrentieslag niet verliezen.

In 2018 zullen er wereldwijd namelijk ruim 5 miljard mensen mobiel betalen (voorspelt Ovum) en samen jaarlijks 1 biljoen dollar aan betalingen doen (voorspelt Statista).
 
Gebruikservaring eindgebruiker belangrijker
De eindgebruiker raakt door innovaties gewend aan een betere gebruikservaring en verwacht dezelfde soort service van al zijn applicaties, stelt de Amerikaanse datacenterdienstverlener. “Financiële instellingen dienen daarom hun IT-systemen in ecosystemen te plaatsen waar ze met andere leveranciers kunnen interacteren. Door snel en veilig te verbinden met andere partijen, vinden transacties sneller plaats en is er een betere gebruikservaring”, aldus Eielts. “Dit bewapent financiële instellingen in de strijd om de consument.”

Innovatie vraagt om anticipatie
Voorheen zaten de verschillende systemen die gemoeid waren met betaaldiensten gevangen in silo’s, maar dat is verleden tijd. “Intelligentere hardware en applicaties die meer commerciële activiteiten mogelijk maken herdefiniëren wat er mogelijk is op het kruispunt van commercie en betalingsverkeer. Dat vraagt meer van de IT-systemen van financiële instellingen en het is zaak dat ze daar aandacht voor hebben.”

In het voetspoor van techniek
“Betaalmiddelen volgen altijd de technische ontwikkelingen. Toen de printtechnologie arriveerde als breed beschikbare technologie, verdwenen munten als belangrijkste betaalmiddel. Betaalverkeer verandert tegenwoordig sneller en fundamenteler dan ooit doordat technische ontwikkelingen elkaar sneller opvolgen. Zo zie je dat de smartphone overal zijn opmars maakt. Daaraan gekoppeld groeit het mobiel betalen sneller dan voorheen”, stelt Eielts.

Equinix is betrokken bij de financiële sector
In totaal hebben wereldwijd zo’n 875 financiële instellingen hun IT-systemen bij Equinix geplaatst. Ook is de Amerikaanse datacenterdienstverlener bekend doordat het de IT-systemen van de Londense beurs huisvest. Maar ook de intermediairs die nodig zijn om financiële transacties via smartphones te laten lopen, zijn gehuisvest in Equinix datacenters.
Meer informatie over de mogelijkheden die ontstaan door de recente innovaties is te vinden in de whitepaper ‘Interconnected Commerce: A Revolution in Value Creation’. Deze is te downloaden via deze link.

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. In 40 markten, verspreid over vijf continenten, brengt Equinix bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT en Cloud strategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke business modellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectie platform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die op deze manier bij elkaar worden gebracht. Zie ook: www.equinix.com.