Datum: (744 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

HAL24K ontvangt startkapitaal van VINCI EnergiesAmsterdam, 7 juli 2016HAL24K, een data science start-up met kantoren in Amsterdam, Silicon Valley en Londen, ontvangt startkapitaal via Inerbiz, het nieuwe investeringsfonds voor innovatieve start-ups  van VINCI Energies.  Het doel van HAL24K is om een betere wereld te realiseren door steden slimmer te maken. Het biedt een platform dat in staat is multidimensionale datastromen te verbinden, te analyseren en te visualiseren. Zo krijgen steden, overheden en bedrijven realtime operationele inzichten, en een helder beeld van de probleemgebieden en hoe deze op te lossen.

Door gebruik te maken van geavanceerde data science-technieken als machine learning en deep learning, zorgt HAL24K voor realtime operationele en voorspellende informatie. Deze informatie komt voort uit diverse datasets, zoals transactionele data en data van sensoren (IoT), social media, smartphones, 3G- en 4G-netwerken en satellietgegevens.

“We zijn blij met de omvangrijke steun en het startkapitaal dat we via Inerbiz hebben ontvangen”, zegt Jeroen Mol, oprichter van HAL24K. “VINCI Energies is een enorm bedrijf: in 2015 boekte het tien miljard euro aan omzet, had het 65.400 werknemers en 1.600 businessunits verspreid over 51 landen. Onze strategische partner VINCI Energies zorgt voor een schat aan kennis en netwerkondersteuning. Dat is van enorme waarde bij het slimmer maken van moderne steden en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor hun inwoners.”

“HAL24K is onze eerste investering. Daar zijn we erg trots op, omdat het in lijn is met het doel dat we wilden bewerkstelligen met Inerbiz”, zegt Lydia Babaci-Victor, directeur Innovation and Development van VINCI Energies. “Het is een project dat begon in Nederland en uitgroeide tot een start-up met veel potentie, die één voet in Europa heeft en de andere in Silicon Valley, wat voor ons zeer veel toegevoegde waarde heeft.”

Beide partijen zijn een industrieel, technologisch en commercieel samenwerkingsverband overeengekomen. Deze participatie ondersteunt VINCI Energies bij het uitbouwen van de verdere digitalisering van zijn markten, en voorziet HAL24K van toegang tot een groot klantenbestand.”

HAL24K’s innovatieve aanpak wordt ondersteund door zijn trans-Atlantische wortels. Hierdoor profiteert het bedrijf van de nieuwste inzichten in de markt en van technologieën in Silicon Valley, gecombineerd met de kennis en probleemoplossende expertise van toonaangevende onderzoeksinstituten en universiteiten in Europa.

Momenteel is HAL24K bezig met projecten op het gebied van predictive maintenance van belangrijke infrastructuur, het aanpakken van parkeerproblemen, het optimaliseren van de openbare gezondheidszorg, het voorspellen van verkeersstromen en het bepalen hoe steden en overheidsinstanties meer inkomen kunnen genereren.

# # #

Over VINCI Energies
In een wereld die constant in beweging is, focust VINCI Energies zich op verbindingen, prestaties, efficiëntie van energie, en data om de uitrol van nieuwe technologieën te versnellen, en twee grote veranderingen te ondersteunen: de digitale transformatie en energietransitie. Met sterke regionale wortels en een flexibele organisatiestructuur versterken de businessunits van VINCI Energies betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie van energie-, transport- en communicatie-infrastructuur, fabrieken en gebouwen. Meer informatie over VINCI Energies is te vinden op www.vinci-energies.com.

Over HAL24K
HAL24K is een data science start-up met kantoren in Amsterdam, Silicon Valley en Londen. Het is het eerste bedrijf dat operationele en voorspellende informatie levert aan smart cities en smart enterprises. Het HAL24K Data Intelligence Platform maakt het mogelijk om in complexe en multidimensionale omgevingen beslissingen te nemen op basis van realtime data. HAL24K maakt gebruik van data science-technieken als machine learning, deep learning, natural language processing en complex event processing om lastige problemen op te lossen op basis van operationeel inzicht. Meer informatie over HAL24K is te vinden op www.hal24k.com.

Voor meer informatie:
Progress Communications
Inger Hund
Tel.: +31 (0)20 363 11 52
E-mail: inger@progresscommunications.nl