ContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 168 dagen geleden)
Bedrijf:

Fitnessapp Freeletics kiest voor optivo: integratie app met e-mailmarketing

Berlijn, 29 september 2016 – Freeletics, de mobiele applicatie voor sport- en fitnessfanaten, vertrouwt voor zijn e-mailmarketing op de kennis en technologie van optivo. De mogelijkheden van de app worden gekoppeld aan de communicatiemogelijkheden van het omnichannel marketingplatform optivo® broadmail. De communicatiekanalen zijn optimaal op elkaar afgestemd om een uniforme klantervaring te garanderen binnen de hele customer lifecycle. De fitness-specialist focust vooral op het inschrijvingstraject van de gebruiker, maar ook op de begeleiding tijdens de trainingsactiviteiten. De mailings worden binnen een eigen template opgesteld en verzonden in zeven verschillende talen. De samenwerking is vanaf het prille begin succesvol gebleken met open rates tot wel 133 procent.

Freeletics helpt mensen over de hele wereld om fit te blijven. De app heeft al meer dan 12 miljoen geregistreerde gebruikers en wint nog eens 12.000 nieuwe leden per dag. Om ervoor te zorgen dat de leden voortdurend gemotiveerd blijven, maakt Freeletics gebruik van gepersonaliseerde en aansprekende mailings binnen de hele customer lifecycle. De trigger voor het sterk gepersonaliseerde e-mailcontact komt voort uit de app-interactie van individuele gebruikers.

Begeleiding van de gebruiker
Freeletics zet optivo® broadmail in om de applicatie en e-mailmarketing effectief te integreren. Op deze manier kan de fitnessspecialist zijn gebruikers eenvoudig en op een geautomatiseerde wijze benaderen en bijstaan gedurende de gehele gebruikerservaring. E-mailcommunicatie vindt plaats tijdens verschillende fasen, zoals inschrijving en activering, na het downloaden van de app tot aan het dagelijkse motiveren van de actieve gebruikers en het activeren van inactieve gebruikers. Een belangrijke succesfactor is de vloeiende overgang tussen e-mail en app - dankzij optimalisatie voor mobiele apparaten en het visueel aantrekkelijke design van de templates. Freeletics verstuurt zijn mailings in zeven verschillende talen (Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees en Turks).

Dynamische onboarding in de eerste 30 dagen
Als succesvolle start-up focust Freeletics speciaal op gebruikers die zich direct hebben ingeschreven na het downloaden van de app. Nieuwe gebruikers worden de eerste 30 dagen actief geïnformeerd over de Freeletics levensstijl via e-mail. Het bedrijf streeft uiteindelijk naar meer dan alleen de beste fysieke vorm: leden moeten op lichamelijk en geestelijk gebied goed in hun vel zitten. Tijdens het registratieproces vullen de gebruikers nuttige gegevens in, zoals bijvoorbeeld hun geslacht en huidig fitnessniveau. Deze gegevens worden gebruikt om op maat samengestelde trainingsschema’s aan te bieden, maar ook voor het personaliseren van e-mails en voor het doen van speciale aanbiedingen. Al deze middelen zijn bedoeld om de interesse van de leden vast te houden en te versterken, en om er zo voor te zorgen dat de app regelmatig wordt gebruikt.

Op maat gemaakte inhoud in de customer lifecycle
Freeletics is ook actief met gerichte contentmarketing door o.a. achtergrondinformatie aan te bieden en handige tips over sport, fitness, voeding en mentale kracht. Op deze manier wordt het trainingsgedrag continu ondersteund en ook wordt de identificatie met Freeletics als merk versterkt. De fitnessspecialist geeft daarnaast aanbevelingen over up-selling aanbiedingen en stimuleert via e-mail actief aankopen binnen de app. De context voor de persoonlijke e-mailbenadering wordt bepaald door het gedrag van de gebruiker in het verleden en de huidige trainingsactiviteiten. Leden die de laatste tijd weinig hebben getraind, krijgen zo e-mails met motiverende en inspirerende inhoud. Actieve gebruikers worden juist gefeliciteerd met hun successen en mijlpalen. Langdurige gebruikers krijgen een speciale e-mail om gemotiveerd te raken tijdens hun intensieve trainingsprogramma van meerdere maanden in aanloop naar de ‘Hell Week’. De e-mails over deze extra intensieve trainingsweek hebben een indrukwekkende gemiddelde open rate van 127 procent.

Steffi Rinderle, Senior CRM Manager bij Freeletics GmbH, over de samenwerking met optivo: ‘Een op maat gemaakte, persoonlijke benadering via e-mail is voor ons heel belangrijk. De samenwerking met optivo stelt ons in staat om op een eenvoudige manier persoonlijk én geautomatiseerd contact te houden met onze leden. Daardoor kunnen we regelmatig het gebruik van onze app triggeren. Met optivo hebben we een partner gevonden die ons voorziet van de technologie die we nodig hebben en die onze specifieke wensen en eisen invult'.

----------------------------------------------------------

OVER OPTIVO
optivo is een van de grootste specialisten in e-mail- en omnichannelmarketing in Europa. Het bedrijf, met 150 medewerkers op het hoofdkantoor in Berlijn, wordt beschouwd als een technologisch leider en trendsetter in de sector. Het bedrijf biedt omnichannel-diensten en -oplossingen voor succesvolle dialoogmarketing via e-mail, print, push, SMS, fax, sociale media en web. optivo ondersteunt het uitsturen van nieuwsbrieven en mailings door middel van professionele diensten en advies. Ook biedt optivo marktinformatie en best-practices voor effectieve communicatie. Met de optivo® broadmail cloud-gebaseerde software, voorziet optivo meer dan 1.300 van haar klanten van een toonaangevende oplossing voor geautomatiseerde one-to-one dialogen gericht op het verbeteren van verkoopresultaten. Voor meer informatie: www.optivo.nl
Laatste van Optivo  
Onderzoek Episerver en Optivo wijst uit: 92 procent bezoekers retailwebsites komt een eerste keer niet om te kopen

Effect Google-update op het verzamelen van e-mailadressen

Optivo waarschuwt voor vertekende webmarketing-resultaten: ‘Dark Social’ e-mailverkeer misleidt
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 168 dagen
Optivo contact  

Logo Optivo

  023 750 5157
  info@optivo.nl
  www.optivo.nl
Optivo sociaal  


Optivo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo XpertHR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90831 persberichten
- 5950 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10083 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl