Datum: (635 dagen oud)
Bedrijf:

PAYBACK kiest voor e-mailmarketing met optivo

’s Werelds grootste klantloyaliteitsprogramma PAYBACK gaat voor gepersonaliseerde campagnes met optivoBerlijn, 30 augustus 2016 – PAYBACK, ’s werelds grootste multi-partner klantloyaliteitsprograma, kiest vanaf heden voor optivo voor de inrichting van zijn e-mail en omni-channelmarketing. Doorslaggevend bij het besluit van PAYBACK om te kiezen voor optivo® broadmail zijn de technische mogelijkheden van het platform en de consultancydiensten en service van optivo. Het consultancyteam van optivo ondersteunt PAYBACK volledig bij het opzetten en managen van campagnes. Om ervoor te zorgen dat de ontvangers gepersonaliseerd benaderd worden, maakt PAYBACK gebruik van de optivo® broadmail campagnemodule.

PAYBACK is ’s werelds grootste multi-partner klantloyaliteitsprogramma en daarmee een van de grootste en krachtigste marketingplatforms wereldwijd. De aanbiedingen van PAYBACK worden gebruikt door meer dan 28 miljoen klanten. Klanten van het bedrijf kunnen bij meer dan 650 bedrijven in Duitsland punten sparen en ze inruilen voor vouchers, prijzen, Lufthansa Airmiles of doneren aan een goed doel. Naast Duitsland is PAYBACK ook actief in Polen, Italië, Mexico en India. E-mail is een van de belangrijkste digitale marketingkanalen waarmee PAYBACK op regelmatige basis aanbiedingen van partners deelt. Het bedrijf koos voor optivo na een uitgebreid evaluatieproces. Doorslaggevend daarbij was optivo’s krachtige technologieplatform, dat het bedrijf in nauwe samenwerking met PAYBACK blijft doorontwikkelen met het oog op zeer complexe gebruikersscenario’s. Ook vielen de uitstekende service en consultancydiensten van optivo op. Het internationaal contract kan uitgebreid worden naar meer lokale markten. 

Uitstekende prestaties door verzendoptimalisatie en vooraf testen onderwerpregel

De samenwerking tussen beide partijen start met de verzending van 24 campagnes per maand door PAYBACK. De focus ligt daarbij op de klantspecifieke personalisatie van partneraanbiedingen. Hierbij maakt PAYBACK gebruik van geautomatiseerde verzendoptimalisatie, een van de functionaliteiten van de ‘Smart Campaigns’ module. Deze feature bepaalt de tijd waarop het het meest waarschijnlijk is dat de ontvanger zijn inbox bekijkt en de e-mail leest. Op basis van de persoonlijke profielgeschiedenis en vorige openingstijden van de ontvanger bepaalt het programma per individuele e-mail de optimale verzendtijd. Maar ook de onderwerpregel bepaalt in sterke mate of de e-mail geopend wordt. Daarom voert optivo voor PAYBACK een speciale onderwerpregel pre-test uit. Daarbij ontvangen verschillende, kleinere ontvangergroepen op regelmatige basis vooraf verschillende onderwerpregels. De onderwerpregel die het best presteert, wordt vervolgens gebruikt voor de geoptimaliseerde e-mailcampagnes.

Maatwerk kortings-e-mails en regelmatige export responsdata

PAYBACK verstuurt jaarlijks zo’n 20 miljard kortingsbonnen – inclusief die via e-mail verzonden worden. De kortings-e-mails die verzonden worden door optivo, bevatten aanbiedingen van geselecteerde partners en zijn precies toegesneden op de persoonlijke interesses van de ontvanger. Naast de speciale aanbiedingen geeft de e-mail ook informatie over het aantal gespaarde punten en of er binnen afzienbare tijd punten verlopen. In de toekomst gaat PAYBACK zijn klanten aanbiedingen sturen die ook rekening houden met het aantal punten dat een klant gespaard heeft. De verzamelde data wordt direct gesynchroniseerd met PAYBACK via de SOAP interface. optivo® broadmail zorgt daarnaast voor een naadloze export van de responsdata. Daarmee worden belangrijke indicators, zoals openings, kliks en returns, dagelijks automatisch doorgezet en beschikbaar gemaakt voor andere systemen. 

Christian Weinkauf, Director Operations Duitsland/Polen bij PAYBACK, geeft een toelichting over de keus voor optivo: “E-mailmarketing is één van de belangrijkste communicatiekanalen. Ontvangers op persoonlijke wijze en op het juiste moment benaderen, is daarbij essentieel. Met optivo halen we een betrouwbare e-mailmarketing specialist en partner in huis die onze technische ontwikkelingen ondersteunt, maar ons ook voorziet van deskundig advies.”

---------------------------------------------

Over optivo
optivo is een van de grootste specialisten in e-mail- en omnichannelmarketing in Europa. Het bedrijf, met 150 medewerkers op het hoofdkantoor in Berlijn, wordt beschouwd als een technologisch leider en trendsetter in de sector. Het bedrijf biedt omnichannel-diensten en -oplossingen voor succesvolle dialoogmarketing via e-mail, print, push, SMS, fax, sociale media en web. optivo ondersteunt het uitsturen van nieuwsbrieven en mailings door middel van professionele diensten en advies. Ook biedt optivo marktinformatie en best-practices voor effectieve communicatie. Met de optivo® broadmail cloud-gebaseerde software, voorziet optivo meer dan 1.300 van haar klanten van een toonaangevende oplossing voor geautomatiseerde one-to-one dialogen gericht op het verbeteren van verkoopresultaten. Voor meer informatie: www.optivo.nl