Datum: (726 dagen oud)
Bedrijf:
PR: En Serio

Juniper Networks introduceert Cloud-Enabled Branch voor het inrichten van on demand cloud-diensten

Nieuwe oplossing automatiseert en versnelt de aanlevering van netwerkdiensten aan filialenSchiphol-Rijk, Nederland, 29 juni 2016 – Juniper Networks (NYSE: JNPR), leider in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, introduceert vandaag Juniper Networks Cloud-Enabled Branch. Deze oplossing verandert de regels van het spel door bedrijven en managed serviceproviders de mogelijkheid te bieden om on demand netwerkdiensten voor bedrijfsfilialen te ontwikkelen en deze op geautomatiseerde wijze beschikbaar te stellen. De nieuwe oplossing maakt deel uit van de flexibele zakelijke cloud-architectuur Juniper Networks Unite en helpt bedrijven met het versnellen van de implementatie van real-time diensten en applicaties voor filialen, met inbegrip van SD-WAN-functionaliteit. Cloud-Enabled Branch is een open platform voor netwerkautomatisering en provisioning zonder menselijke tussenkomst. De oplossing voorziet daarnaast in beveiligingsmechanismen die cyberbedreigingen proactief detecteren en daar op intelligente wijze op reageren. Gebruikers van de oplossing kunnen beveiligingsregels toepassen voor elk filiaal.

Bedrijven staan voor de opgave om hun netwerk te moderniseren om hun groeitempo te versnellen en de productiviteit en samenwerking te verbeteren. Veel van hen beginnen oog te krijgen voor de zakelijke voordelen van private, publieke en hybride cloud-modellen en SaaS-applicaties die ondersteuning bieden voor groei en schaalbaarheid. Het ontbreekt hen echter aan een uitgebreide oplossing voor het implementeren van deze diensten via hun interne ICT-afdeling of een managed serviceprovider. Met dit cloud platform kunnen zij hun bedrijfsprocessen ingrijpend verbeteren met behulp van nieuwe diensten en applicaties. Deze kunnen zij dynamisch beschikbaar stellen met behulp van softwaregestuurde automatisering en een open platform dat ruimte biedt voor diensten van externe leveranciers. Dankzij deze platformaanpak kunnen bedrijven altijd beschikken over de geavanceerde mogelijkheden waar hun bedrijfsvoering om vraagt. Op deze manier kunnen zij een tijdrovende uitrol van hardwarevoorzieningen inruilen voor snelle softwaregestuurde implementaties.

Geografisch verspreide ondernemingen kunnen met Cloud-Enabled Branch on demand netwerkservices voor hun filialen inrichten, compleet met SD-WAN-functionaliteit en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden op locatie en in de cloud. Dit resulteert in een consistente en veilige gebruikerservaring voor elk filiaal. De SD-WAN-functionaliteit helpt bedrijven om kostenbesparingen te realiseren door verschillende netwerkverbindingen te gebruiken voor uiteenlopende bedrijfsapplicaties, zonder nadelige invloed op de stabiliteit of quality of service. Cloud-Enabled Branch biedt centrale automatisering en mogelijkheden voor het inrichten van netwerkservices voor alle bedrijfslocaties. De services kunnen worden aangeleverd via het datacenter of lokaal met behulp van de Juniper Networks® NFX250 en Juniper Networks SRX300. Naast de SD-WAN-functionaliteit kunnen verschillende netwerkservices van Juniper Networks en andere leveranciers worden verzorgd door de NFX250, die rekenkracht combineert met netwerkmogelijkheden. Deze oplossing kan worden aangevuld met de geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit van Juniper Networks Sky Advanced Threat Prevention, dat deel uitmaakt van het Software-Defined Secure Network van Juniper Networks.

Cloud-Enabled Branch geeft blijk van de toewijding van Juniper Networks aan voortdurende innovatie ter ondersteuning van bedrijven en managed services die via serviceproviders worden afgenomen. Zoals in de herfst van vorig jaar aangekondigd, legt Juniper Unite de basis voor de ontwikkeling van een flexibel en veilig netwerk voor bedrijven die op snelle en gestroomlijnde wijze cloudapplicaties en diensten in gebruik willen nemen.

De belangrijkste nieuwsfeiten:

De nieuwe oplossing Cloud-Enabled Branch van Juniper stelt organisaties in staat om te voorzien in hun veranderende en groeiende bedrijfsbehoeften met de volgende producten en diensten:
  • Contrail Service Orchestration is een geïntegreerde reeks van applicaties voor het ontwerpen, automatiseren en inrichten van netwerken. De oplossing is gebaseerd op een open framework dat is ontwikkeld om de netwerkdiensten van Juniper Networks en andere leveranciers op eenvoudige wijze te ondersteunen en integreren zonder verstoring van bestaande applicaties. Contrail Service Orchestration maakt deel uit van de complete oplossing van Juniper Networks, die Contrail Networking en virtuele services zoals Juniper Networks vSRX en Juniper Networks vMX omvat, en stelt bedrijven in staat om eenvoudig netwerkservices op maat uit te rollen naar hun filialen.
  • Netwerkserviceplatforms uit de NFX-reeks zijn veilige, softwaregestuurde hardwarevoorzieningen voor gebruik op locatie die krachtig presterende functionaliteit combineren met automatiseringsmogelijkheden en de flexibiliteit om verschillende virtuele netwerkservices te gebruiken.
  • Diensten en applicaties van externe leveranciers, zoals de Ruckus Virtual Smartzone Controller (vSZ) voor WLAN-optimalisatie en de virtuele appliance Silver Peak CPX voor WAN-optimalisatie, maken het mogelijk om op dynamische wijze netwerkservices te ontwikkelen in een open omgeving.
  • SD-WAN-functionaliteit met Contrail Service Orchestration en NFX op basis van vSRX- en SRX-producten zullen zorgen voor veilige applicatiegebaseerde routering bieden voor Cloud-Enabled Branch. Er zal binnen de oplossing Cloud CPE ook SD-WAN-functionaliteit beschikbaar komen ter ondersteuning managed serviceproviders. Deze functionaliteit zal het mogelijk maken om zakelijke netwerkservices sneller dan ooit te ontwikkelen en automatisch beschikbaar te stellen, op een schaal die voorheen ondenkbaar was.
Om klanten te helpen met het evalueren en implementeren van de SD-WAN-oplossing bieden Juniper Networks en zijn partners een reeks van kant-en-klare diensten aan, waaronder evaluatiediensten, ondersteuning bij de ontwikkeling van oplossingen, diensten voor het registeren van nieuwe klanten, implementatiediensten en training. Deze diensten helpen klanten met het evalueren van de technologische keuzemogelijkheden en het opstellen van een plan voor het ontwikkelen, bouwen en beheren van een netwerkarchitectuur die voorziet in hun behoefte aan cloud-gebaseerde applicaties en diensten. Indien ingezet als onderdeel van de SD-WAN-oplossing kan de uitgebreide ervaring van de brancheleidende service- en support experts en Professional Services Partners van Juniper helpen met het terugdringen van risico’s en het versnellen van het implementatieproces.

Ondersteunende citaten

“Om nieuwe zakelijke kansen te kunnen benutten moeten bedrijven hun nationale en internationale aanwezigheid uitbreiden om hun groei te bevorderen. Met de introductie van Cloud-Enabled Branch van Juniper Networks kunnen zij nu on demand netwerkservices inrichten voor filialen en die sneller implementeren. De oplossing stelt hen in staat om zakelijke updates en beveiligingsregels direct en consistent toe te passen binnen uiteenlopende bedrijfslocaties. De nieuwe oplossing maakt deel uit van de Juniper Networks Unite-architectuur en sluit aan bij onze doelstelling om bedrijfsomgevingen te moderniseren met simpele, geautomatiseerde en veilige oplossingen die een beroep doen op de kracht van de cloud.”

- Jennifer Blatnik, vice president Cloud, Security & Enterprise Portfolio Marketing bij Juniper Networks

“Steeds meer bedrijven stappen over op cloud-gebaseerde applicaties en diensten. ICT-afdelingen van bedrijven staan hierdoor onder druk om op kostenefficiënte wijze nieuwe mogelijkheden en diensten aan te bieden voor filialen en het WAN. Dat geldt met name voor geografisch verspreide ondernemingen. Met zijn krachtige trackrecord in veilige routering en de introductie van zijn oplossing Cloud-Enabled Branch is Juniper goed gepositioneerd om te voorzien in de groeiende behoeften van bedrijven die de aanlevering van applicaties aan hun filialen efficiënter willen beheren en een einde willen maken aan hoge overheadkosten voor het WAN. Deze aanpak sluit naadloos aan op de visie van IDC dat filiaal- en WAN-architecturen baat hebben bij grootschalig centraal beheer en beveiliging van ICT-activa vanuit de cloud.”

- Rohit Mehra, vice president Network Infrastructure IDC

Aanvullende informatie Over Juniper Networks
Juniper Networks daagt de status quo uit met producten, oplossingen en diensten die de kostenstructuur van netwerken transformeert. Ons team innoveert samen met klanten en partners om geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken met flexibiliteit, prestatie en waarde te leveren. Ga voor meer informatie naar Juniper Networks (www.juniper.net) of volg Juniper op Twitter en Facebook.

Juniper Networks, Junos en Converged Supercore zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. De Juniper Networks en Junos logos zijn handelsmerken van Juniper Networks Inc. Alle overige merken, dienstenmerken, gedeponeerde merken of gedeponeerde dienstenmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Forward-Looking Statements
This press release contains forward-looking statements that involve a number of assumptions, uncertainties and risks including, among other things, statements concerning Juniper Networks' prospects, future products, product availability, future products and performance, cost savings, and other benefits to customers. Actual results or events could differ materially from those anticipated in those forward-looking statements as a result of certain factors, including delays in scheduled product availability, incompatibility of technologies, the company's failure to accurately predict emerging technological trends, and other factors listed in Juniper Networks’ most recent report on Form 10-K and Form 10-Q filed with the Securities and Exchange Commission. All statements made in this press release are made only as of the date of this press release. Juniper Networks undertakes no obligation to update the information in this press release in the event facts or circumstances subsequently change after the date of this press release. Any future product, feature, enhancement or related specification that may be referenced in this press release are for information purposes only, are subject to change at any time without notice and are not commitments to deliver any future product, feature, enhancement or related specification. The information contained in this press release is intended to outline Juniper Networks’ general product direction and should not be relied on in making a purchasing decision.

Marieke Kraan
En Serio | PR & communication
Nest building 
Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen
The Netherlands 
t  +31 (0)20 658 9522
m +31 (0)6 30584154
marieke@enserio.nl
www.enserio.nl