www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 45 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

SONOS luidt, samen met partners en marktleiders, een nieuw tijdperk in van slimme luisterervaringen voor thuis

Spraakbediening en integratiesoftware maken het makkelijker dan ooit om samen voluit van muziek te genieten

Video | Images

Hilversum, Nederland, 30 augustus 2016 - In samenwerking met marktleiders in de muziek- en techindustrie, maakte Sonos vandaag haar nieuwste software-innovaties bekend: spraakbediening en geïntegreerde apps van externe partners maken het makkelijker dan ooit om thuis muziek te bedienen, ontdekken en delen. Het bedrijf demonstreerde hoe deze partners slimme home-experiences bouwen op het Sonos Platform. 

“Dankzij de ongekende groei in streaming is muziek overal en direct beschikbaar geworden”, aldus John MacFarlane, Chief Executive Officer bij Sonos. “Samen met ons groeiende ecosysteem van partners zorgen we ervoor dat Sonos-gebruikers in elke kamer van hun huis voluit en met het grootste gemak al hun favoriete muziek kunnen luisteren. Ze kunnen deze ervaring intuïtief aansturen met zowel touch- als voice-control in onze app, en ook met de apps van onze partners.”

Alexa, zet het geluid eens wat harder 
Sonos-gebruikers met een apparaat dat wordt aangestuurd door Amazon’s populaire spraakdienst Alexa – zoals Amazon Echo of Echo Dot – kunnen deze voice-assistent binnenkort ook gebruiken om hun Sonos-apparaten te bedienen. De integratiesoftware is gezamenlijk en vanaf scratch ontwikkeld. Met deze samenwerking helpt Sonos Amazon de API’s te vormen om met Alexa een complete geluidservaring in huis te creëren. Om te voorkomen dat Sonos-gebruikers nieuwe commando’s of trefwoorden moeten leren, gebruikt de voice-assistent dezelfde bedieningsfuncties als Alexa voor Sonos. Door de software van Alexa en Sonos met elkaar te integreren, kun je nu gewoon je stem gebruiken om je favoriete tracks aan te zetten, te pauzeren, skippen, harder of zachter te zetten en nog veel meer. Je hoeft Alexa alleen maar te vragen om jouw muziek (van bijvoorbeeld Spotify of een andere muziekservice) af te spelen et voilà: je Sonos-speakers naar keuze worden geactiveerd.

“Onze Amazon-klanten zijn gek op muziek. Sterker nog: op dit moment is muziek een van de meest gebruikte functies op onze Alexa-devices. Met Echo en Alexa hebben we deze liefde voor muziek gecombineerd met het gemak van spraakbesturing”, aldus Mike George, vicepresident van Amazon. “We vinden het te gek dat we, samen met Sonos, de magie van Alexa nu kunnen uitbouwen tot een sensationele muziekervaring, in elke kamer van je huis”.

“Wij willen elk huis vullen met muziek”, aldus Sonos President Patrick Spence. “Het maakt ons niet uit waar je naar luistert, hoe je zoekt, of in welke kamer je wilt luisteren – we willen een gemakkelijke, snelle en unieke ervaring bieden. Met Alexa via Sonos kan dat. En het is nog leuk ook.”

De nieuwe spraakmogelijkheden worden geïnstalleerd via een software-update die op alle nieuwe én reeds aangeschafte Sonos- apparaten werkt. Net als op alle Alexa-apparaten, zoals Amazon Echo, Echo Dot, Amazon Tap en Amazon Fire TV. Later dit jaar wordt spraakbediening ook uitgerold via een beta, invite-only-test. In 2017 is deze dienst voor iedereen beschikbaar.
 
Ik wil Spotify
Sonos heeft ook een integratie met Spotify Connect aangekondigd. Deze extra functionaliteit zal ervoor zorgen dat Sonos straks het enige Home Sound System is dat rechtstreeks vanuit de Spotify-app kan worden bediend. In de app kun je dan niet alleen muziek afspelen, maar bijvoorbeeld ook kamers groeperen en degroeperen. Spotify wordt daarmee de eerste streamingservice waarmee je als Spotify Premium-gebruiker de volledige controle hebt over al je muziek. Zonder dat je daarbij de Sonos-app hoeft te gebruiken.

Deze geïntegreerde luisterervaring laat mensen samen van muziek genieten. Iedereen in huis kan zijn eigen tracks afspelen met zowel de Spotify- als de Sonos-app, die met elkaar in verbinding blijven. Komen er vrienden over de vloer? Ze hoeven alleen maar verbinding te maken met je WiFi en daarna kunnen ze via hun eigen Spotify-app direct al hun muziek aanzetten bij jouw thuis. Zonder dat ze daarvoor de Sonos-app hoeven te downloaden. En omdat je niet langer eerst op je eigen WiFi hoeft in te loggen, kun je er zelfs voor zorgen dat de muziek al aanstaat als je thuiskomt.

“Vijftig procent van alle Sonos huishoudens gebruikt Spotify”, aldus Antoine Leblond, vicepresident software bij Sonos. “Door de Spotify-ervaring nauwkeurig af te stemmen op het Sonos-systeem, hebben we het nog makkelijker gemaakt om jouw favoriete muziek vanaf je telefoon te bedienen en hiermee je hele huis te vullen.”

“We vinden het fantastisch om met Sonos samen te werken en de luisterervaring voor thuis te verbeteren”, aldus Gustav Söderström, CPO bij Spotify. “Spotify-gebruikers kunnen hun muziek nu de hele dag probleemloos naar hun koptelefoon, auto, computer of hun Sonos-systeem streamen. Ze kunnen al hun favoriete Spotify-functies rechtstreeks gebruiken vanuit de Spotify-app.”

Deze gratis software-update is vanaf oktober beschikbaar en maakt deel uit van het Sonos-betaprogramma.

 
Binnenkort te verwachten
De native apps van alle streamingservices worden in rap tempo verbeterd. Sonos heeft hierop laten weten dat ze bij al hun muziekservicepartners innovaties zullen doorvoeren voor rechtstreekse bediening. Dit geldt ook voor de grootste internetradio in de Verenigde Staten: Pandora.

Tim Westergren, CEO en oprichter van Pandora: “We werken al jaren met Sonos samen om een sensationele, persoonlijke thuiservaring te creëren. Door Sonos vanuit je Pandora-app te bedienen, maken we het gebruik makkelijker dan ooit. En zo brengen we deze unieke ervaring nog een stap verder.  We vinden het te gek dat we samen met Sonos continu blijven zoeken naar de beste muziekoplossingen voor thuis.”

Sonos: het kloppend hart van een connected home. 
Sonos kondigde ook de allereerste partnerintegraties aan met connected-home-marktleiders zoals Crestron, Lutron, Savant, Control4, iPort en QIVICON van Deutsche Telekom. Dankzij deze partnerships wordt Sonos een volwaardig onderdeel van je connected-home en ligt al jouw muziek daadwerkelijk aan je vingertoppen. Alles wat je nodig hebt is één druk op de knop. Vanaf je touchscreen, een lichtknopje of gewoon met een afstandsbediening.

“Installateurs lopen voorop bij het realiseren van connected-homes”, aldus Spence. “Ze hebben jarenlang geploeterd om verschillende technologieën samen te brengen en smart-homes universeel toegankelijk te maken. Door nauw met hen samen te werken, zijn we er zeker van dat ons muziekplatform goed geïntegreerd wordt. Nu en in de toekomst.”

Ambassadeurs voor hoogwaardige luisterervaringen in huis
Sonos kondigde ook een aantal initiatieven aan om de kwaliteit van onze luisterervaringen thuis te verbeteren. Dat doen ze onder andere door consumenten voor te lichten en door actief binnen de branche aanwezig te zijn.

