NGDATA stelt Didier Van der Coelden aan als Chief Financial Officer

Bedrijf voor beheer van klantervaringen versterkt managementteam met doorgewinterde financieel specialist

Gent —12 oktober 2016NGDATA™, het bedrijf voor oplossingen voor het beheer van klantervaringen, kondigde vandaag de aanstelling van Didier Van der Coelden (44) als Chief Financial Officer (CFO) aan. Van der Coelden zal toezien op de financiële strategie en activiteiten van NGDATA bij het versnellen van de bedrijfgroei.

Voor zijn functie bij NGDATA kan Van der Coelden terugvallen op meer dan twintig jaar ervaring als financieel directeur en consultant voor middelgrote en grote internationale bedrijven. In zijn vorige functie richtte hij bijvoorbeeld CONFI-dence op, een adviesdienst die bedrijven begeleidde bij de ontwikkeling en uitvoering van hun financiële strategie. Zo hielp hij klanten groeien, uitbreiden en de waarde voor hun aandeelhouders verhogen. Daarvoor was Van der Coelden CFO bij Capco, een wereldwijd zakelijk en technologisch adviesbureau, dat hij hielp uitgroeien van een particuliere start-up in België tot een beursgenoteerde onderneming ter waarde van 500 miljoen dollar met meer dan 3300 werknemers en internationale kantoren van San Francisco tot Hongkong.

"Ik heb er mijn beroep van gemaakt om zowel grote als kleine bedrijven te helpen uitgroeien tot wereldwijde spelers", aldus Didier Van der Coelden. "Ik heb een scherp oog ontwikkeld voor de troeven die bedrijven kunnen uitspelen om hun groei te versnellen, en ik kijk ernaar uit om samen met een uitstekend bestuursteam die troeven hier bij NGDATA te benutten.”

Van der Coelden treedt bij NGDATA in dienst op een moment van explosieve groei. Eind 2015 haalde het bedrijf 10,2 miljoen dollar aan financiering op om de toepassing van het bekroonde Lily Enterprise, zijn datagestuurde oplossing voor het beheer van klantervaringen, te verruimen. Bovendien is het aantal nieuwe klanten wereldwijd aanzienlijk gestegen. Eerder dit jaar opende NGDATA een kantoor in Singapore om tegemoet te komen aan de aanhoudende mondiale vraag naar zijn oplossingen. Daarnaast zijn er plannen voor een verdere uitbreiding.

"We hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, en met iemand van Didiers kaliber als financieel directeur zal NGDATA de fantastische kansen die nog in het verschiet liggen optimaal kunnen benutten", zegt Luc Burgelman, CEO van NGDATA. "Didier heeft talrijke internationale technologiebedrijven helpen groeien en aangestuurd. Die expertise zal uitstekend van pas komen naarmate wij verder uitbreiden om aan de toenemende vraag naar de oplossingen van NGDATA te voldoen." Didiers bewezen prestaties, zijn strategische visie en zijn op samenwerking gerichte stijl van leidinggeven zullen een aanwinst zijn voor ons team."

Didier Van der Coelden

Over NGDATA
NGDATA®helpt datarijke bedrijven in de financiëledienstensector, de media/het uitgeverswezen en de telecom om hun interacties met klanten via verschillende kanalen te automatiseren en te optimaliseren. Zijn besturingssysteem voor klantenervaringen, Lily Enterprise™, vergaart data over alle kanalen heen, verschaft bedrijven actuele inzichten en bevordert klantenervaringen via meerdere kanalen. Dankzij het klanten-DNA van Lily komt het individu vanzelf centraal te staan in de organisatie: er wordt voortdurend geleerd uit gedrag om snel en consequent te kunnen handelen om zo de ervaring van de klant te verbeteren. NGDATA is gevestigd in Gent, België en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië-Oceanië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.NGDATA.com.

LEWIS
T: +31 (0)40 235 46 00
E: ngdata@teamlewis.com