www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2475 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1127 dagen geleden)
Bedrijf:

BI specialist E-mergo stapt op de fiets naar Zweden

Delft, 12 september 2016 - E-mergo bestaat 1 oktober 2016 15 jaar. Om dit te vieren gaan E-mergo medewerkers een fietstocht maken naar het Qlik kantoor in Lund, Zweden. Op woensdag 28 september zullen zij vertrekken vanaf het kantoor van E-mergo in Delft en verwacht wordt (en gehoopt) dat zij op de dag van het jubileum in Lund aankomen.

E-mergo zal richting Lund gaan fietsen omdat Qlik (voorheen QlikTech en QlikView) in deze stad is opgericht. Inmiddels is het hoofdkantoor van Qlik verplaatst naar de Verenigde Staten, maar de ontwikkelafdeling (R&D) bevindt zich nu nog steeds in Lund. Als Qlik Elite Solution Provider vond het bedrijf het daarom een leuk idee om voor haar 15 jarige jubileum hier naartoe te fietsen. Waarom gebeurt dit eigenlijk op de fiets? Dit komt doordat E-mergo een aantal jaar geleden naar Freiberg in Duitsland is gefietst voor haar 10 jarige jubileum. Deze traditie wordt met de fietstocht naar Lund in ere gehouden. De reis zal door de medewerkers in estafettevorm worden gefietst. Bij aankomst in Lund zal er een onthaal zijn door medewerkers van Qlik.

Qlik Sense App
Als Qlik leverancier heeft E-mergo de voorbereiding en de daadwerkelijke fietstocht naar Zweden uiteraard met Qlik Sense software gevisualiseerd. Een aantal medewerkers hebben samen een Qlik Sense applicatie gemaakt. De app laat onder andere de geplande route zien, totaal gefietste kilometers en snelheid van de fietsers. Kaarten van Google Maps en ArcGIS worden in de app getoond. Hierop is te zien hoe de route verloopt en waar E-mergo medewerkers hebben gefietst tijdens hun trainingsrondes. Daarnaast laat de app verschillende KPI-objecten en grafieken zien met meer informatie over de trainingsactiviteiten van medewerkers in de aanloop naar de fietstocht. Hier wordt bijvoorbeeld weergegeven wie tijdens de training de meeste kilometers gefietst heeft, maar ook wie tot nu toe het snelste is. De trainingsactiviteiten worden met behulp van de mobiele app Strava opgenomen. Net als andere bekende cloud platforms zoals Facebook, Twitter en Google Analytics biedt Strava een REST API (webservice) waarmee de verzamelde gegevens kunnen worden opgevraagd via internet. Met de REST Connector van Qlik wordt de data van medewerkers ingelezen uit Strava, samengevoegd in Qlik Sense en omgezet in visualisaties.
 
Tijdens de fietstocht zullen de collega’s van E-mergo op hun smartphones GPS coördinaten verzamelen met behulp van de Instamapper app. Deze coördinaten worden door de app elke minuut doorgestuurd en opgeslagen op een server van E-mergo. Daarna worden de coördinaten via een script doorgestuurd naar ArcGIS Online (het cloudplatform van ESRI). De coördinaten worden door ArcGIS Online automatisch op een kaart geprojecteerd die in de Qlik Sense app wordt afgebeeld. Hierdoor is het mogelijk om near real-time te zien wie waar aan het fietsen is tijdens de tocht naar Lund. Naast het bijhouden van de voortgang tijdens de route naar Lund, is de app ook nu al waardevol. Medewerkers merken dat de app een motiverend effect heeft doordat de trainingsrondes van collega’s worden getoond. Zo zie je precies wat anderen aan het doen zijn ter voorbereiding en wordt je gemotiveerd om zelf ook regelmatig op de fiets te stappen. Bekijk de app hier http://www.e-mergo.nl/apps/lundreis.

Groene reis
De tocht zal in estafettevorm op de fiets worden volbracht wat in houdt dat er een aantal auto’s mee zullen gaan. Om de CO2 uitstoot van deze auto’s te compenseren kwam Jan de Boer, een E-mergo consultant, met het idee om Olivijnzand te gebruiken. Dit zand is een mineraal dat in grote hoeveelheden op aarde voorkomt en al miljoenen jaren CO2 verwijdert uit de lucht. Wanneer het olivijnzand in contact komt met water, onttrekt het CO2 hieruit en 'valt' uiteen in zand, magnesium, bicarbonaat en ijzer. Door dit groene zand te gebruiken tijdens de reis hopen wij zo neutraal mogelijk in Lund aan te komen. Dit zand wordt aan E-mergo geleverd door greenSand. E-mergo heeft voor greenSand een Qlik Sense app gemaakt waarin zij de hoeveelheid gebonden CO2 uitstoot per klant en per gemeente kunnen visualiseren. Het olivijnzand werkt namelijk zo’n 100 jaar door voordat het is volledig verweerd. De app toont daarom de binding van CO2 zoals dit nu gebeurt en zoals dit in de toekomst zal gebeuren.

Over E-mergo
E-mergo is dé Business Intelligence specialist. Onder het motto “Combineer, analyseer en verbeter” helpt E-mergo het maximale uit uw organisatie te halen op het gebied van informatievoorziening. E-mergo’s producten en diensten zijn erop gericht om informatiebehoeftes te vertalen naar concrete oplossingen. Hierbij creëert en beheert E-mergo selfservice data discovery omgevingen met behulp van Qlik. Naast het leveren van Qlik software en diensten is E-mergo ook leverancier van Corporate Planner, dit is software voor het financiële planning en control. E-mergo’s specialismen liggen in de bouwsector, transport/logistieke sector en nutbedrijven. Meer informatie over E-mergo is te vinden op www.e-mergo.nl of volg E-mergo op LinkedIn of Twitter.

Over Qlik
Qlik is een leider in visual analytics. Het product portfolio voldoet aan de groeiende behoefte van klanten naar rapportage en visuele self-service analyses voor guided, embedded en op maatgemaakte analytics. Ruim 39.000 klanten vertrouwen op Qlik oplossingen om betekenis te geven aan informatie van verschillende bronnen. Zo kunnen zij verborgen verbindingen binnen de data ontdekken die leiden tot inzichten die goede ideeën tot stand brengen. Het hoofdkantoor van Qlik is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. Qlik heeft wereldwijd vestigingen die samen met ruim 1700 partners meer dan 100 landen bedienen.

###

Informatie en contact
Voor meer informatie: www.e-mergo.nl
Contactpersoon: emma.gill@e-mergo.nl
Volg de reis naar Lund: Volg E-mergo op LinkedIn of Twitter of houd de app in de gaten
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van E-mergo  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1127 dagen
E-mergo contact  
Logo E-mergo
  085 016 04 11
  info@e-mergo.nl
  www.e-mergo.nl
E-mergo sociaal  
E-mergo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Pegasystems
Logo Databricks
Logo Workday
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo IFS
Logo Liquit
Logo Accenture
Logo Databricks
Logo OutSystems
Logo Arrow Electronics
Logo Visma
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl