Wireshark 2: Advanced Network Analysis

met de nieuwe Wireshark 2.0

Hoofddorp, 10 Mei 2016. Na ruim twee jaar van ontwikkeling door Gerald Combs en het Wireshark ontwikkelteam is nu Wireshark 2,0 beschikbaar. Voor deze nieuwe versie met diverse toevoegingen en verbeteringen van meer dan 75 functies biedt SCOS Software te Hoofddorp nu een vernieuwde cursus Advanced/Security Training gebaseerd op de nieuwe Wireshark 2.0. Deze cursus is bedoeld voor Network Analysis medewerkers die hun Wireshark kennis van geavanceeerde analysetechnieken willen uitbreiden met behulp van de nieuwe en verbeterde Wireshark 2.0. Na succesvolle afronding van deze cursus hebben de deelnemers inzicht in gebieden van zowel Netwerk- als Forensics Analysis.

Het wordt aanbevolen dat de deelnemers aan deze cursus uitgebreide ervaring en/of kennis van de fundamentele netwerken protocollen hebben en kennis van Network Analysis met behulp van Wireshark (bijv. De cursus Troubleshooting TCP/IP with Wireshark, Wireshark University).

Netwerk- en Forensics Analysis omvat de vaardigheden van niet alleen het vastleggen van gegevens, maar ook de mogelijkheid om ongebruikelijke patronen, verborgen in ogenschijnlijk normale netwerkverkeer, te onderscheiden. Deze cursus zal de student een reeks van onderzoeken en analysetechnieken voorzien met diverse verbeteringen van de standaard Wireshark packet capture technieken. Wireshark 2.0 verschaft inzicht in het herkennen van Netwerk Analyse en Security bedreigingen voor een verscheidenheid van netwerk problemen en netwerk aanvallen, Bot-Net gevaarherkenning evenals standaard user-protocol kwesties, waaronder IP-gerelateerde protocollen (IPv4 / v6 / DHCPv4 / v6) , TCP, UDP, SCTP, DNS / DNSSEC ICMP (v4 / v6), e-mail protocollen (POP / SMTP / IMAP) en andere algemene Internet gebaseerde user-protocollen (HTTP, VoIP, IRC, IM). Verder zijn er vele verbeteringen en nieuwe functies opgenomen in de volledig nieuwe Wireshark 2.0 (USBcap, Androiddump, TCP Stream Graphs, HTTP2 statistieken, Follow Stream verbeteringen, SSL dissectie- verbeterd etc.).

Tijdens de cursus (27 juni – 1 Juli 2016 te Hoofddorp) worden Real-World voorbeelden gebruikt in combinatie met een groot aantal hands-on oefeningen om in de praktijk bewezen, praktische Network/Forensics Analysis en vaardigheden direct te kunnen toepassen.

SCOS-trainers zijn Certified Wireshark University Trainers, lid van FBI InfraGard, het Computer Security Institute, het IEEE en het Cyber Warfare Forum Initiative. Ze spreken regelmatig op regionale, nationale en internationale evenementen op het gebied van netwerken en beveiliging.

Voor meer inlichtingen:
SCOS Software bv
www.dotnet.academy
www.scos.nl
info@scos.nl
tel. +31 (0) 23 5689227