Datum: (656 dagen oud)
Bedrijf:
PR: En Serio

Slimme, open netwerken dragen volgens onderzoek onder ICT-beslissers bij aan digitale transformatie

Ondanks zorgen rond beveiliging en gebrek aan kennis moeten CIO’s open netwerken omarmenAmsterdam, Nederland, 3 oktober 2016 — Juniper Networks, leider in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, publiceert vandaag de resultaten van een nieuw marktonderzoek. Hieruit blijkt dat ICT-beslissers in EMEA duidelijk oog hebben voor de toenemende druk op computernetwerken als gevolg van de noodzaak om digitale transformatie te ondersteunen. Zij zien de inzet van open netwerken als het antwoord op de uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Verder zijn zij van mening dat CIO’s en strategische multidisciplinaire teams kunnen optreden als pleitbezorger van open netwerktechnologie bij de directie. Die verwacht immers dat de ICT-organisatie bijdraagt aan zakelijke transformatie en commercieel succes. Juniper Networks gaf Loudhouse opdracht voor het uitvoeren van dit onderzoek naar de houdingen van senior IT-beslissers en netwerkprofessionals in de regio Europe, Middle East & Africa (EMEA) ten opzichte van open netwerken en het potentieel daarvan om zakelijke toegevoegde waarde te creëren.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat senior ICT-besluitvormers zich zorgen maken over de toepassing van open netwerktechnologie, ondanks de voordelen die deze naar hun mening te bieden heeft. Deze zorgen houden verband met het beveiligen van een open netwerkomgeving, een tekort aan interne vaardigheden met betrekking tot het beheer van softwaregestuurde en geautomatiseerde netwerken en de uitdaging om een succesvolle integratie met legacy architecturen te waarborgen. Als mogelijke oplossingen voor deze kwestie willen ICT-besluitvormers het senior ICT-management intensiever trainen, een beroep doen op volwassen technologie en branchestandaarden en samenwerken met sterke technologiepartners.

Belangrijkste uitkomsten van het onderzoek
 • 82 procent van de respondenten vindt dat eisen vanuit de business het netwerk onder steeds grotere druk zetten en de ICT-organisatie voor nieuwe uitdagingen stelt.
 • 93 procent gaf aan dat hun organisatie een flexibele en innovatieve netwerkinfrastructuur nodig heeft voor betere bedrijfsprestaties in een steeds competitievere omgeving.
 • 66 procent gaf aan dat hun netwerk tegenwoordig niet alleen wordt beoordeeld op capaciteit en prestatievermogen, maar ook op de effectiviteit en het vermogen om ondersteuning te bieden voor de uiteenlopende zakelijke behoeften.
 • 50 procent is van mening dat de CIO in een ideale positie verkeert om de business te overtuigen van de voordelen van open netwerken; 29 procent is van mening dat deze taak is weggelegd voor multidisciplinaire strategische teams.
 • De respondenten tonen zich uiterst enthousiast over open netwerken. 83 procent zegt initiatieven op dit vlak te ondersteunen. Van de respondenten die momenteel geen steun aan dergelijke projecten verleent, zegt 68 procent dat hun organisatie naar alle waarschijnlijkheid binnen drie jaar positief zal opstellen tegenover open netwerken. 78 procent van alle respondenten meent daarnaast dat open netwerktechnologie een flexibeler ICT-aanpak vertegenwoordigt, die helpt de zakelijke doelstellingen te behalen.
 • 43 procent zag zorgen op het gebied van beveiliging en compliance als de grootste hindernissen voor de inzet van open netwerktechnologie. 34 procent maakte zich ook zorgen over een tekort aan netwerkvaardigheden. 32 procent zag uitdagingen rond de integratie van legacy technologie als een belangrijk struikelblok.
 • 53 procent was van mening dat het opvoeren van de training van het senior ICT-personeel op het gebied van SDN/NFV kan bijdragen aan het terugdringen van de beveiligingsrisico’s. 47 procent noemde de volwassenheid van de technologie als een factor die bijdroeg aan risicoreductie. 45 procent toonde zich geïnteresseerd in een bredere inzet van branchestandaarden, en 38 procent zag samenwerking met een betrouwbare technologiepartner als een belangrijke succesfactor.
Het onderzoek werd in augustus 2016 in opdracht van Juniper Networks uitgevoerd door Loudhouse Research*. Hiertoe werden 800 senior ICT-besluitvormers ondervraagd die actief zijn bij organisaties met 1.000 tot ruim 5.000 werknemers in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk. Deze organisaties zijn actief in diverse verticale markten, zoals de publieke sector, gezondheidszorg, retail- en distributiesector, media- en omroepwereld, nutssector, productie-industrie, bouw, transport en logistiek.

Ondersteunende citaten
“Uit onderzoek door IDC blijkt dat we ons middenin een overgangsfase bevinden die elke 20 tot 25 jaar plaatsvindt. Deze verschuiving van client/server-automatisering naar het ‘derde platform’, dat cloud computing, mobiliteit, big data en sociale netwerken omspant, zal een fundamentele bijdrage leveren aan digitale transformatie. Bedrijven die niet over de juiste netwerktechnologie beschikken en innovatie uit de weg gaan, zullen achterblijven in de digitale economie, waarin de ICT de business is en de business ICT. Netwerktechnologie is een van de weinige gebieden binnen moderne ICT-omgevingen waarin een hechte koppeling van het besturingssysteem en de hardware ontegenzeggelijk mainstream is geworden. Om de overstap naar het derde platform mogelijk te maken, moeten beheerders van bedrijfsnetwerken openheid omarmen. Niet louter omwille van de openheid, maar om te kunnen profiteren van de innovatieve voordelen en geavanceerde architecturen die open netwerken te bieden hebben, van het leveren van connectiviteit tot het ondersteunen van de zakelijke doelstellingen. Organisaties die hun netwerk een meer open karakter verlenen, zullen het versnelde innovatietempo kunnen bieden waar dit nieuwe tijdperk om vraagt.”
- Chris Barnard, vice president, European Telecoms & Networking bij IDC

“De opkomst van trends als cloud computing, IoT, big data en zakelijke mobiliteit dragen bij aan digitale transformatie. Het netwerk kan daardoor niet langer alleen worden beoordeeld op capaciteit en prestatievermogen of als simpel gereedschap worden gezien. In plaats daarvan moeten organisaties een infrastructuur ontwikkelen die tastbare zakelijke voordelen biedt. Op deze manier kunnen ze de digitale disruptie overleven die aan deze trends ten grondslag ligt. Juniper is van mening dat intelligente open netwerken dankzij softwaregedefinieerde beveiliging, automatisering, gezamenlijke innovatie en werkelijke interoperabiliteit het strategische antwoord van de ICT-organisatie is op de zakelijke behoefte aan transformatie en succes op de lange termijn. Dit onderzoek wijst erop dat ICT-besluitvormers in de regio EMEA zich bij deze visie aansluiten.”
- Gerard Allison, senior vice president EMEA bij Juniper Networks

Aanvullende informatie
 • Volg Juniper Networks op Facebook, Twitter en LinkedIn
 • Juniper-blogs en -community: J-Net
 • Juniper 1on1-app: Volg de laatste ontwikkelingen bij Juniper Networks op de voet. Download de app via iTunes of de Google Play-store.
 • Persbericht: Juniper lanceert het Global OpenLabs-programma

*Loudhouse Research
Loudhouse is een onafhankelijk Brits bureau voor B2B-onderzoek. Als adviesbureau specialiseert Loudhouse zich in het identificeren en verwerven van inzicht in technologische en innovatietrends binnen het bedrijfsleven. Het werkt regelmatig samen met technologiemerken, dienstverleners en non-profitorganisaties om hen te helpen met het verwerven van een regionale en/of internationale leiderschapspositie binnen hun specifieke markt.

Over Juniper Networks
Juniper Networks daagt de status quo uit met producten, oplossingen en diensten die de kostenstructuur van netwerken transformeert. Ons team innoveert samen met klanten en partners om geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken met flexibiliteit, prestatie en waarde te leveren. Ga voor meer informatie naar Juniper Networks (www.juniper.net) of volg Juniper Networks op Twitter en Facebook.

Juniper Networks en Junos zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. De Juniper Networks en Junos logos zijn handelsmerken van Juniper Networks Inc. Alle overige merken, dienstenmerken, gedeponeerde merken of gedeponeerde dienstenmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.