“Er is een enorme kloof tussen wat mensen van muziek vinden en hoe ze er thuis naar luisteren”, aldus Joy Howard, Chief Marketing Officer bij Sonos. “We gebruiken de kracht van ons merk en onze unieke positie binnen de branche om muziek een betere toekomst te geven.”

Deze visie wordt gelanceerd met een nieuwe internationale marketingcampagne. Absurde, moderne luistergewoontes worden hierbij op de hak genomen en we ontdekken welke problemen een goede muziekbeleving in de weg staan. De hilariteit van het luisteren via superslechte speakers. De frustraties die ontstaan door tracks via Bluetooth van je mobiel naar een speaker te streamen. De ironie van het bedraden van je huis in het digitale WiFi-tijdperk. Noem maar op. De campagne gaat van start op 15 september 2016 en is zichtbaar op tv, online en op straat.

Sonos gaat tevens een samenwerking aan met Airbnb. Samen gebruiken ze de kracht van muziek om te zorgen dat mensen zich overal ter wereld thuis voelen. Beide bedrijven streven ernaar de luisterervaring thuis te verbeteren. Niet alleen voor alle verhuurders bij Airbnb, maar ook voor de meer dan honderd miljoen gasten die zij wereldwijd ontvangen. Sonos is daarbij begonnen met het aanbieden van Sonos-systemen aan nieuwe verhuurders. Daarnaast hebben de twee merken onlangs een pop-up activatie van Sonos getest met veelbelovende resultaten.

Tenslotte kondigde Sonos aan zich te hebben aangesloten bij het Open Music Initiative. Een organisatie die in juni 2016 werd opgericht door het Berklee Institute for Creative Entrepreneurship met als doel de erkenning en compensatie van artiesten en eigenaren van muziekrechten te vereenvoudigen. Met dit lidmaatschap steunt Sonos kwalitatief goede muziekervaringen die elke cent waard zijn. Een belangrijke stap voor aanhoudende groei.

Panos Panay, oprichter van Open Music Initiative en Berklee ICE: “Sonos is de ideale partner voor OMI. Ze hechten groot belang aan de kracht van muziek in ons leven en zijn bereid te vechten voor een bloeiende en welvarende muziekindustrie. OMI kan dankzij het brein achter bedrijven als Sonos, sneller oplossingen ontwikkelen om alle artiesten en rechthebbenden optimaal te compenseren.”

#  #  #

Over Sonos
Sonos® maakt sinds 2002 het toonaangevende Smart Speaker-systeem. In 2002 begon het bedrijf met een paar intelligente technici en briljante ontwerpers die hun liefde voor muziek deelden. Inmiddels is Sonos uitgegroeid tot een wereldwijd muziekmerk dat zich richt op de totale verandering van de luisterbeleving thuis. Onze draadloze Smart Speakers en audioproducten voor thuis maken het voor iedereen makkelijk om in elke kamer van de beste muziek te genieten. Zo kan iedereen naar zijn favoriete nummers luisteren, nieuwe, onbekende muziek ontdekken en genieten van de beste geluidskwaliteit.

Dat doet Sonos overal ter wereld, in meer dan zestig landen, met tientallen streaming- muziekdiensten, via duizenden winkels en in miljoenen huishoudens. Doordat Sonos constant investeert in software en services, wordt de muziekbeleving van klanten nadat ze hun Sonos-producten hebben aangeschaft alleen nog maar beter.

Sonos verandert de manier waarop mensen naar muziek luisteren – huis na huis.

Sonos, Inc. is een privé-onderneming, gevestigd in Santa Barbara (Californië), met vestigingen in Boston en Seattle, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Duitsland en China.
© 2004-2016 by Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. Sonos en alle productnamen en slogans van Sonos zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sonos, Inc. 

