Quadia Online Video nu ook te streamen via Facebook en YouTube

Hilversum, 31 mei 2016 - Online video-specialist Quadia maakt professionele livestreams nu ook toegankelijk via YouTube en Facebook. Quadia richt zich al sinds 2004 op de productie van kwalitatieve online video content en de levering van online video technologie en platformen, onder andere voor interactieve, gepersonaliseerde en live video. Binnenkort rolt Quadia Online Video ook uit naar andere social media-platformen, naast Facebook en YouTube.

Met de komst van talrijke tools om livestreams te verzorgen, is iedereen met een mobiel device een broadcaster geworden. Het is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig om een livestream uit te zenden via bijvoorbeeld YouTube en Facebook op een smartphone of tablet. De livestream-mogelijkheden van deze social mediaplatformen bieden de gebruiker veel gemak en een groot bereik, maar de betrouwbaarheid, beeldkwaliteit en functionaliteit laten vaak te wensen over. Voor organisaties is het daarom vaak aantrekkelijker om te kiezen voor professionele webcast-tools, gecombineerd met professionele video- en audioapparatuur en een uitgebreide managementrapportage.

Quadia heeft het om deze reden mogelijk gemaakt om de stream van online webcasts naast de vertrouwde, eigen kanalen ook aan te bieden via YouTube en Facebook. Hierdoor kan een bredere doelgroep worden bereikt en kan een bedrijf zijn webcasts nog eenvoudiger promoten via social media. Door uit te zenden via social media, komen de webcasts naast web en mobiel uiteraard ook beschikbaar via Chromecast, Smart TV en andere vergelijkbare devices.

"TechCrunch gaf eerder dit jaar al aan dat live media de meest dynamische vorm van storytelling is van het moment. De drempel om live uit te zenden is flink verlaagd door alle opkomende gratis tools zoals Snapchat Live Stories en Periscope”, aldus Nico Verspaget, directeur van Quadia. “Steeds meer organisaties zien heil in het live uitzenden van presentaties, gebeurtenissen of simpelweg feel-good momenten. Een gratis tool leent zich bij uitstek voor spontane acties, maar meestal is men toch beter af met een professionele uitzending, ondersteund door de juiste interactieve hulpmiddelen. Nu we ons live platform ook in kunnen zetten voor uitzendingen via social media, bieden we het beste van beide werelden.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Quadia
Quadia is gespecialiseerd in online video. Het bedrijf levert een full service aanbod, inclusief alle online techniek, conceptontwikkeling en videoproductie. Door de integratie van online techniek en branded content verbetert Quadia de resultaten vanwebinars/webcasts,gepersonaliseerde- en interactieve video en online videokanalen. De toepassingen van Quadia worden ingezet voor marketing & promotie, online sales, communicatie, customer services en e-learning.

Het hoofdkantoor van Quadia is gevestigd in Hilversum. Sinds 2012 heeft het bedrijf ook een kantoor in Düsseldorf.

http://www.quadia.com

Twitter: @quadia
Facebook:quadiaonlinevideo

Voor meer informatie, neem contact op met het team van LEWIS:
QuadiaNL@teamlewis.com
+31 (0)40 - 235 4600