www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 37 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

BBVA gaat strategische samenwerking aan met Red Hat

Amsterdam, 31 mei 2016 - BBVA heeft een wereldwijde strategische samenwerking gesloten met Red Hat, Inc. (NYSE: RHT) om de technologie gedreven innovatieprocessen en de wereldwijde transformatie van de bankengroep te versnellen. De overeenkomst, waardoor Red Hat een priority partner voor BBVA wordt, is onderdeel van een reeks allianties die BBVA met strategische partners wil sluiten.

De samenwerking richt zich op het ondersteunen van de zakelijke en technische harmonisatie om innovatie te versnellen, de groei van financiële transacties via digitale apparaten te beheren en wereldwijde klanten digitale bancaire diensten te bieden.

“We worden geconfronteerd met een nieuwe situatie, waarbij klanten in het middelpunt moeten staan van alles wat we doen. Technologie is een van de belangrijkste elementen om dit transformatieproces aan te pakken,” zegt BBVA Head of Engineering, Ricardo Moreno. “Deze samenwerking met Red Hat helpt ons te profiteren van de mogelijkheden die cloud computing technologieën bieden. Hierdoor kunnen we continu vooruitgang maken in ons proces om een meer flexibele en schaalbare digitale bank te worden.”

Met het nieuwe IaaS- en PaaS-gebaseerde platform van Red Hat kan BBVA zich richten op het ontwikkelen van applicaties die de grote vraag naar wereldwijde digitale bankdiensten ondersteunen. Daarnaast kunnen ze klanten voorzien van de service en informatie die ze willen en op het moment dat het nodig is.

Jim Whitehurst, president en CEO van Red Hat: “BBVA is een fantastisch voorbeeld van een wereldwijd bedrijf dat voor een open source gebaseerde cloud heeft gekozen om bedrijfsinnovatie via technologie te stimuleren. Wij zijn verheugd om met ze samen te werken om hun business te transformeren en om ze te helpen hun doel te bereiken om ‘s werelds eerste digitale bank te worden. Met een modern en flexibel IaaS- en PaaS-gebaseerd platform is BBVA klaar om te profiteren van de mogelijkheden die de snel ontwikkelende digitale economie biedt en om tegemoet te komen aan de toenemende verwachtingen van klanten op deze gebieden.”

De overeenkomst tussen BBVA en Red Hat helpt samenwerking op de volgende gebieden te stroomlijnen:
  • Infrastructure-as-a-Service (IaaS): BBVA heeft een geautomatiseerde, multi-tenant service-cloud ontwikkeld die op het Red Hat OpenStack Platform is gebaseerd. Deze infrastructuur helpt BBVA om haar klanten wereldwijd betere en efficiëntere diensten te bieden.

  • Platform-as-a-Service: BBVA en Red Hat werken samen om de wereldwijde corporate PaaS-architectuur gebaseerd op Red Hat’s OpenShift container-applicatieplatform te definiëren en bouwen. Deze PaaS-gebaseerde architectuur kan BBVA helpen om het proces te transformeren en de ontwikkeling en geautomatiseerde implementatie van nieuwe oplossingen te faciliteren.

  • Cloud management platform: BBVA’s cloud-managementplatform, gebaseerd op Red Hat CloudForms, faciliteert het operationele en financiële beheer van een multi-cloud-omgeving.

BBVA en Red Hat zijn van plan om samen te werken aan trainings- en enablement-initiatieven die ontworpen zijn om BBVA te helpen de transformatie te realiseren en nieuwe technologieën toe te passen, kennisoverdracht mogelijk te maken en ondersteuning te bieden.

Over BBVA
Het in 1857 opgerichte BBVA is een klantgerichte financiële dienstverlener die wereldwijd opereert. De Group is het grootste financiële instituut in Spanje en Mexico en heeft toonaangevende franchises in Zuid-Amerika en de Sunbelt-regio van de Verenigde Staten. Daarnaast is BBVA de grootste aandeelhouder van Garanti, de grootste Turkse bank voor marktkapitalisatie. De gediversifieerde business is gericht op snelgroeiende markten en vertrouwt op technologie als een belangrijk concurrentievoordeel. Verantwoord ondernemen ligt ten grondslag aan het bedrijfsmodel. BBVA bevordert financiële educatie en integratie, en ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en cultuur. In het bedrijf wordt met de hoogst mogelijke integriteit en een langetermijnvisie gewerkt en worden best practices toegepast. De Group is in de belangrijkste sustainability indexes opgenomen.

Over Red Hat, Inc.
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een community-gedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: http://www.redhat.com.

Meer informatie voor de pers
Anke van Heerebeek
Lubbers De Jong
020 205 04 28
anke@lubbersdejong.nl

Dit persbericht is ook online beschikbaar

Laatste van Red Hat, Inc.  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 37 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Red Hat, Inc. contact  

Logo Red Hat, Inc.

  +31 334503000
  benelux@redhat.com
  www.redhat.com
Red Hat, Inc. sociaal  


Red Hat, Inc. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Moneezy
Logo evisit
Logo Quinyx
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Logo Ivanti
Logo AnylinQ
Logo Tech Data Nederland
Logo bunq
Logo SecureMe2
Logo Eaton
Logo Diamanti
Logo Shippeo
Logo Motiv ICT Security
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88768 persberichten
- 5735 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8357 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl