Datum: (786 dagen oud)
Bedrijf:
PR: En Serio

Juniper Networks breidt Unite-architectuur uit met nieuwe EX-switches ter vereenvoudiging van het netwerkbeheer

Combinatie van nieuwe access switches EX2300 en EX3400 en Junos Fusion Enterprise zorgt voor een gestroomlijnd beheer van bedrijfsnetwerkenSchiphol-Rijk, 27mei 2016 – Juniper Networks (NYSE: JNPR), leider in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, introduceert vandaag twee nieuwe access switches uit de Juniper Networks® EX-reeks. Van deze switches wordt verwacht dat zij bijdragen aan veilig en vereenvoudigd beheer van campus- en filiaalnetwerken, ongeacht hun omvang of complexiteit. De EX2300 is een switch op instapniveau; de EX3400 is gericht op het middensegment. Beide oplossingen bieden bedrijven nieuwe mogelijkheden om voor gestroomlijnd en centraal netwerkbeheer te zorgen voor een op de cloud gerichte enterprise, waarvan Junos® Fusion Enterprise en Juniper Networks® Virtual Chassis-technologie deel uitmaken. De nieuwe oplossingen versterken het Software-Defined Secure Networks (SDSN)-framework van Juniper Networks door te fungeren als aanvullende punten binnen het netwerk waarop beveiligingsregels kunnen worden afgedwongen.

De EX2300 en EX3400 maken deel uit van Juniper Unite, een flexibele zakelijke architectuur die de netwerkinfrastructuur vereenvoudigt. De nieuwe switches bieden kleine en middelgrote bedrijven een eenvoudig beheerbare netwerkoplossing die de werkdruk van ICT-medewerkers verlicht, zodat zij meer tijd overhouden voor strategische projecten. De access switches bieden grote ondernemingen ook meer flexibiliteit om hun activiteiten ingrijpend op te schalen en arbeidsintensieve ICT-taken uit te voeren. De EX2300 en EX3400 vormen een aanvulling op de EX-reeks en bieden klanten meer keuzevrijheid, met behoud van de op Junos gebaseerde functiereeks van EX, waaronder de endpoint-functionaliteit van Junos Fusion Enterprise. Dankzij de mogelijkheid om beveiligingsregels af te dwingen via de nieuwe switches, kunnen bedrijven potentiële bedreigingen dichterbij de bron een halt toeroepen en het netwerk helpen om zichzelf te beschermen.

De in de herfst van vorig jaar geïntroduceerde Juniper Unite architectuur legt de basis voor de ontwikkeling van een flexibel en veilig netwerk dat het mogelijk maakt om op snelle en efficiënte manier cloud-applicaties en –diensten in gebruik te nemen. De architectuur maakt hiertoe gebruik van geavanceerde switches, beveiligingsoplossingen, routers en software. Dit aanbod omvat de vandaag geïntroduceerde switches en oplossingen van externe leveranciers, die beschikbaar zijn via het Open Convergence Framework (OCF). Junos Fusion Enterprise, een onderdeel van Juniper Unite, is de meest schaalbare, softwaregestuurde switching-architectuur voor campusomgevingen. Deze is gebaseerd op de IEEE 802.1BR-standaard en biedt geautomatiseerde netwerkconfiguraties en vereenvoudigde schaalbaarheid ter ondersteuning van de ontwikkeling van intelligente, door de cloud ondersteunde bedrijfsnetwerken. Junos Fusion Enterprise stelt organisaties in staat om diverse netwerklagen, met inbegrip van datacenters op locatie, te vereenvoudigen tot één simpel, intelligent en flexibel bedrijfsnetwerk dat door de cloud wordt ondersteund.

Het Juniper Networks Professional Services-team en erkende Professional Services Partners  kunnen netwerkevaluaties en ontwerp-, implementatie- en trainingdiensten verzorgen om bedrijven te helpen met de ontwikkeling van een netwerkarchitectuur die voldoet aan de eisen van cloudapplicaties en –diensten. De EX2300 en EX3400 worden aangeboden op basis van de Enhanced Limited Lifetime Warranty (eLLW)-garantie van Juniper Networks. De intensief getrainde Professional Services Partners van Juniper Networks bieden unieke diensten aan die organisaties helpen om de technologieën van Juniper Networks effectiever te integreren met hun bedrijfsomgeving.

Ondersteunende citaten
“Bedrijven van alle omvang worden geconfronteerd met de noodzaak om hun netwerkomgevingen ingrijpend te wijzigen. In reactie hierop ontwikkelt Juniper Networks voortdurend nieuwe oplossingen die het netwerkbeheer vereenvoudigen. De uitbreiding van onze Unite-architectuur met de nieuwe switches uit de EX-reeks biedt klanten meer keuzevrijheid, flexibiliteit en bescherming van hun bestaande investeringen in netwerktechnologie. De nieuwe switches bieden daarnaast ondersteuning voor Junos Fusion Enterprise, zodat ICT-teams minder tijd kwijt zijn met de inrichting van het netwerk en meer tijd overhouden voor het realiseren van innovatieve ICT-oplossingen. De switches zetten het Software-Defined Secure Networks-framework van Juniper Networks kracht bij door te fungeren als punten binnen het netwerk waarop beveiligingsregels kunnen worden afgedwongen. Dit houdt het netwerk en alle gebruikers daarvan veilig.

- Jennifer Blatnik, vice president Cloud, Security & Enterprise Portfolio Marketing bij Juniper Networks

Aanvullende informatie Over Juniper Networks
Juniper Networks daagt de status quo uit met producten, oplossingen en diensten die de kostenstructuur van netwerken transformeert. Ons team innoveert samen met klanten en partners om geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken met flexibiliteit, prestatie en waarde te leveren. Ga voor meer informatie naar Juniper Networks (www.juniper.net) of volg Juniper op Twitter en Facebook.

Juniper Networks, Junos en Converged Supercore zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. De Juniper Networks en Junos logos zijn handelsmerken van Juniper Networks Inc. Alle overige merken, dienstenmerken, gedeponeerde merken of gedeponeerde dienstenmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Forward-Looking Statements
This press release contains forward-looking statements that involve a number of assumptions, uncertainties and risks including, among other things, statements concerning Juniper Networks' prospects, future products, product availability, future products and performance, cost savings, and other benefits to customers. Actual results or events could differ materially from those anticipated in those forward-looking statements as a result of certain factors, including delays in scheduled product availability, incompatibility of technologies, the company's failure to accurately predict emerging technological trends, and other factors listed in Juniper Networks’ most recent report on Form 10-K and Form 10-Q filed with the Securities and Exchange Commission. All statements made in this press release are made only as of the date of this press release. Juniper Networks undertakes no obligation to update the information in this press release in the event facts or circumstances subsequently change after the date of this press release. Any future product, feature, enhancement or related specification that may be referenced in this press release are for information purposes only, are subject to change at any time without notice and are not commitments to deliver any future product, feature, enhancement or related specification. The information contained in this press release is intended to outline Juniper Networks’ general product direction and should not be relied on in making a purchasing decision.

Perscontact
Marieke Kraan
En Serio
+3120 6589522
marieke@enserio.nl