Contentbureauwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 84 dagen geleden)
Bedrijf:

BI specialist E-mergo is naar Qlik in Zweden gefietst!

Delft, 4 oktober 2016 - E-mergo bestond 1 oktober 2016 15 jaar. Om dit te vieren hebben E-mergo medewerkers een fietstocht afgelegd naar het kantoor van Qlik in Lund, Zweden.

Op woensdag 28 september vertrokken zij vanuit hun kantoor in Delft en op de dag van het jubileum arriveerden zij bij Qlik in Lund. Lund was als bestemming gekozen omdat Qlik (voorheen QlikTech en QlikView) hier in 1993 is opgericht. Als Qlik Elite Solution Provider vond het bedrijf het een leuk idee om voor haar 15 jarige jubileum hier naartoe te fietsen. 1 Oktober werd het E-mergo team warm onthaald door de medewerkers van Qlik in Lund. Christof Majer, VP Global Partner Sales bij Qlik, nam hierin het voortouw. “Het is een enorme eer dat E-mergo de tocht van Nederland naar Zweden gemaakt heeft. Geen enkele andere partner heeft ooit zoiets gedaan” vertelde hij bij de aankomst van E-mergo.

De reis naar Zweden
“De fietstocht van 3,5 dag was een gecomprimeerde versie van 15 jaar E-mergo: Hard werken, iets moois neerzetten en heel veel lol hebben in wat je doet!” vertelde Aad van den Berg, eigenaar en directeur van E-mergo. Woensdag 28 september om 6 uur ’s ochtends vertrok het eerste team vanuit het kantoor in Delft. Gedurende 4 dagen zijn zij in estafette vorm van Delft naar Lund gefietst onder begeleiding van enkele auto’s en een camper. De 970 kilometer lange reis verliep niet zonder slag of stoot maar na zo’n 20 lekke banden, 4 losgeschoten fietskettingen en 2 heftige regenbuien is het E-mergo team van 24 personen toch aangekomen bij Qlik in Lund.

Qlik fietst mee
De laatste 70 kilometer werd het team zelfs vergezeld door 3 Qlik medewerkers geheel gekleed in Qlik wielrenkleding; Christof Majer (VP Global Partner Sales) Jimmie Gull(VP Product Operations) en Tom Ricks (Recruitment Director). Deze 3 heren hebben als verassing E-mergo opgewacht bij de laatste veerpont. Eenmaal aangekomen bij Qlik werd er een hapje gegeten en de verhalen gedeeld. E-mergo vertelde het verhaal van haar 15 jarig bestaan en medewerkers van Qlik vertelde hoe in 1993 in Lund Qlik ooit ontstaan is onder de naam QuickTech. De hele reis was op de voet te volgen op social media en via de speciale Qlik Sense app.

Jaco Geluk, eigenaar en directeur E-mergo “Ik ben trots op wat we als groep neergezet hebben. Het digitaliseren van de route, het erbij betrekken van de klanten, de apps en het maken van meer dan 12000 trainingskilometers bewijst dat we een ontzettend op elkaar ingespeeld team hebben dat bereid is een stap extra voor elkaar en onze klanten te zetten.”Qlik Sense App
Als Qlik Elite Partner is de voorbereiding en de daadwerkelijke fietstocht naar Zweden uiteraard met Qlik Sense software gevisualiseerd. Een aantal medewerkers hebben samen de Qlik Sense applicatie gemaakt. De app laat onder andere de geplande route zien, totaal gefietste kilometers en de snelheid van de fietsers. Kaarten van Google Maps en ArcGIS worden hierbij getoond. Met de REST Connector van Qlik wordt de data van medewerkers ingelezen uit Strava, samengevoegd in Qlik Sense en omgezet in dynamische visualisaties.

Groene reis
De tocht werd volbracht in estafette vorm wat betekent dat er een aantal auto’s mee zijn gereden. Om de CO2 uitstoot van deze auto’s te compenseren kwam Jan de Boer, E-mergo consultant, met het idee om Olivijnzand te gebruiken. Dit zand is een mineraal dat in grote hoeveelheden op aarde voorkomt en al miljoenen jaren CO2 verwijdert uit de lucht. Door dit groene zand te gebruiken tijdens de reis is E-mergo zo neutraal mogelijk in Lund aangekomen. Dit zand werd geleverd door greenSand. E-mergo heeft voor deze partij een Qlik Sense app gemaakt waarin zij de hoeveelheid gebonden CO2 uitstoot per klant en per gemeente kunnen visualiseren. Het olivijnzand werkt namelijk zo’n 100 jaar door voordat het is volledig verweerd. De app toont daarom de binding van CO2 zoals dit nu gebeurt en zoals dit in de toekomst zal gebeuren.


Over E-mergo
E-mergo is dé Business Intelligence specialist. Onder het motto “Combineer, analyseer en verbeter” helpt E-mergo het maximale uit uw organisatie te halen op het gebied van informatievoorziening. E-mergo’s producten en diensten zijn erop gericht om informatiebehoeftes te vertalen naar concrete oplossingen. Hierbij creëert en beheert E-mergo selfservice data discovery omgevingen met behulp van Qlik. Naast het leveren van Qlik software en diensten is E-mergo ook leverancier van Corporate Planner, dit is software voor het financiële planning en control. E-mergo’s specialismen liggen in de bouwsector, transport/logistieke sector en nutbedrijven. Meer informatie over E-mergo is te vinden op www.e-mergo.nl of volg E-mergo op LinkedIn of Twitter.


Over Qlik

Qlik is een leider in visual analytics. Het product portfolio voldoet aan de groeiende behoefte van klanten naar rapportage en visuele self-service analyses voor guided, embedded en op maatgemaakte analytics. Ruim 39.000 klanten vertrouwen op Qlik oplossingen om betekenis te geven aan informatie van verschillende bronnen. Zo kunnen zij verborgen verbindingen binnen de data ontdekken die leiden tot inzichten die goede ideeën tot stand brengen. Het hoofdkantoor van Qlik is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. Qlik heeft wereldwijd vestigingen die samen met ruim 1700 partners meer dan 100 landen bedienen.

###

Informatie en contact
Voor meer informatie: www.e-mergo.nl
Contactpersoon: emma.gill@e-mergo.nl
Volg E-mergo op LinkedIn of Twitter

Bekijk de app
Laatste van E-mergo  
E-mergo verwelkomt Louis de Roo als Data Strategy Leader

Laatste plekken voor de Qlik Analytics Tour in Delft volgende week

Louis de Roo van Inter IKEA Group spreker bij Qlik Analytics Tour in Delft
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 84 dagen
E-mergo contact  

Logo E-mergo

  085 016 04 11
  info@e-mergo.nl
  www.e-mergo.nl
E-mergo sociaal  


E-mergo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl