www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlContentbureau
2481 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1324 dagen geleden)
Bedrijf:

Kaspersky Lab lanceert Cybersecurity Awareness Programma

SLTN Inter Access verzorgt trainingenUtrecht, 6 juni 2016 – Kaspersky Lab, ‘s werelds grootste private onderneming op het gebied van cyberbeveiliging, lanceert het Cybersecurity Awareness Programma. Dit modulair opgebouwde trainingspakket is bedoeld om medewerkers bewuster te maken van de veiligheidsrisico’s die verbonden zijn aan het gebruik van de IT-systemen binnen hun bedrijf. De trainingen worden verzorgd door full-service ICT-dienstverlener SLTN Inter Access, Platinum Partner van Kaspersky Lab.

Cyberaanvallen op bedrijfssystemen door individuele hackers of professionele internetbendes zijn schering en inslag vandaag de dag. Iedere organisatie wordt, alle beveiligingsvoorzieningen ten spijt, er vroeg of laat in meer of mindere mate door getroffen. Zwakste schakel in de veiligheidsketen van bedrijven is de eindgebruiker, zo heeft onderzoek uitgewezen. Het merendeel van de cybersecurity-incidenten blijkt te wijten aan menselijk falen, ernstige bedreigingen als gerichte aanvallen en ransomware-infecties inbegrepen. Door de onachtzaamheid en onwetendheid van medewerkers weten criminelen op slinkse wijze toegang te krijgen tot gevoelige informatie opgeslagen op geautomatiseerde bedrijfssystemen. Dat kan niet alleen de goede naam van het bedrijf op het spel zetten, maar ook grote financiële gevolgen hebben. Gemiddeld zijn bedrijven 494.000 euro kwijt om een inbreuk op de beveiliging te boven te komen en MKB-bedrijven 34.000 euro.1 Mensgerelateerde bedreigingen als phishing behoren tot de top-10 van financieel meest schadelijke cybersecurity-incidenten. Het almaar toenemende gebruik van mobiele apparatuur, zoals laptops, tablets en smartphones, vergroot de risico’s nog eens.

Spelenderwijs bewust
Traditionele trainingsprogramma’s voor het bevorderen van awareness zetten meestal weinig zoden aan de dijk: ze duren te lang, zijn te technisch en hebben vaak een negatieve invalshoek. Het Cybersecurity Awareness Programma dat Kaspersky Lab heeft ingericht, wil medewerkers op een plezierigere wijze tot veiliger werken aanzetten. De specialist in cyberbeveiliging maakt hiertoe gebruik van motivatietrainingen, computersimulaties en interactieve cybersecuritytrainingen. Zo worden de deelnemers spelenderwijs bewust gemaakt van de potentiële gevaren van cybercriminaliteit en geleerd hoe ze zich daartegen kunnen wapenen. Die aanpak blijkt succesvol. Buitenlandse organisaties die het trainingsprogramma al ingezet hebben, zijn enthousiast over de resultaten: het aantal incidenten neemt drastisch af (tot 90%!), terwijl de financiële risico’s meer dan gehalveerd worden.2

Modulair van opzet
Het Cybersecurity Awareness Programma van Kaspersky Lab is modulair van opzet en bestaat uit vier onderdelen, gericht op verschillende doelgroepen:
  • KIPS (Kaspersky Interactive Protection Simulation) Workshops: interactief simulatiespel (voor senior managers) waarin alle aspecten van cybersecurity de revue passeren om awareness op managementniveau te creëren.
  • Cybersafety Games: modulaire, interactieve, face-to-face training (voor lijnmanagers) in spelvorm met beveiligingsexperts om gedragsverandering op afdelings- of kantoorniveau te realiseren.
  • Online Training Platform: modulaire, interactieve, geautomatiseerde e-learningsessies (voor alle medewerkers), die periodiek gevolgd kunnen worden, op basis van de actuele weerbaarheid van de organisatie.
  • Cybersafety Culture Assessment: tool (voor Chief Information Security Officers) om door middel van periodieke rapportages inzicht te krijgen in de status en ontwikkeling van de corporate securitycultuur.

Hoewel de diverse onderdelen van het Cybersecurity Awareness Programma onderling nauw verweven zijn, zijn ze ook afzonderlijk af te nemen en te volgen. Desgewenst kunnen de trainingen op gezette tijden herhaald worden, bijvoorbeeld ten behoeve van nieuwe medewerkers. Dankzij de modulaire opzet is het programma bovendien goed te integreren in de reguliere opleidingsprogramma’s van organisaties.

Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux, is blij met de uitbreiding van de dienstverlening en de samenwerking met SLTN Inter Access: “Het Cybersecurity Awareness Programma is een mooie aanvulling op ons portfolio beveiligingsproducten. En ook als partners zijn we complementair: wij als specialist in cyberbeveiliging, zij als ICT-dienstverlener met een schat aan expertise op het gebied van opleiding en training. Samen vormen we een perfecte combinatie, waar onze klanten hun voordeel mee kunnen doen.”

1 Cijfers afkomstig uit het wereldwijde onderzoek onder bedrijven uitgevoerd door Kaspersky Lab en B2B International. Meer informatie.

2 Gebaseerd op Kaspersky Lab’s onderzoek van customer cases en data van onze partner Wombat Security. Meer informatie.

Laatste van Kaspersky  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1324 dagen
Kaspersky contact  

Logo Kaspersky

  030 752 95 00
  info@kaspersky.nl
  www.kaspersky.nl
Kaspersky sociaal  


Kaspersky tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo iUsed.nl
Logo SWOOP
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo Puur Data
Logo Descartes
Logo Extreme Networks
Logo Dutchitchannel.nl
Logo TJIP
Logo Cisco
Logo CRM Partners
Logo Thinkwise
Logo Eaton
Logo Pro Contact
Logo PA Consulting
Logo Newion
Logo Red Hat, Inc.
Logo Genesys
Logo Qualys
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87523 persberichten
- 5589 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7199 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl