Datum: (801 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Presstige Public Relations & Marketing Communicatie

Wijziging programma zaterdag 28 mei HCC!genealogieIn verband met ziekte gaat de presentatie van Aat Oostenbroek over de krant als bron voor genealogisch onderzoek op zaterdag 28 mei a.s. niet door.

Daarvoor in de plaats zal Bob Coret een presentatie geven over de website Open Archieven.

De website Open Archieven biedt toegang tot persoonsgegevens uit historische aktes beheerd door Nederlandse archieven. Op dit moment zijn dat ruim 118 miljoen persoonsvermeldingen, deels gekoppeld aan gescande aktes of registers, van zo'n 43 archiefinstellingen. En het aantal groeit nog steeds!

Het zoeken op Open Archieven met één zoekveld is anders: eenvoudig én krachtig. De aktes worden op Open Archieven anders weergegeven dan normaal: rijker, door herkenbare structuur en aanvullende gegevens, en ze zijn eenvoudig te downloaden. Het ideale hulpmiddel dus voor stamboomonderzoekers!

In de presentatie zal Bob Coret meer vertellen over wat er met de website kan. Daarnaast zal hij toelichten waarom hij deze website heeft gemaakt en hoe hij aan alle gegevens van de archieven en onderzoekers komt en welke gegevens en functies toegevoegd zouden moeten  worden.

In de middag zal René van Eunen een presentatie geven over persoonsbewijzen. Door genealogisch onderzoek raakte hij geïnteresseerd in het Persoonsbewijs dat in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter in Nederland werd ingevoerd. Omdat er geen archief is van Persoonsbewijzen besloot hij er een op te zetten. Op eigen initiatief startte hij in 2009 de website www.persoonsbewijzen.nl. Tijdens de lezing vertelt hij over het ontstaan en verdere achtergronden ervan. Ook besteed hij aandacht aan hoe een Persoonsbewijs kan helpen bij het verkrijgen van extra informatie voor genealogisch onderzoek en hoe sommige aantekeningen geïnterpreteerd moeten worden.

De landelijke bijeenkomst van HCC!genealogie wordt gehouden op zaterdag 30 mei a.s. in het zalencentrum Brandpunt van de Gereformeerde Paas- of Kruiskerk, Oude Utrechtseweg 4a, 3743 KN Baarn. Aanvang 11 uur.

Interessegroep Genealogie

De Interessegroep Genealogie van HCC is sinds 1986 een levendige groep die adviseert over bijvoorbeeld genealogische softwarepakketten en de mogelijkheden van internet op dit gebied. De groep biedt een omvangrijk netwerk om kennis en ervaringen uit te wisselen en geeft presentaties en cursussen door heel het land. Nu is het een grote groep mensen die elkaar steunen en stimuleren in hun onderzoek. Daarnaast exploiteert zij een tweetal websites: de nieuwssite www.genealogie.hcc.nl en www.stamboom.nl