www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2499 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1357 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Een op de zes Nederlanders heeft moeite met digitale ontwikkelingen

Meer dan duizend studenten helpen meer dan honderdduizend huishoudens met Computerhulp aan huis

BILTHOVEN, 6 september 2016 – Hoewel Nederlanders dagelijks op het werk en privé sterk afhankelijk zijn van internet en mobiele apparaten, heeft een op de zes moeite om mee te gaan met digitale ontwikkelingen. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Studentaanhuis onder 1.007 Nederlanders. Van de 55-plussers geeft zelfs een op de vier aan nieuwe software, digitale apparaten en toepassingen lastig te vinden. En ook voor jongeren zijn de resultaten opvallend: een op de vijf jongeren (18-24 jaar) is bang iets verkeerd te doen bij een probleem met een digitaal apparaat.

Bij digitale ontwikkelingen en problemen komen frustraties kijken. Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich gefrustreerd als mobiele apparaten niet doen wat ze willen; bij jongeren is dit zelfs 69 procent. Hoe zelfredzaam zijn we in deze gevallen van nood? Drie kwart van de mannen zegt issues met mobiele apparaten het liefst zelf op te lossen; ruim een kwart van de mannen vindt dat zijn partner dat niet zelfstandig kan. Van de vrouwen zegt een op de drie weleens de neiging te hebben om een mobiel apparaat uit het raam te gooien als het niet doet wat zij wil. En ruim een op de tien vrouwen verwacht dat haar partner alle problemen met mobiele devices oplost.

Nederlanders kunnen niet zonder internet
Dertien procent van de ondervraagden schaamt zich wanneer hij of zij een klein probleem met een mobiel apparaat niet zelf kan oplossen: ouderen zelfs meer (veertien procent) dan jongeren (tien procent). Toch kan bijna de helft van de Nederlanders niet zonder toegang tot het internet. Zonder internettoegang voelt meer dan een op de drie zich namelijk buitengesloten en een kwart zelfs hulpeloos. Meer dan een op de tien jongeren voelt zich zelfs eenzaam zonder toegang tot social media. Daarom heeft zeventig procent van de Nederlanders overal in huis een goede wifi-verbinding.

Computerhulp
Voor mensen die niet graag hulp vragen aan anderen, maar toch verbonden willen blijven met het internet en de buitenwereld, biedt Studentaanhuis Computerhulp. IT-studenten helpen klanten thuis bij problemen met trage of vastgelopen apparaten, en het installeren van software of printers, en geven individuele les over het gebruik van bijvoorbeeld computerprogramma’s, internet en e-mailen. Zij weten alles over onder andere computers, tablets, smartphones, digitale televisies en mediaboxen. Meer dan duizend studenten helpen dit jaar meer dan honderdduizend huishoudens met hun digitale problemen. In 2015 werd 97 procent van de problemen al bij het eerste bezoek opgelost. Studentaanhuis levert daarnaast Bespaarhulp door economiestudenten bij mensen thuis.

Over het onderzoek
Studentaanhuis gaf onderzoeksbureau Multiscope de opdracht onderzoek te doen naar digitale problematiek in Nederland. In totaal werden 1.007 mensen ondervraagd. Het kwantitatieve onderzoek is online uitgevoerd in week 31 van 2016. 49 procent van de respondenten is man en 51 procent vrouw. Het onderzoek is representatief voor de Nederlandse bevolking op leeftijd en geslacht.


####

Over Studentaanhuis
Studentaanhuis levert laagdrempelige, betaalbare Computerhulp en Bespaarhulp bij mensen thuis. Deze serviceverlener heeft ruim duizend deskundige IT- en economiestudenten in dienst, die in de meeste gevallen per fiets naar hun afspraken gaan. De IT-studenten helpen onder andere bij problemen met trage of vastgelopen apparaten, en het installeren van software of printers, en geven individuele les over het gebruik van bijvoorbeeld computerprogramma’s, internet en e-mailen. Zij weten alles over computers, tablets, smartphones, digitale televisies, mediaboxen, slimme thermostaten etcetera. De economiestudenten zijn gespecialiseerd in het helder inzichtelijk maken van de mogelijkheden om te besparen op kosten voor energie, internet, televisie, telefonie en verzekeringen. Zo creëert Studentaanhuis een win-winsituatie: de klant krijgt betaalbare professionele hulp aan huis en de student doet relevante werkervaring op. Studentaanhuis is opgericht in 2009 en heeft bijna honderdduizend leden. Voor meer informatie: www.studentaanhuis.nl.

Voor meer informatie:

LVTPR
Naomi Samson / Wouter Meijering
Tel.: 030 – 65 65 070
E-mail: sah@lvtpr.nl
Tags  
Reacties  
   Er zijn geen reacties, login om te reageren
Laatste van Studentaanhuis.nl  
Een op de zes Nederlanders heeft moeite met digitale ontwikkelingen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1357 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Studentaanhuis.. contact  

Logo Studentaanhuis.nl

Studentaanhuis.. sociaal  


Studentaanhuis.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Thycotic
Logo Datacon BV
Logo Data Matters BV
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo OutSystems
Logo Schneider Electric
Logo VSL
Logo Totaalbesparen.com
Logo Auth0
Logo Poly
Logo Zyxel
Logo Genesys
Logo Solvinity
Logo Lightspeed
Logo commercetools
Logo Infor
Logo Pegasystems
Logo Auth0
Logo Sharp Electronics Nederland
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88424 persberichten
- 5689 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8046 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlContentbureau