www.marcommit.nlwww.LVTPR.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2476 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1256 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

Bodem bij Panama kanaalproject in kaart gebracht met goed beveiligde software uit Delft

Hengelo, juni 2016 – De opening van het vernieuwde Panama heeft mede plaats kunnen vinden dankzijde software van het bedrijf Plaxis. Die leverde aan één van de partijen in het Panama projectconsortium, het Luxemburgse bagger- en maritieme aannemingsbedrijf Jan De Nul Group, de software waarmee de voor het project noodzakelijk geofysische analyses en modellen zijn gemaakt. Het beveiligingssysteem van Wibu-Systems zorgt ervoor dat Plaxis die unieke kennis te gelde kan maken.Plaxis is ruim 20 jaar geleden ontstaan als spin- off van de Technische Universiteit Delft. Het bedrijf slaagde er in de theoretische kennis van geofysica, gecombineerd met eindige elementen rekenformules te vatten in software. Daarmee krijgen geotechnische professionals de gereedschappen aangereikt om het gedrag van grondlagen te bestuderen, berekeningen uit te voeren en modellen te ontwikkelen.

Die software vertegenwoordigt een unieke kennis van materiaalmodellen en grond mechanische karakteristieken. Plaxis doet weliswaar wereldwijd veel aan kennisoverdracht, maar wil wel als commerciële organisatie het intellectuele kapitaal te gelde maken. ”Nadat we zijn overgestapt naar beveiliging van de software met technologie van Wibu-Systems, merken we weinig van software piraterij”, vertelt Erwin Beernink, Manager Marketing & Sales van Plaxis.

Van het overgrote deel van de programmacode weet men in Delft wat klanten ermee doen. Partijen die in hun toepassingen toch de grenzen van de mogelijkheden van de licentievoorwaarden overschrijden, krijgen te maken met een beveiligingssysteem, aangebracht met behulp van de Wibu-Systems producten Protection Suite, CodeMeter API en CodeMeter dongel.

Met Protection Suite laat een complete set van programmacode zich in zijn geheel versleutelen en integreren meteen licentieregistratie (CodeMeter License Central). Gecombineerd met de CodeMeter API is daaraan specifieke functionaliteit toegevoegd. De encryptie gaat tot op het niveau van de ‘executable’ code, waardoor ’reverse engineering’ (herleiden van code naar functiestappen) onmogelijk is. De Plaxis software start alleen op wanneer de gebruiker daartoe is geautoriseerd via de sleutel, oftewel de CodeMeter dongel, gestoken in één van de usb-ingangen van de Windows computer waarop Plaxis draait. Klanten die meer GEO-specialisten gelijktijdig de software willen laten gebruiken, beschikken over een sleutel die ’concurrent users’ via een netwerk of een gevirtualiseerde server toestaat.

Alle dongels ondergaan een met de licentierechten gerelateerd activeringsproces in het Plaxis kantoor te Delft. Daartoe is CodeMeter License Central via een API-connectie nauw verbonden met Salesforce, het CRM systeem waarin alle Plaxis klantenzijn ondergebracht. Bestaande klanten die meer functionaliteit willen en dus hun rechten willen uitbreiden, specificeren hun aanvraag per mail en ontvangen een daarop afgestemde offerte. Na betaling wordt er een ticket aangemaakt die de afnemer via Plaxis Connect downloadt. Daarin zit een bestandje met de update informatie voor zijn Wibu-Systems dongel(s). Vanaf dat moment zal die dus het gebruik toestaan van de extra functionaliteit die de klant heeft aangeschaft.

Plaxis telt 15.000 licentiehouders, maar heeft vanwege de vele netwerkgebruikers en klanten met “concurrent user” faciliteitenwereldwijd ongeveer 5.000 dongels uitstaan. Het merendeel buiten Nederland, want daar komt de omzet voor 95 procent vandaan. De onderneming uit Delft telt een nog steeds groeiend aantal afnemers in de mijnbouw, de olie- en gas industrie en de offshore energie opwekking. Daarnaast wordt hun kennis en software ingezet bij omvangrijke infrastructurele projecten, zoals de recente uitbreidingen van het Suezkanaal, alsmede de aanleg van de tunnels tussen Hong Kong en het Chinese vasteland.

Over Wibu-Systems
WIBU-SYSTEMS AG (WIBU®) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door  Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel kapitaal en software applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten.  Wibu-Systems Benelux is gevestigd in Hengelo  en staat onder leiding van Marcel Hartgerink.

Voor meer informatie: www.wibu-systems.nl, tel.: 074 7501495
Eerder van WIBU-SYSTEMS  
26 nov 2019 Wibu-Systems en EOS nemen "last mile" in communicatie naar 3D-printers

20 sep 2019 Desoutter stroomlijnt de digitale transformatie met CodeMeter beveiliging en licentiemanagement technologie

22 aug 2019 CodeMeter drivende kracht achter leveringsproces van Vector automotive software
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1256 dagen
PR contact  

Logo Franssen Communicatie
WIBU-SYSTEMS contact  

Logo WIBU-SYSTEMS

  +31 (0)74 75 01 495
  info@wibu-systems.nl
  www.wibu-systems.nl
WIBU-SYSTEMS sociaal  


WIBU-SYSTEMS tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Belcentrale.nl
Logo Totaalbesparen.com
Logo Veeam Software
Logo Flanderijn
Logo Solar Nederland B.V.
Logo devolo
Logo Citrix
Logo BCT
Logo Onguard
Logo Palo Alto Networks
Logo maincubes B.V.
Logo QA Consulting
Logo Pegasystems
Logo Shippeo
Logo Protime BV
Logo Intermax
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87260 persberichten
- 5565 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6798 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl