www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 138 dagen geleden)
Bedrijf:

PAYBACK kiest voor e-mailmarketing met optivo

’s Werelds grootste klantloyaliteitsprogramma PAYBACK gaat voor gepersonaliseerde campagnes met optivo

Berlijn, 30 augustus 2016 – PAYBACK, ’s werelds grootste multi-partner klantloyaliteitsprograma, kiest vanaf heden voor optivo voor de inrichting van zijn e-mail en omni-channelmarketing. Doorslaggevend bij het besluit van PAYBACK om te kiezen voor optivo® broadmail zijn de technische mogelijkheden van het platform en de consultancydiensten en service van optivo. Het consultancyteam van optivo ondersteunt PAYBACK volledig bij het opzetten en managen van campagnes. Om ervoor te zorgen dat de ontvangers gepersonaliseerd benaderd worden, maakt PAYBACK gebruik van de optivo® broadmail campagnemodule.

PAYBACK is ’s werelds grootste multi-partner klantloyaliteitsprogramma en daarmee een van de grootste en krachtigste marketingplatforms wereldwijd. De aanbiedingen van PAYBACK worden gebruikt door meer dan 28 miljoen klanten. Klanten van het bedrijf kunnen bij meer dan 650 bedrijven in Duitsland punten sparen en ze inruilen voor vouchers, prijzen, Lufthansa Airmiles of doneren aan een goed doel. Naast Duitsland is PAYBACK ook actief in Polen, Italië, Mexico en India. E-mail is een van de belangrijkste digitale marketingkanalen waarmee PAYBACK op regelmatige basis aanbiedingen van partners deelt. Het bedrijf koos voor optivo na een uitgebreid evaluatieproces. Doorslaggevend daarbij was optivo’s krachtige technologieplatform, dat het bedrijf in nauwe samenwerking met PAYBACK blijft doorontwikkelen met het oog op zeer complexe gebruikersscenario’s. Ook vielen de uitstekende service en consultancydiensten van optivo op. Het internationaal contract kan uitgebreid worden naar meer lokale markten. 

Uitstekende prestaties door verzendoptimalisatie en vooraf testen onderwerpregel

De samenwerking tussen beide partijen start met de verzending van 24 campagnes per maand door PAYBACK. De focus ligt daarbij op de klantspecifieke personalisatie van partneraanbiedingen. Hierbij maakt PAYBACK gebruik van geautomatiseerde verzendoptimalisatie, een van de functionaliteiten van de ‘Smart Campaigns’ module. Deze feature bepaalt de tijd waarop het het meest waarschijnlijk is dat de ontvanger zijn inbox bekijkt en de e-mail leest. Op basis van de persoonlijke profielgeschiedenis en vorige openingstijden van de ontvanger bepaalt het programma per individuele e-mail de optimale verzendtijd. Maar ook de onderwerpregel bepaalt in sterke mate of de e-mail geopend wordt. Daarom voert optivo voor PAYBACK een speciale onderwerpregel pre-test uit. Daarbij ontvangen verschillende, kleinere ontvangergroepen op regelmatige basis vooraf verschillende onderwerpregels. De onderwerpregel die het best presteert, wordt vervolgens gebruikt voor de geoptimaliseerde e-mailcampagnes.

Maatwerk kortings-e-mails en regelmatige export responsdata

PAYBACK verstuurt jaarlijks zo’n 20 miljard kortingsbonnen – inclusief die via e-mail verzonden worden. De kortings-e-mails die verzonden worden door optivo, bevatten aanbiedingen van geselecteerde partners en zijn precies toegesneden op de persoonlijke interesses van de ontvanger. Naast de speciale aanbiedingen geeft de e-mail ook informatie over het aantal gespaarde punten en of er binnen afzienbare tijd punten verlopen. In de toekomst gaat PAYBACK zijn klanten aanbiedingen sturen die ook rekening houden met het aantal punten dat een klant gespaard heeft. De verzamelde data wordt direct gesynchroniseerd met PAYBACK via de SOAP interface. optivo® broadmail zorgt daarnaast voor een naadloze export van de responsdata. Daarmee worden belangrijke indicators, zoals openings, kliks en returns, dagelijks automatisch doorgezet en beschikbaar gemaakt voor andere systemen. 

Christian Weinkauf, Director Operations Duitsland/Polen bij PAYBACK, geeft een toelichting over de keus voor optivo: “E-mailmarketing is één van de belangrijkste communicatiekanalen. Ontvangers op persoonlijke wijze en op het juiste moment benaderen, is daarbij essentieel. Met optivo halen we een betrouwbare e-mailmarketing specialist en partner in huis die onze technische ontwikkelingen ondersteunt, maar ons ook voorziet van deskundig advies.”

---------------------------------------------

Over optivo
optivo is een van de grootste specialisten in e-mail- en omnichannelmarketing in Europa. Het bedrijf, met 150 medewerkers op het hoofdkantoor in Berlijn, wordt beschouwd als een technologisch leider en trendsetter in de sector. Het bedrijf biedt omnichannel-diensten en -oplossingen voor succesvolle dialoogmarketing via e-mail, print, push, SMS, fax, sociale media en web. optivo ondersteunt het uitsturen van nieuwsbrieven en mailings door middel van professionele diensten en advies. Ook biedt optivo marktinformatie en best-practices voor effectieve communicatie. Met de optivo® broadmail cloud-gebaseerde software, voorziet optivo meer dan 1.300 van haar klanten van een toonaangevende oplossing voor geautomatiseerde one-to-one dialogen gericht op het verbeteren van verkoopresultaten. Voor meer informatie: www.optivo.nl
Laatste van Optivo  
Onderzoek Episerver en Optivo wijst uit: 92 procent bezoekers retailwebsites komt een eerste keer niet om te kopen

Effect Google-update op het verzamelen van e-mailadressen

Optivo waarschuwt voor vertekende webmarketing-resultaten: ‘Dark Social’ e-mailverkeer misleidt
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 138 dagen
Optivo contact  

Logo Optivo

  023 750 5157
  info@optivo.nl
  www.optivo.nl
Optivo sociaal  


Optivo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90831 persberichten
- 5950 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10083 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers