www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2474 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1258 dagen geleden)
Bedrijf:

Nieuwe compliance management oplossing biedt vollediger en actueler overzicht externe eisen ziekenhuizen

Zuyderland MC, Amphia ziekenhuis, Rijnstate, Maastricht UMC+ en Infoland slaan de handen ineen

Ziekenhuizen functioneren in een dynamische omgeving. Daarbij moeten zij voldoen aan een grote hoeveelheid wet –en regelgeving en externe eisen van verschillende stakeholders. Het op een consistente manier managen van al deze eisen wordt steeds complexer en tijdrovender. Het stellen van de juiste prioriteiten is derhalve belangrijk. Vanuit deze visie wordt compliance management ‘risk-based’ ingericht. Een aantal ziekenhuizen heeft daarom besloten de handen ineen te slaan en het beheren van externe eisen te centraliseren. Daarmee maken zij tijd vrij om te werken aan het hogere doel: het beheersen van risico’s en het vergroten van de kwaliteit en veiligheid van zorg.

In december 2015 zijn Zuyderland MC, Amphia ziekenhuis, Rijnstate, Maastricht UMC+ en Infoland gestart met de implementatie van een compliance management oplossing. De oplossing stelt de ziekenhuizen in staat een vollediger en actueler overzicht te houden over relevante externe eisen voor Nederlandse ziekenhuizen. Een belangrijke voorwaarde als het gaat om compliance en risicobeheersing. De oplossing bestaat uit een centrale beheeromgeving waarin de vier ziekenhuizen gezamenlijk relevante externe eisen kunnen beheren. Infoland levert het technisch platform voor deze omgeving. De externe eisen worden in de centrale omgeving ontsloten via een portaal, waarin metagegevens zorgen voor uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden. Zo kunnen eenvoudig die externe eisen die betrekking hebben op een bepaald specialisme of die afkomstig zijn van een bepaalde uitgever worden doorzocht. De vier ziekenhuizen zijn momenteel volop bezig met het inrichten en vullen van de omgeving.

In een tweede fase kunnen de externe eisen via webshare-functionaliteiten gedistribueerd worden naar de decentrale documentbeheersystemen van de vier ziekenhuizen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ook andere ziekenhuizen (via een abonnement) gebruik kunnen maken van deze database van externe eisen. Meer informatie hierover volgt later dit jaar.

Deze compliance managementoplossing is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking loont met als resultaat beter inzicht in externe eisen, een verdeling van werklast en daarmee meer tijd voor het daadwerkelijk beheersen van risico’s.


Over Infoland
Infoland helpt organisaties hun gehele verbeterproces te optimaliseren. Zowel met specialistische kennis als met software op het gebied van veiligheids- en risicomanagement, documentmanagement, procesmanagement en continu verbeteren in het algemeen. Stap voor stap: van identificeren naar verbeteren en verankeren.

Over Amphia
Samen gezonder, dat is waar 265 medisch specialisten, 4500 medewerkers en 350 vrijwilligers zich bij Amphia elke dag hard voor maken. Amphia wil patiënten de beste medische en verpleegkundige zorg bieden, zo dicht mogelijk bij huis. Zodat zij zo snel als mogelijk en verantwoord is weer in hun eigen omgeving verder kunnen herstellen. Natuurlijk houden wij daarbij zoveel mogelijk rekening met individuele wensen, behoeften en omstandigheden.

Over Rijstate
Rijnstate is een ziekenhuis in de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. Rijstate biedt uitstekende ziekenhuiszorg van topklinische kwaliteit. Dit doen ze op vier locaties: Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. In de dienstverlening staat de klant centraal. Onze medewerkers begeleiden u persoonlijk bij het verbeteren, herstellen en behouden van uw gezondheid. Dit gebeurt natuurlijk in afstemming met wat u wilt en kunt. Wij bieden u vertrouwen en veiligheid in een omgeving met een warme sfeer. Onze zorg en deskundigheid verbeteren we continu. We doen veel onderzoek naar de oorzaken van ziekten en naar betere behandelingen. Daarnaast werken we intensief samen met u en met andere zorgverleners, binnen en buiten het ziekenhuis, om onze zorg te verbeteren.

Over Maastricht UMC+
Het Maastricht UMC+ onderscheidt zich (inter)nationaal door de focus op preventie. Dus niet alleen gezondheidsherstel, maar ook gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. Kerntaken zijn – naast topklinische en top preferente patiëntenzorg – wetenschappelijk onderzoek en onderwijs/opleiding. Het Maastricht UMC+ kenmerkt zich daarbij door de multidisciplinaire en probleemgestuurde aanpak. Het Maastricht UMC+ heeft 715 bedden, circa 7000 medewerkers en 4.000 studenten. Maastricht UMC+ is aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.

Over Zuyderland MC
Zuyderland MC is ontstaan uit een fusie van Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern. Het is een ziekenhuis op meerdere locaties, tien zorgcentra met buitenlocaties, twee hospices, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, huishoudelijke hulp en jeugdgezondheidszorg.

------------------------------------------niet voor publicatie ---------------------------------

Noot voor de redactie
Voor pers- en communicatievragen kunt u terecht bij Jos Cup, manager marketing intelligence bij Infoland: j.cup@infoland.nl of telefoon 06  12 074 907. Zie ook www.infoland.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Infoland  
17 jan 2017 Infoland en KERTEZA gaan samenwerken op het gebied van risicomanagement

12 mei 2016 Nieuwe compliance management oplossing biedt vollediger en actueler overzicht externe eisen ziekenhuizen

2 dec 2015 Vilans gaat samenwerken met Infoland
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van maandag 21 oktober 2019  
Minkels en datacenteroperators ontwikkelen samen gloednieuw kastenplatform 'Nexpand'

Nog 2 dagen: jubileumeditie Lightspeed Connect

Conclusion Zuyd kijkt naar de toekomst tijdens ‘Limburg: Noodzaak tot Innovatie’

IFS domineert traditionele vendoren: groei licentie-inkomsten met 47 procent, netto-omzet stijgt met 23 procent

Commvault Activate maakt einde aan complexe problemen rond compliance en data governance

commercetools tekent deal van 130 miljoen euro met Insight Partners om wereldwijde groei te versnellen

HubSpot voegt LinkedIn lead gen-formulieren toe aan gratis HubSpot CRM

HPS Industrial voor zesde keer aanwezig op Machinebouw Event 2019

Bol.com stimuleert ontwikkeling medewerkers door inzet Studytube

UAntwerpen zet data science centraal op vrijdag 25 oktober
10 vragen voor het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van een tablet voor op het werk

bGrid stelt Bart Melis aan als CEO

Veeam voor derde jaar op rij uitgeroepen tot Leader in Gartner 2019 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1258 dagen
Infoland contact  
Logo Infoland
  +31(0)40 848 58 68
  steluwvraag@infoland.nl
  infoland.nl
Infoland sociaal  
Infoland tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Minkels
Logo Lightspeed
Logo Conclusion Zuyd
Logo IFS
Logo Commvault Systems International BV
Logo commercetools
Logo HubSpot
Logo Veeam Software
Logo Nuance
Logo Cumulus Networks
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Red Hat, Inc.
Logo SER Group
Logo Workday
Logo Workday
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com