Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2497 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 112 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: MCS PR

Amsterdams Bynder krijgt investering van € 20 miljoen

Grootste investering van 2016 in een Nederlands internetbedrijf

Amsterdam, 11 augustus 2016 – Het Amsterdamse Bynder krijgt een investering van € 20 miljoen. De investering is afkomstig van het Amerikaanse Insight Venture Partners. Bynder levert marketingsoftware aan meer dan 350 bedrijven, waaronder KLM, AkzoNobel en Logitech.

Sinds de oprichting in 2013 heeft Bynder jaarlijks een groei van 350% gerealiseerd. De Amsterdammers leveren diensten aan ruim 150.000 unieke gebruikers, verspreid over meer dan 350 bedrijven. Bynder heeft kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Barcelona, Boston, London en Dubai. Het team groeide in korte tijd uit van één man tot meer dan 200 medewerkers.

Internationaal succesverhaal
Bedrijven van over de hele wereld maken gebruik van Bynder. Naast de Europese en Amerikaanse markt richten de Amsterdammers zich sinds kort ook nadrukkelijk op het Midden-Oosten en Azië: met de opening van een nieuw kantoor in Dubai heeft Bynder een hub gecreëerd om de activiteiten op deze groeimarkten uit te breiden. De investering zal worden gebruikt voor product development en verdere internationale groei. 

Chris Hall, CEO van Bynder: “Investeerders zijn steeds vaker op zoek naar bedrijven die extreem snel groeien, maar dit doen zonder grote hoeveelheden geld te verbranden. Wat Bynder extra aantrekkelijk maakt voor investeerders is de snelle groei, gecombineerd met het feit dat we altijd nagenoeg winstgevend zijn geweest. Het kapitaal kan dan 100% gebruikt worden voor groei in plaats van verliezen te compenseren. Insight gaat ons helpen om door te groeien en onze ‘category’ toe te eigenen. Bynder kan nu voor branding doen wat Salesforce voor sales heeft gedaan.”  

Branding automation
De investering is een mijlpaal voor branding automation. Bynder biedt een oplossing voor marketeers die overal consistente branding nastreven. Dankzij de intuïtieve bediening kan digitale content overal en op ieder moment eenvoudig worden bewerkt, gedeeld en goedgekeurd. De time to market is zo veel korter, wat voor merken die online actief zijn heel belangrijk is.

Volgens Hall is het succes van Bynder te danken aan de combinatie van eenvoud en diepgang: “Bynder maakt het voor iedereen makkelijker om branding te managen. Er is een grote behoefte aan intuïtief werkende tools, vooral als het gaat om visualisatie en beheer van merkmateriaal. Als een globale speler alle verbeteringen en aanpassingen binnen een bepaalde campagne per mail zou moeten afhandelen wordt het een grote chaos. Met branding automation is dat niet langer een probleem. Marketeers kunnen veel sneller hun marketing materialen opleveren. Zo wordt de time to market veel korter en zijn grote kostenbesparingen mogelijk”

Jeff Horing, managing director bij Insight Venture Partners, zal zich aansluiten bij Bynder’s raad van bestuur. Daarnaast nemen de Nederlanders Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens van CNBB ook plaats in de raad. Horing noemt Bynder een van de belangrijkste innovators in de branding automation. “We delen hun visie omtrent de alomvattende brand management technologie. Dit biedt teams de mogelijkheid om voortdurend te communiceren terwijl ze content maken. We kijken er naar uit om samen met het team van Bynder deze nieuwe groeifase in te gaan.” 

EINDE

Dit persbericht is ook online te lezen.


Perscontact:

Olivier Wortel
Lubbers De Jong
olivier@lubbersdejong.nl
+31 6 5337 9038 

Over Bynder
Bynder is prijswinnende marketingsoftware die bedrijven helpt om eenvoudig content te maken, vinden en gebruiken. Meer dan 150.000 brand managers, marketeers en ontwerpers gebruiken Bynder’s brand portals om dagelijks wereldwijd samen te werken bij het maken en goedkeuren van marketingmateriaal. Branded content kan zo met één druk op de knop in de omloop worden gebracht. Klanten van Bynder hebben een kortere time to market en zijn over de gehele linie verzekerd van merkconsistentie, omdat samenwerking binnen de organisatie veel eenvoudiger wordt. Bynder rekent onder meer KLM, Logitech en Puma tot zijn klantbestand en levert wereldwijd aan ruim 350 bedrijven de meest geavanceerde oplossing voor branding automation.

Bynder werd in 2013 opgericht door Chris Hall. Het bedrijf is wereldwijd actief, met het hoofdkantoor in Amsterdam en andere kantoren in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten.

Over Insight Venture Partners
Insight Venture Partners is een toonaangevende globale venture capital investeerder. Het private equity-bedrijf investeert in snelgroeiende tech- en softwarebedrijven die wezenlijke veranderingen in hun branche teweeg brengen. Sinds de oprichting in 1995 heeft Insight meer dan 13 miljard dollar opgehaald. Hiermee is wereldwijd in meer dan 250 bedrijven geïnvesteerd. De missie is om visionaire bestuurders te vinden en ondersteunen, waarbij praktische en pragmatische kennis wordt ingebracht om langdurige en succesvolle groei te verwezenlijken. Voor meer informatie, kijk op http://www.insightpartners.com of volg op Twitter via @insightpartners.

Over CNBB
CNBB Venture Partners is een investeerder die zich richt op de softwaremarkt, en helpt ondernemers met kapitaal en strategische ondersteuning om hun groeiambities te realiseren. Het bedrijf is in 2007 opgericht en doet durfkapitaal en private equity investeringen in Europa, vanuit kantoren in Rotterdam en Antwerpen. Met hulp van een internationaal netwerk en de ervaring met de internationale uitbreiding van bedrijven voorziet CNBB ondernemers van krachtige ondersteuning om internationale groeiambities te realiseren.
Tags  
Laatste van Bynder B.V.  
Bynder neemt video-creatie en distributie platform We Adapt over

Bynder lanceert Leadership Academy voor leidinggevenden bij Nederlandse scale-ups

Bynder versterkt leiderschapsteam met CFO en Global Marketing SVP
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 112 dagen
PR contact  

Logo MCS PR
Bynder B.V. contact  

Logo Bynder B.V.

  +31 (0) 20 820 3740
  support@getbynder.com
  www.bynder.com/nl
Bynder B.V. sociaal  


Bynder B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Relined Fiber Network
Logo Aventeon BV
Logo Intergrid
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Pegamento
Logo QuandaGo
Logo Humanwave B.V.
Logo RockingRobots
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Signet
Logo SRC System Integrators BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Salure
Logo MCS B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Nalanda Technology
Logo MCS B.V.
Logo Yenlo
Logo MCS B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Kannegieter
Logo MCS B.V.
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Nextmoves
Logo Workday
Logo Thinkwise
Logo Schneider Electric
Logo BrainProfs
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Auth0
Logo Infor
Logo Clarity Benelux
Logo Workiva
Logo Schneider Electric
Logo Orange Cyberdefense
Logo Ivanti
Logo Eaton
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89839 persberichten
- 5835 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9173 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl