www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 40 dagen geleden)
Bedrijf:

Raak de juiste snaar met e-mail: Yamaha Music Europe kiest voor optivo

Haarlem, 24 mei 2016 – Yamaha Music Europe, onderdeel van het Japanse Yamaha Corporation, is één van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten op het gebied van analoge en digitale muziekinstrumenten. Het bedrijf vertrouwt voor zijn e-mailmarketing vanaf nu op de kennis en technologie van optivo. E-mails worden verzonden via het e-mail en omni-channelmarketingplatform optivo® broadmail. Klanten krijgen gepersonaliseerde informatie via nieuwsbrieven in het bekende design van Yamaha. Daarnaast heeft het optivo Consultancy Team de muziekspecialist geholpen bij het ontwikkelen van een nieuw concept voor de nieuwsbriefmarketing en ze tijdens de herlancering hiervan actief ondersteund. De samenwerking is vanaf het prille begin succesvol gebleken met open rates tot wel 48 procent.

Yamaha is onlangs gestart met het versturen van zijn B2C en B2B nieuwsbrieven binnen Europa via het optivo® broadmail platform. De muziekspecialist stuurt zijn abonnees informatie over nieuwe producten, aanbiedingen en evenementen in vijf verschillende talen (Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans). Het aanpassen van de content gaat via één template dat gebruikt kan worden voor alle talen. Verder worden alle nieuwsbriefabonnees opgenomen in één distributielijst. Elke nieuwe nieuwsbrief wordt dan eenvoudig gesegmenteerd op basis van taal. Ontvangers kunnen erg persoonlijk benaderd worden dankzij de uitgebreide segementatiemogelijkheden van optivo® broadmail.

Nieuw concept en design voor het hele proces
Voor de herlancering van het nieuwe nieuwsbriefproces is een volledig nieuwe lay-out ontwikkeld en geïmplementeerd. Optivo ontwierp de content template met behulp van de ‘Template Kit’ toolbox, voor professionele content templates. Cruciaal was het juist afstemmen van de nieuwe ‘look & feel’ op het design van de andere marketingkanalen van Yamaha.

Met behulp van optivo Consulting analyseerde Yamaha het gehele verzendproces. De nieuwsbrief-registratieformulieren op de website van Yamaha, het verlenen van toestemming via e-mail (‘double opt-in’) en de bijbehorende bevestigingspagina’s; alles werd vernieuwd als onderdeel van dit proces. Ook optimaliseerde het team de nieuwsbrieven voor mobiele apparaten.

Veiligheid als cruciaal criterium.
Doorslaggevend voor de keuze van optivo® broadmail was het overtuigende veiligheidsconcept. Voor de beveiliging van gevoelige data gebruikt optivo uitvoerig geteste multi-step processen. Het veiligheidsconcept is gecertificeerd conform de internationale ISO 27001 veiligheidsnorm.

Jean-Philippe Wildeisen, Manager Customer Solutions Division bij Yamaha Music Europe GmbH, over de keuze voor optivo: ‘Wij hechten veel waarde aan gepersonaliseerde en gesegmenteerde communicatie met onze uiteenlopende doelgroepen. Naast het veiligheidsconcept, raakten we ook overtuigd door de ongecompliceerde en effectieve aanpak van optivo. Met optivo profiteren we van de nieuwste technologie en zijn we perfect voorbereid op de toekomstige ontwikkelingen. Een eerste blik op de open rates laat zien dat we de juiste beslissing hebben genomen.’ 

------------

Over optivo 
optivo is een van de grootste specialisten in e-mail- en omnichannelmarketing in Europa. Het bedrijf, met 150 medewerkers op het hoofdkantoor in Berlijn en met kantoren in Warschau, Amsterdam en Istanbul, wordt beschouwd als een technologisch leider en trendsetter in de sector. Het bedrijf biedt omnichannel-diensten en -oplossingen voor succesvolle dialoogmarketing via e-mail, print, push, SMS, mobiel, fax, social media en web. optivo ondersteunt het uitsturen van nieuwsbrieven en mailings door middel van professionele diensten en advies. Ook biedt optivo marktinformatie en best-practices voor effectieve communicatie. Met de optivo® broadmail cloud-gebaseerde software, voorziet optivo meer dan 1.300 van haar klanten van een toonaangevende oplossing voor geautomatiseerde one-to-one dialogen gericht op het verbeteren van verkoopresultaten. optivo is sinds 2013 onderdeel van Deutsche Post DHL Group. Voor meer informatie: www.optivo.nl

Media Contact

TerrierCom - Communicatie & Communities
Cas Heuvelmans
T.: 085 401 13 66
E: cas@terriercom.nl

optivo GmbH
Harald Oberhofer (PR Director)
T. +49 (0)30 768078-117
E. press@optivo.com
Laatste van Optivo  
Onderzoek Episerver en Optivo wijst uit: 92 procent bezoekers retailwebsites komt een eerste keer niet om te kopen

Effect Google-update op het verzamelen van e-mailadressen

Optivo waarschuwt voor vertekende webmarketing-resultaten: ‘Dark Social’ e-mailverkeer misleidt
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 40 dagen
Optivo contact  

Logo Optivo

  023 750 5157
  info@optivo.nl
  www.optivo.nl
Optivo sociaal  


Optivo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo XpertHR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90831 persberichten
- 5950 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10083 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl