Datum: (747 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Gartner bestempelt OutSystems als visionair

Ontwikkelsnelheid en multi-channel functionaliteit onderscheidt OutSystems in ‘ability to execute’Utrecht, 28 juni 2016 - OutSystems, aanbieder van het gelijknamige Enterprise Rapid Application Delivery (RAD) platform, is voor het eerst opgenomen in Gartner’s 2016 Magic Quadrant voor Mobile Application Development Platforms (MADP). Het bedrijf kreeg daarbij een van de hoogste posities in het ‘Visionary’ kwadrant op basis van zijn ‘ability to execute’.

De ontwikkelmethodiek van OutSystems wordt geroemd vanwege een aantal voordelen, waaronder:
  • Visueel en modelgedreven ontwikkeling van applicaties, met onder andere ondersteuning voor diverse user interfaces, bedrijfsprocessen, workflow-integraties en API’s.
  • Multi-channel functionaliteit voor cross-platform applicaties en voor ieder type device.
  • Gebruikersgemak voor ontwikkelaars, met onder andere applicatie samples en frameworks om snel applicaties te kunnen bouwen.
  • Enterprise-grade installaties, met bewezen en robuuste integraties, beveiliging en portfolio governance.

“We verwachten dat in 2020 meer dan 75 procent van alle enterprises een mobile app development platform in gebruik hebben om hun digitale transformatie strategie te versnellen. In 2015 gebruikte nog 33 procent van de enterprises zo’n platform,” aldus Gartner.

IT-afdelingen van bedrijven kampen de laatste jaren met tekorten op het gebied van ontwikkelvaardigheden en –resources, en hebben moeite om hun technologie te laten voldoen aan de vraag en kwaliteitseisen van consumenten. Het RAD-platform van OutSystems biedt hiervoor uitkomst. Het robuuste en veelomvattende low-code ontwikkelplatform is in staat om zowel de front-end als de back-end van een applicatie te ontwikkelen. Het platform ondersteunt daarbij gedurende de gehele lifecycle van een app project en voor alle mogelijke kanalen, waaronder mobiel.

“OutSystems lost een enorme uitdaging in de markt op,” zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. “Enterprise-grade iOS en Android mobiele apps met native UI’s, offline functionaliteit, complexe backends en schaalbaarheid naar miljoenen devices zijn ontzettend moeilijk om te ontwikkelen en aan te passen. OutSystems zorgt ervoor dat mobiele apps low-code ontwikkeld kunnen worden. Hierdoor kunnen teams apps in een tijdsbestek van dagen bouwen in plaats van weken of maanden.”

Scott Darrow, CEO bij HealthTech, voegt toe, “Omdat we maar weinig tijd hadden, waren we voor een complex ontwikkeltraject aangewezen op een RAD-platform. Veel van die platformen brengen echter niet wat ze beloven, ze zijn niet end-to-end. OutSystems is dat wel. Het platform ondersteunt de complete software lifecycle, de creatie, de implementatie en het ondersteunen en aanpassen na afloop.”

Klik hier voor een link naar het Gartner MADP Magic Quadrant rapport.

##

Over OutSystems
Klanten van OutSystems faciliteren en stimuleren innovatie door snel flexibele enterprise web- en mobiele applicaties op te leveren. Het OutSystems Platform stelt IT-organisaties in staat om in een korter tijdbestek en met minder kosten innovatieve businessoplossingen op te leveren en het aantal change requests sterk te reduceren. Het OutSystems Platform is het enige applicatieplatform voor de ontwikkeling van Java- en .Net applicaties dat beschikbaar is als cloud-, lokale en hybride oplossing en dat gebruikmaakt van volledig automatische DevOps-ondersteuning. Het OutSystems Platform is inmiddels meer dan 36.000 maal geïnstalleerd in 22 sectoren en 24 landen en wordt ondersteund door een actieve community van meer dan 6.000 ontwikkelaars. Meer informatie kunt u vinden op www.OutSystems.com en u kunt OutSystems volgen op Twitter via @OutSystems.

Voor meer informatie:
Lubbers De Jong
Bram Semeijn
T 020 205 0448
bram@lubbersdejong.nl

OutSystems
Monika den Os-Baktai
T +31 6 5744 6042
Monika.denos@OutSystems.com

U kunt dit persbericht ook online vinden op de website van Lubbers De Jong