Datum: (645 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Hutten optimaliseert planning en dringt CO2-uitstoot terug met Fleetmatics REVEALUtrecht, 13 oktober 2016 – Sinds Hutten gebruikmaakt van Fleetmatics REVEAL, werkt de organisatie efficiënter en milieuvriendelijker, zo maakt leverancier van fleetmanagement-systemen Fleetmatics Group PLC (NYSE: FLTX) bekend. Hutten levert dagverse producten aan onder meer bedrijfskantoren, verzorgingstehuizen en evenementen, en zet de fleetmanagement-oplossing in voor 23 voertuigen om dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te plannen, op brandstof te besparen en CO2-uitstoot te verminderen.

Fleetmatics REVEAL is een veelzijdig, maar eenvoudig te gebruiken fleetmanagement-systeem dat is ontworpen om bedrijven te helpen bij het besparen van kosten en om de productiviteit van mobiele werknemers te verhogen. Fleetmatics REVEAL genereert inzichten die Hutten kan gebruiken om toekomstige planningen te maken, maar ook om te anticiperen op wijzigingen op het laatste moment. Als er gedurende de dag bijvoorbeeld een verzoek binnenkomt voor een extra levering, ziet het bedrijf in een oogopslag wie van zijn chauffeurs het dichtst in de buurt is om daaraan te voldoen. Zo helpt Fleetmatics REVEAL de cateraar en gastvrijheidsdienstverlener zijn klanten sneller te bedienen en zijn voertuigen zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Fleetmatics REVEAL biedt Hutten bovendien inzicht in de rijstijl van bestuurders, bijvoorbeeld of iemand zijn motor onnodig lang stationair laat draaien. Die informatie kan het bedrijf gebruiken om bestuurders te coachen naar een zuiniger rijstijl, en om intern best practices op het gebied van brandstofbesparing en het terugdringen van CO2-uitstoot te delen.

Belang van duurzaamheid
“Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze bedrijfsvoering”, zegt Rob Blankenstein, Supply Chain Manager bij Hutten. “Fleetmatics REVEAL helpt ons in ons streven naar maximale duurzaamheid en biedt ons tegelijk de middelen om onze planning te verbeteren en kostenefficiënter te opereren. We zijn bovendien erg tevreden over de service van Fleetmatics.”

“Wij zijn er trots op om Hutten te helpen efficiënt en duurzaam te opereren”, zegt Jan Willem Doornbos, Marketing Manager Benelux bij Fleetmatics. “We moedigen hun streven naar duurzaamheid aan en doen er met Fleetmatics REVEAL alles aan om ze daarin te ondersteunen. Onder andere door inzicht in rijgedrag en brandstofverbruik. Maar het efficiënter inplannen van ritten zorgt natuurlijk ook voor een afname in het aantal gereden kilometers en de bijbehorende CO2-uitstoot.”

###

Over Hutten
Hutten is een succesvol familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in culinaire en gastvrijheidsdienstverlening. In ruim 85 jaar is de onderneming uitgegroeid tot een landelijk opererende cateraar en gastvrijheidsdienstverlener die dagelijks onder meer bedrijfsrestaurants en evenementen bedient met culinair vakmanschap en hospitality. De organisatie doet dit vanuit een maatschappelijk betrokken hart. Hutten groeit nog elke dag. Niet alleen in grootte, maar ook in kwaliteit, gedrevenheid en oprechte gastvrijheid. Bij Hutten werken ruim 1.700 werknemers die Hutten ‘samenwerkers’ noemt. Zij maken samen elke dag de ambities van Hutten waar.

Over Fleetmatics Group PLC
Fleetmatics Group PLC is wereldwijd een toonaangevend leverancier van fleetmanagement-oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het bedrijf levert zijn oplossingen als Software-as-a-Service (SaaS). Ondernemingen gaan met de Fleetmatics-oplossing de uitdagingen aan rondom het beheren van lokale wagenparken en vergroten hiermee de productiviteit van hun mobiele-personeelsbestand door actiegerichte, zakelijke data te halen uit realtime en historische voertuig- en bestuurdersgegevens. De intuïtieve, kosteneffectieve en webgebaseerde oplossingen van de Fleetmatics Group bieden wagenparkbeheerders inzicht in locatie, brandstofgebruik, snelheid, afgelegd aantal kilometers en andere meetbare data over werknemers die regelmatig onderweg zijn. Dit stelt hen in staat tot het verlagen van operationele en kapitale kosten, en het verhogen van inkomsten. Fleetmatics heeft sinds 30 juni 2016 wereldwijd 38.000 klanten, en ongeveer 757.000 voertuigen maken gebruik van de Fleetmatics-oplossingen.

Meer informatie
Lianne van Dijk / Kinyi Tsui – Progress Communications
E-mail: fleetmatics@progresscommunications.nl
Tel: +31 (0)20 363 11 52