Paralax Planning Solutions introduceert app voor personeelsplanning en tijdregistratie

Maarssen, 12 september 2016 – Paralax Planning Solutions brengt een nieuwe app op de markt voor personeelsplanning en tijdregistratie. De 24/7 Rostar app maakt het mogelijk om via mobiele pushberichten te communiceren en diensten in te plannen. Op basis van de GPS-locatie kan de app ook gebruikt worden om tijdregistratie te starten en stoppen.

De app is een aanvulling op het planningsprogramma Rostar CAS. Via de app kunnen planners snel reageren en anticiperen op een openstaande dienst. Dit gebeurt door het sturen van een pushbericht met werkverzoek naar werknemers die hiervoor in aanmerking komen. Werknemers kunnen vervolgens rechtstreeks in de app hun beschikbaarheid aangeven.

Ook voor het doorgeven van last-minute roosterwijzigingen biedt de app een uitkomst; deze kunnen eventueel ook via een pushbericht onder de aandacht worden gebracht. De ontvanger geeft via een eenvoudige handeling aan dat ze de roosterwijziging hebben gezien.

Voor medewerkers biedt de app het voordeel dat het rooster overal eenvoudig kan worden ingezien. Ook biedt de app de mogelijkheid om verlof en vakantiedagen aan te vragen, de beschikbaarheid te wijzigen en diensten aan te bieden of te ruilen.

Tijdregistratie en GPS
De 24/7 Rostar app maakt gebruik van het GPS-signaal, waardoor medewerkers op basis van hun locatie de beschikbare diensten ter plekke kunnen opvragen. De start- en eindtijd worden via de app automatisch verwerkt in het planningsysteem en na controle kan de data gebruikt worden voor bijvoorbeeld de loonverwerking.

“Deze GPS-koppeling levert interessante managementinformatie op, zoals het verschil tussen de ingeplande en daadwerkelijk gerealiseerde werktijden”, aldus Dimitri Habich, CEO van Paralax. “Deze app maakt het hele planningsproces nog efficiënter en tevens aangenamer voor zowel de planner als de medewerker. We verwachten dat er veel behoefte is aan deze oplossing in de markt.”

De app is per direct beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen. Meer informatie is te vinden op app.paralax.nl