Datum: (755 dagen oud)
Bedrijf:

PSA en TomTom werken samen om waardetoevoegende fleet management-diensten aan te kunnen biedenPSA Group en TomTom Telematics maken vandaag bekend dat de bekroonde fleet management-oplossing TomTom WEBFLEET beschikbaar wordt voor alle met connectiviteit uitgevoerde wagenparkvoertuigen van Peugeot, Citroën en DS. Vanaf volgend kwartaal wordt de dienst beschikbaar in Frankrijk, Spanje, België en Nederland.

Optimalisatie van fleet management 
Met WEBFLEET kunnen wagenparkbeheerders betere keuzes maken. De oplossing helpt brandstof te besparen en voertuigen te lokaliseren, en maakt het mogelijk om onderhoud beter te plannen. Middels de samenwerking tussen PSA Group en TomTom Telematics kan het WEBFLEET-platform de data van de vooraf ingebouwde telematicakastjes van Peugeot, Citroën en DS gebruiken. Het  is de eerste keer dat TomTom Telematics op zo’n manier samenwerkt met een autofabrikant. 

“We zien steeds meer voertuigen tot de markt toetreden met vooraf geïnstalleerde mobiele connectiviteit”, zegt Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics. “Ons WEBFLEET-platform kan eigenaars en gebruikers van die voertuigen waardevolle diensten bieden. Klanten met aangesloten voertuigen van Peugeot, Citroën of DS hebben nu eenvoudiger toegang tot Europa’s toonaangevende platform voor fleet management, waarmee ze de wagenparkefficiëntie kunnen verhogen en de klantenservice en bedrijfsprestaties verbeteren. Dit initiatief is een uitbreiding van de relatie met PSA Group, na de aankondiging van het TomTom powered PSA infotainment platform¹ eerder dit jaar.”

Brigitte Courtehoux, Head van de Connected Services and New Mobility Solutions business unit van PSA Group, voegt hieraan toe: “Het is onze ambitie om klanten te voorzien van een wagenpark waarbij alle voertuigen zijn voorzien van connectiviteit. Als onderdeel van ons ‘Connect Fleet Management’-programma, maar ook als waardetoevoegende dienst van toonaangevende partners. Dit innovatieve voorstel stelt klanten in staat om de diensten te kiezen, die het best bij de behoeften van hun bedrijf passen. Met deze eenvoudige oplossing, gemaakt om de totale gebruikskosten aanzienlijk te verlagen, besparen ze tijd en geld. Samenwerkingen als deze met TomTom Telematics stellen ons in staat om door geheel Europa betrouwbare service van topkwaliteit te bieden. Zo breidt PSA Group zijn strategie als leverancier van mobiliteit verder uit.”

¹ Dit platform bevat digitale kaarten voor de auto-industrie, TomTom’s bekroonde navigatiesoftware ‘NavKit’ en zijn toonaangevende Live Traffic-dienst.

Over PSA Group
Met drie wereldbekende merken – Peugeot, Citroën en DS – verkocht de PSA Group in 2015 wereldwijd drie miljoen voertuigen. De op een na grootste autofabrikant van Europa heeft een wagenpark van wereldwijd 1,8 miljoen aangesloten voertuigen en boekte in 2015 een omzet van 54 miljard euro. De Group is Europees leider op het gebied van CO2-uitstoot, met een gemiddelde uitstoot van 104,4 gram per kilometer in 2015. PSA Group loopt vooraan op het gebied van innovatie in deze branche en breidt zijn diensten als mobiliteitsleverancier uit, onder andere met financiële activiteiten (Banque PSA Finance) en autoapparatuur (Faurecia). Ga voor meer informatie naar http://groupe-psa.com.

Media contact: +33 1 40 66 42 00
Marguerite Hubsch - +33 1 40 66 34 67 - marguerite.hubsch@mpsa.com

Over TomTom
Bij TomTom (TOM2) is het onze missie om technologie zo eenvoudig in het gebruik te maken, dat iedereen meer kan bereiken. Wij hebben eenvoudig te gebruiken navigatieapparatuur gecreëerd, die miljoenen mensen helpt te komen waar zij willen zijn. Vandaag de dag blijven we het complexe vereenvoudigen, waardoor we technologie voor iedereen bereikbaarder maken. We hebben vier klantgerichte businessunits: Consumer, Telematics, Automotive en Licensing.

We maken eenvoudig te gebruiken navigatieapparatuur, sporthorloges en actiecamera’s voor consumenten. We stellen bedrijven met voertuigen in staat de wagenparkefficiëntie makkelijker te beheren en te verbeteren, en tegelijkertijd de algehele bedrijfsprestaties te vergroten met onze Telematics-oplossingen. We bieden ook een wereldwijd toonaangevend platform met realtime kaarten, dat de drijvende kracht is achter innovatieve, locatiegebaseerde diensten en automatisch rijden dichterbij brengt voor de automotive sector. We zijn opgericht in 1991 en hebben ons hoofdkantoor in Amsterdam. Wereldwijd hebben we 4.600 werknemers en we verkopen onze producten over de gehele wereld.

Over TomTom Telematics
TomTom Telematics is een businessunit van TomTom, die zich volledig richt op fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten. WEBFLEET is een Software-as-a-Service-oplossing (SaaS) die wordt gebruikt door kleine en grote bedrijven om de voertuigprestaties te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de wagenparkefficiëntie in haar algemeenheid te verhogen. Daarnaast levert TomTom Telematics diensten aan verzekeringsmaatschappijen, verhuurbedrijven, leasemaatschappijen, auto-importeurs en ondernemingen die zowel bedrijven als consumenten bedienen.

TomTom Telematics behoort tot de toonaangevende aanbieders van telematicaoplossingen in de wereld met meer dan 625.000 abonnementen wereldwijd. Het bedrijf ondersteunt bestuurders in meer dan zestig landen en biedt het krachtigste lokale supportnetwerk dat er is, en de grootste keuze in sectorspecifieke applicaties en integraties van externe partners. Meer dan 45.000 klanten profiteren elke dag van het hoogste niveau voor wat betreft beveiliging, kwaliteit en beschikbaarheid van de ISO 27001:2013-gecertificeerde diensten die opnieuw geaudit zijn in november 2015.

Meer informatie is te vinden op http://www.tomtom.com/telematics.
Volg TomTom Telematics op Twitter @TomTomWEBFLEET.

Mediacontact:
 
LVTPR

Marieke Duijts / Marcel Klein
+31 (0)30 65 65 070
ttt@lvtpr.com