Ga voor meer informatie naar www.sonos.com.

Perscontact
LVTPR
Marie-Paulien Otten / IJze de Vries
030 65 65 070
sonos@lvtpr.com
Data Matters levert digitaal archief voor de zorg als hoogwaardige cloudoplossing

Zoom lanceert Zoom for Home

Auth0 krijgt Serie F-financiering van 120 miljoen dollar

Databricks levert verbeteringen op het gebied van beveiliging en schaalbaarheid om de implementatie van ondernemingen te versnellen

PayIBAN introduceert Upload-en-Onderteken met iDIN

94% van de securityteams erkent, maar investeert onvoldoende in de inzet voor dreigingsonderzoek

Sint-Sixtusabdij werkt samen met Ingenico om click & collect aanbod van hun veelgeprezen bier te versterken

Zorg voor extra hygiëne met Actief Wit schakelmateriaal van Schneider Electric

Citrix en Microsoft werken samen om de toekomst van het werk te verbeteren

Aantal IT-vacatures trekt na korte dip tijdens coronacrisis weer aan

Siemens en SAP werken samen aan het versnellen van industriële transformatie

Trend Micro ontdekt botnet-battle voor consumentenrouters

Nieuw IoT-ontwikkelproject voor monitoren in- en opname sondevoeding

Wyzetalk benoemt Bart Berende tot Head of Sales voor Europa

Autodeelplatform WeGo klaar voor Apple Car Keys

LANCOM juicht voorstel ACM over vrije routerkeuze toe

Viadesk doet nieuwe merkbelofte met Fellow Digitals

ICT ACQUIRES ESPRIT MANAGEMENT & IT SERVICES

TIE KINETIX: Q3 Trading Update
Vliegschaamte zorgt mogelijk voor daling claims

Inserve biedt privacy-bewust ticketsysteem voor IT dienstverleners met Cyberfusion

OutSystems komt met nieuw partnerprogramma om inkomsten partners te verhogen

LogRhythm nummer 1 in klanttevredenheid in Grid Report for SIEM en Leader Incident Response-rapport van G2

Altares Dun & Bradstreet wint aanbesteding Europese Commissie

API- en integratiespecialist Yenlo breidt Account Managementteam uit om sneller te groeien op de Europese markt

Zyxel introduceert nieuwe zakelijke WiFi 6 accesspoints voor mkb

Sharp Energy Solutions Europe treedt toe tot eerste wereldwijde e-marktplaats Solar & Storage DigiCon als één van de founding partners

Superstrata presenteert ’s werelds eerste, op maat 3D-geprinte unibody carbonfiber fiets en e-bike

devolo Magic 2 LAN DINrail: highspeed internet direct vanaf de bron

Ictivity wint Europese aanbesteding Aloysius Stichting

Eerste open food-marktplaats Foodl biedt ubiquitous commerce met technologie van commercetools

Unit4 Wholesale overgenomen door Kerridge Commercial Systems

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Razer Huntsman Mini: dominantie in een compact formaat

VMware presenteert Cybersecurity Threat Report: aanzienlijke toename aanvallen en digitale inbraken in Nederland

The Forrester Wave™: Liferay is een strong performer in de categorie intranetplatforms

VacatureVerbeteraar.nl gaat op in nieuwe recruitment-module van Textmetrics

Groei-investeerder Verdane investeert € 10 miljoen in Studytube
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 45 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Sonos contact  

Logo Sonos

  +31 (0) 35 6260520
  pr@sonos.com
  www.sonos.com
Sonos sociaal  


Sonos tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Zoom
Logo Auth0
Logo Databricks
Logo Infoblox
Logo Ingenico Group
Logo Schneider Electric
Logo Citrix
Logo iSense ICT Professionals
Logo OutSystems
Logo LogRhythm
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo Zyxel
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Ictivity
Logo devolo
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88866 persberichten
- 5746 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8429 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl