www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 93 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Verint kondigt keynotespreker aan voor Engage Customer Conference in Nederland

  • Evenement voor klanten vindt plaats op 10 november 2016 in Evoluon in Eindhoven
  • Marketinghooglereaar en bestsellerauteur Steven Van Belleghem treedt op als keynotespreker
Amsterdam, 26 juli 2016Verint® Systems, Inc. (Nasdaq: VRNT) maakt vandaag bekend dat marketinghoogleraar en auteur Steven Van Belleghem de keynotespreker is tijdens Engage 2016 European Customer Conference, die op 10 november 2016 plaatsvindt in het Evoluon in Eindhoven. Aanmelden voor het evenement is per direct mogelijk.

Van Belleghem richt zich in zijn sessies vooral op digitale en menselijke transformatie in relaties met klanten. Hij schreef verschillende internationale bestsellers, waaronder ‘When Digital Becomes Human - Klantenrelaties in transformatie’. In het boek gaat hij dieper in op de evolutie van klantrelaties in een wereld van selfservice, big data, client automation en de integratie van online en offline omgevingen. In zijn werk onderstreept Van Belleghem het belang voor organisaties om digitale transformaties te omarmen en om relaties op een menselijk niveau te veranderen. Aansluitend op zijn presentatie vertellen verschillende vooraanstaande experts over belangrijke trends en delen ze succesverhalen uit de praktijk op het gebied van medewerkers- en customer engagement, sales en service, en klantervaring.

Tijdens Engage 2016 worden keynotes, workshops, technology showcases en succescases afgewisseld met interactieve groepssessies, een-op-eengesprekken met specialisten en de optie om te netwerken met Verint-klanten in geheel Europa.

De belangrijkste thema’s van het evenement
  • Klantgericht engagement – elke interactie telt, en het is daarom van cruciaal belang dat die voor de klant makkelijk, snel en succesvol verloopt.
  • Werknemers optimaal laten presenteren voor goede customer engagement is het essentieel dat medewerkers zich volledig inzetten, de middelen krijgen om autonoom te opereren, effectief werken en lekker in hun vel zitten.
  • Processen verbeteren processen kunnen alleen soepel verlopen met goede automatisering én de flexibiliteit om de juiste veranderingen op het juiste moment door te voeren.
  • Van analyse naar actie inzichten uit data moeten de weg wijzen, of het nu gaat om de volgende stap in een interactie of om het volgende grote initiatief binnen de organisatie.
  • Wegwijs in digitale transformatie om de snelle veranderingen op het gebied van digitale mogelijkheden en verwachtingen bij te houden, is een helder inzicht in deze verschuivingen nodig, net als een slimme planning en de slagkracht ze om te zetten in kansen.
  • Trends en strategieën – trends die wereldwijd van invloed zijn op organisaties, vragen om strategieën voor het aanpassen van de koers voor de toekomst.
  • De technologie doorgronden – inzicht in de onderliggende technologie levert IT-professionals meer toegevoegde waarde en efficiëntie op. 
  • Oplossingen in de praktijk – Verint-klanten delen hun ervaringen en vertellen hoe ze gunstige en zelfs opvallende resultaten boekten met hun initiatieven op het gebied van customer engagement.
“Engage Europe 2016 is waardevol voor alle gebruikers van Verint-oplossingen, die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van customer analytics, engagementmanagement, workforce optimization en de verscheidenheid van inzetmogelijkheden: cloud, on-premise en hybrid”, zegt Nick Nonini, Managing Director EMEA bij Verint. “Steeds meer bedrijven definiëren service als de nieuwe marketing. Om ze te ondersteunen bij die focus, biedt Verint een groot aantal pakketten en diensten die gefaseerd kunnen worden ingezet, en die integreren met bestaande zakelijke systemen.”

Over Engage 2016
De Verint Engage Customer Conference draait om het optimaliseren van customer engagement, de essentiële rol die het klantcontactcenter, vestigingen- en backofficeafdelingen spelen bij het vormen van de klantervaring, de kansen en uitdagingen die de branche te bieden heeft, en de belangrijkste trends en praktijkverhalen met betrekking tot het behalen van zakelijke doeleinden en een competitieve voorsprong.

Aanmelden voor het evenement is nu mogelijk. Er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Klanten kunnen voor meer informatie en om zich gratis aan te melden terecht op www.verint.com/engageeurope/nl.

###

Over Verint Systems, Inc.
Verint® (Nasdaq: VRNT) is wereldwijd toonaangevend in Actionable Intelligence®-oplossingen met een focus op optimalisatie van customer engagement, security-intelligence en fraude, risico en compliancy. Meer dan tienduizend organisaties in 180 landen – waaronder tachtig procent van de Fortune 100 – vertrouwen op de intelligentie van Verint-oplossingen om beter geïnformeerde, effectievere en beter getimede beslissingen te kunnen nemen. Kom meer te weten over hoe we A Smarter World creëren met Actionable Intelligence op www.verint.com.

Neem voor meer informatie contact op met:

Progress Communications
Corinna Peekel  / Ruud Berendsen
T. 020 363 11 52
Verint@progresscommunications.nl
Laatste van Verint  
Verint en Frontline slaan handen ineen om Customer Engagement-oplossingen in Nederland uit te breiden

Verint Mobile Work View helpt werknemersbetrokkenheid te vergroten

Onderzoek Verint: twee derde Nederlandse consumenten blijft trouw aan dienstverlener
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 93 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
Verint contact  

Logo Verint

  020-799 19 00
  info.nl@verint.com
  www.verint.com
Verint sociaal  


Verint tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo inQdo
Logo PanCompany
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo UiPath
Logo Hands On, Information Management BV
Logo QuandaGo
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo RoSecure
Logo Medius
Logo Young_Coders
Logo Orange Cyberdefense
Logo PlanMen
Logo Boys with Brains
Logo Medius
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Cisco
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Extreme Networks
Logo IFS
Logo Pegasystems
Logo Unit4
Logo Motiv ICT Security
Logo VSL
Logo Schneider Electric
Logo Cisco
Logo Ivanti
Logo Extreme Networks
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89561 persberichten
- 5812 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8937 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers