Datum: (647 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Solvinity tilt software Faster Forward naar hoger niveau

Managed hosting platform vergroot veiligheid en flexibiliteit applicatie Faster Forward ElementsAmsterdam, 10 oktober 2016 – De samenwerking tussen IT-dienstverlener Solvinity en Faster Forward, een ontwikkelaar van software waarmee financiële dienstverleners hun efficiency en klantgerichtheid kunnen vergroten, is een groot succes. Sinds de overstap neemt Solvinity Faster Forward IT-lasten uit handen, biedt het extra veiligheid en maakt het Faster Forward Elements flexibeler.

Faster Forward zorgt ervoor dat tussenpersonen als assurantiekantoren en hypotheekshops gebruik kunnen maken van veilige, eenvoudige SaaS-software om financiële producten van banken, verzekeraars en andere financiële dienstverleners aan te bieden bij particulieren. Dagelijks gebruiken meer dan 3400professionals het platform Elements van Faster Forward.

Door over te stappen op managed hosting van Solvinity, vergroot Faster Forward de flexibiliteit en veiligheid van het platform. “Voor ons is security bij een hosting oplossing enorm belangrijk. Financiële dienstverlening vraagt om beveiliging die uitstekendis. Aangezien onze klanten hun data en dataverwerking, vanwege wetgeving, in Nederland willen houden, zijn we met Solvinity uitgekomen bij een puur Nederlandse leverancier met SOC 2-certificering, die klanten het vertrouwen biedt dat ze met een gerust hart onze SaaS-applicatie af kunnen nemen”, zegt Jochem Blok, Senior Developer bij Faster Forward.

Naast SOC 2, waar de grotere klanten van Faster Forward steeds vaker specifiek naar vragen, speelden meer factoren mee die de keuze op Solvinity lieten vallen, geeft Blok aan. “Denk aan het jaarlijks vervangen van hardware en de meerdere datacenters voor redundantie om storingen te voorkomen. En natuurlijk speelt ook prijs een rol.”

Bestand tegen onverwachte veranderingen in workloads
Solvinity heeft voor Faster Forward een compleet virtueel PaaS-platform ingericht dat afhankelijk van actuele capaciteitsvraag kan schalen. “Solvinity kan omgaan met kort- en langlopende wijzigingen. We zijn een overeenkomst voor drie jaar aangegaan, maar in diensten kan worden geschoven. Dat vinden we erg prettig.”, aldus Blok.

“Hosting en security zijn specialisaties waar wij kennis van hebben, maar die we liever overlaten aan een partij met een bewezen reputatie. Alles moet dan kloppen. Voor onze klanten en dus ook voor ons is het van belang dat procedures getoetst kunnen worden”, merkt Blok op. “Zij vinden het vaak nog spannend dat ze gebruikmaken van een SaaS-applicatie via het publieke internet, daarom zijn we er bij gebaat drempels zoveel mogelijk weg te halen. Nu we zakendoen met een partij die aan de hoogste normeringen voldoet, maakt het voor ons ook eenvoudiger gesprekken met klanten aan te gaan.”

Organisaties besteden niet-kerntaken IT uit
“Wij willen ons onderscheiden met hoogwaardige dienstverlening en het aanbieden van flexibiliteit in hosting gedurende de looptijd”, zegt Hans van de Broek, Business Unit Manager bij Solvinity. “Daarbij merken wij dat klanten met een specifieke specialisatie IT zoveel mogelijk willen automatiseren en uitbesteden, omdat zij zich primair willen richten op hun vak. Zulke overeenkomsten zijn een win-win situatie omdat nu alle partijen de focus kunnen leggen op waar men goed in is.”

Meer informatie over Managed Hosting van Solvinity vindt u op
https://www.solvinity.com/nl/aanbod/server-to-service/managed-hosting

De complete casestudy van Faster Forward vindt u op
https://www.solvinity.com/nl/branches/case-studies/faster-forward

Over Solvinity
Solvinity ontwikkelt innovatieve klantgerichte oplossingen en biedt bedrijven met hoge security-eisen een veilige toegang tot de private, public en hybrid cloud. Solvinity is gespecialiseerd in clouddiensten voor managed hosting, analytics, workplace en security. De onderneming is expert op het gebied van hosting van kritische infrastructuren. Onder het motto ‘Secure and compliant by design’ is Solvinity gecertificeerd op basis van internationale en nationale normen zoals ISO27001, ISO14001, ISAE3402 type II, SOC2 en NEN7510. Jaarlijks participeert het bedrijf in het Giarte Outsourcing Performance onderzoek en scoort daarin al jaren boven de 90%. Klanten geven hoog op over de communicatie van het bedrijf en vinden het prettig dat het bedrijf luistert naar feedback en hier ook daadwerkelijk iets mee doet. Solvinity werkt onder andere voor de rijksoverheid, gemeenten, TNO, Trans Link Systems (OV-chipkaart), ING Bank, Nationale Nederlanden, Rabobank, Ahold, Aegon en ICS Cards. De jaaromzet bedroeg 36 miljoen euro in 2015. Er zijn 180 werknemers werkzaam in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.solvinity.nl, of volg Solvinity op Twitter en LinkedIn.Solvinity Persdesk
Volkert Deen
+31 (0)23 555 34 24
Solvinity@yellow-communications.com
www.solvinity.com