www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2483 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1315 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Samenwerking KIEN en Hager inspireert tot innovatie in mkb-dienstverlening

Gedeelde visie op veranderende rol e-installateur brengt innovatieknooppunt en fabrikant samen

Utrecht, 21 juni 2016 – KIEN, het innovatieknooppunt binnen de elektrotechniek, kondigt vandaag een samenwerking aan met Hager, een leidende Europese fabrikant van elektrotechnische materialen. Door de handen ineen te slaan, kunnen beide partijen elkaar versterken in het stimuleren van innovatie binnen de installatiebranche. Hager en KIEN delen de visie waarin ze zien dat de e-installateur steeds meer gebruik zal maken van informatietechnologie. Het gevolg hiervan is een veranderende rol, waarbij installateurs niet meer louter in verkoop en projecten kunnen denken, maar zich gaan richten op het bieden van een constante, hoogwaardige service, gebruikmakend van de laatste IT-technologieën.

“We kijken beiden naar trends als de opkomst van het Internet of Things”, zegt Adrie van Duijne, directeur van KIEN. “Het IoT kan bijvoorbeeld gebruikt worden om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen, maar daarvoor heb je concepten nodig. Bij KIEN brengen wij via onze innovatietafels niet alleen installateurs, klanten en woningbouwverenigingen bij elkaar, maar ook fabrikanten. Partijen als Hager zijn meer dan welkom zodat we niet alleen over zulke concepten kunnen praten, maar ze ook realiseren.”

Meer dan alleen producten verkopen

“Hager heeft altijd de missie gehad om innovatie bij onze klanten, de installateurs, te stimuleren. Dat doel delen we met KIEN. We delen kennis, tonen oplossingen die installateurs kunnen toepassen en gaan in gesprek over technologie die ze stappen vooruit kan helpen zetten”, vertelt Michel Heijnekamp, Market Manager bij Hager.

Hager volgt de ontwikkelingen in de KIEN-thema’s Nul op de Meter en Langer Zelfstandig Thuis Wonen op de voet. “Dit zijn bij uitstek thema’s waarbij we elkaar uit kunnen dagen, kennis delen en nieuwe partijen zoeken om daarbij te betrekken. Hoe vaker je hierover met elkaar in gesprek bent, hoe meer je elkaars ideeën kunt aanscherpen en hoe beter de uiteindelijke oplossingen worden”, aldus Heijnekamp.

Na een eerste succesvolle bijeenkomst in april, wordt nu gekeken naar vervolgbijeenkomsten om de samenwerking verder uit te diepen. Van Duijne: “Hager heeft toegezegd mee te gaan denken en werken aan onze inspiratie- en innovatietafels. Met name op het vlak van Smart Grid en fotonica liggen kansen voor concepten die we samen met fabrikanten en installateurs willen ontwikkelen.”

Uitdagingen die snel beantwoord moeten worden

Installateurs komen in toenemende mate voor de vraag te staan hoe ze hun dienstenpakket kunnen uitbreiden met diensten en bestaande activiteiten kunnen verbeteren door te kiezen voor specialisatie. Dat betekent dat beter gekeken moet worden hoe de installateurs de wensen van de klant naar een project kunnen blijven vertalen. Het vraagt om nieuwe ontwikkelingen in techniek op de voet te volgen en samenwerkingen te zoeken in verticals. “De wereld verandert snel. Met een specialisatie kun je jezelf in de markt blijven onderscheiden”, besluit Heijnekamp.

Aanvullende berichtgeving:
Werelden worden verenigd en innovatie versterkt door samenwerking met fabrikant Hager

Over KIEN
KIEN (Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland) is in 2011 opgericht om innovatie in de elektrotechniek te stimuleren. KIEN is een knooppunt waar kennis, ervaring en onderzoek samenkomen. Samen met overheden, bedrijven, instellingen, netwerkorganisaties en gebruikers onderzoekt KIEN innovatieve oplossingen voor maatschappelijke thema’s waarmee e-installateurs aan de slag kunnen. Meer informatie kunt u vinden op de website van KIEN, www.stichtingkien.nl of volg KIEN op twitter @stichtingkien.

Over Hager
Hager is de specialist voor elektrotechnische oplossingen in woningbouw en utiliteit. Het omvangrijke systeemaanbod bestaat uit energiedistributiesystemen, gebouwautomatisering, kabelmanagement en schakelmateriaal.De ontwikkeling van nieuwe technologieën baseren ze op de wensen en praktijkervaringen van hun klanten. Met dit gegeven als basisprincipe ontstaan nieuwe innovatieve oplossingen, die het merk Hager maken wat het nu is. Want montagevriendelijkheid, comfortabele toepassing, intuïtieve bedieningsmogelijkheden, modulaire technologie en consistentie zijn belangrijke kernwaarden die bij Hager-systemen een premium kwaliteit waarborgen.

Een sterk familiebedrijf
Hager is onderdeel van de Hager Group, een onafhankelijk familiebedrijf dat zich al meer dan 50 jaar continu ontwikkelt. De groep telt wereldwijd rond de 11.400 medewerkers. In Nederland heeft Hager twee vestigingen; het hoofdkantoor in Den Bosch, waar ook trainingen worden gegeven, en het Service & Competence Center voor de bouw van energiedistributiesystemen in Coevorden.



Stichting KIEN Persdesk
Audrey Brugman
+31 (0)23 555 34 24
kien@yellow-communications.com
www.stichtingkien.nl
Laatste van Stichting KIEN  
Meer verduurzamen werkt bij grotere samenwerkingen

Samenwerking KIEN en Hager inspireert tot innovatie in mkb-dienstverlening

Ambitie om innovatie in elektrotechniek nog sneller door de markt te laten oppakken
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1315 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Stichting KIEN contact  

Logo Stichting KIEN

Stichting KIEN sociaal  


Stichting KIEN tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Logo Intermax
Logo Thinkwise
Logo ZyXEL
Logo Liquit
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87563 persberichten
- 5593 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7254 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl