Datum: (801 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Yotta is trots zijn Europese expansie door een reeks benoemingen aan te kondigen.

Nieuwe topbenoemingen in sales en professionele serviceLeamington Spa, UK ,Castricum, 10 mei 2016 – Dat Yotta blijft streven naar groei en uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk en in heel Europa, bewijst het asset management bedrijf met in totaal vijf benoemingen in zijn sales- en services-teams. Auke Orsel verruilt zijn baan bij Spatial Eye, leverancier van geospatiale IT-systemen, voor de functie van Europe partner sales manager. Chris Dyer, Julian Collings, Tom Crawshaw en Emily See zijn allemaal nieuwe aanwinsten van Yotta’s snel groeiend professional services team.

Orsel opereert vanuit Nederland en rapporteert aan Simon Topp, Yotta’s director of marketing & international business. Hij gaat helpen om nieuwe partners in Europa te werven met een initiële focus op Spanje, Duitsland en Scandinavië.

Topp is blij met de aanwinst: “We zijn verheugd dat we Auka mogen verwelkomen bij Yotta. Hij heeft vele jaren ervaring in geospatiale software, spatiale analyse en geografische informatie systemen (GIS) en heeft diepgaande expertise en software-gerelateerde competenties op dit vlak ontwikkeld. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring het zakendoen met nationale overheidsinstanties. Dat alles zal van onschatbare waarde zijn voor ons groeiend partnernetwerk in Europa.”

Orsel zal zich aanvankelijk concentreren op het bouwen van relaties met nationale en locale overheden in de genoemde landen. Daarbij zal zijn blik zijn gericht op het identificeren van potentiële toekomstige partners en het bekrachtigen van commerciële relaties met deze organisaties. De strategische focus ligt op het creëren van verkoop- en implementatiemogelijkheden voor Yotta’s visuele asset management software voor hoofdwegen, Horizons.

In aanvulling daarop zal Orsel Yotta’s Nederlandse distributeur Wegdekmeten ondersteunen en de business van Yotta in Nederland vergroten door meer licenties van Horizons aan overheidsinstanties door het hele land te realiseren. Hij zal ook werken aan de groei van klanten van andere nieuwe resellers en distributeurs op het hele continent.

Om Yotta’s snelle, aanhoudende groei te onderstrepen, heeft het bedrijf vier nieuwe senior medewerkers toegevoegd aan het snelgroeiende professional services team in het Verenigd Koninkrijk. Chris Dyer, Julian Collins, Tom Crawshaw en Emily See voegen zich allemaal bij het bedrijf vanuit vorige rollen bij East Sussex County Council. Chris Dyer is hoofd van het professionele services team bij Yotta; Julian Collans is senior consultant en zowel Tom Crawshaw als Emily See opereren als consultants op het gebied van asset management.

“Asset management is al geruime tijd een snelgroeiende activiteit bij beheerders van het hoofdwegennet in het Verenigd Koninkrijk”, zegt Simon Philips, commercieel directeur Verenigd Koninkrijk van Yotta. “Yotta heeft in een vroegtijdig stadium hierop ingezet, wat de afgelopen jaren heeft geleid tot een jaarlijkse groei van twintig procent van de omzet uit professionale services. We hebben de behoefte onderkend om onze competenties op dit vlak uit te breiden en onszelf in de toekomst te positioneren op nieuwe terreinen binnen het vakgebied asset management. Deze benoemingen zijn een gevolg van dat dynamische groeipad.”

“Alle vier nieuwe aanwinsten hebben diepgaande ervaring met lokale autoriteiten, vooral van uit het services perspectief”, stelt Philips. “Ze begrijpen allemaal uit eigen ervaring wat het betekent om lange-termijn asset management plannen te implementeren.”

“Dat zal van onschatbare waarde zijn bij het aanknopen van relaties met lokale autoriteiten en bij het assisteren met de implementatie van strategische asset management planning om aan de laatste eisen van het Ministerie van Transport te voldoen”, voegt hij eraan toe. “Maar daarnaast zien we dat Chris en zijn team bijzonder geschikt zijn om verder te reiken dan onze bestaande klantenbestand en nieuwe strategische relaties in de sector aan te gaan.”

Voor meer informatie over Horizons software:

Wegdekmeten.nl
Fred Mekken, directeur/eigenaar
T +31 72 582 3404
M +31 6 12370781
fredmekken@wegdekmeten.nl
http://www.wegdekmeten.nl/

Over Horizons
Horizons is een Software-as-a-Service (SaaS) visualised asset management platform dat het asset managers gemakkelijker maakt om al hun asset management data en strategieën te visualiseren, beheren en optimaliseren met een unieke, effectieve cloud-oplossing. Na de marktintroductie in 2012 is de verkoop van Horizons in het Verenigd Koninkrijk sterk gegroeid en wordt nu gebruikt door circa vijftig lokale autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk in aanvulling op de diensten van hun onderhoudspartners en hoofdaannemers. In 2014 heeft Yotta Horizons internationaal gelanceerd, wat inmiddels tot succesvolle implementaties in Europa en Australië heeft geleid.

Over Yotta
Yotta is een leverancier van software en services die klanten helpen bij de transformatie van de wijze waarop zij hun infrastructuur beheren. Innovatie is het sleutelwoord in de aanpak van Yotta, of het nu gaat om de ontwikkeling van efficiëntere en accurate onderzoekstechnologieën of op de ontwikkeling van software dat het ongrijpbare grijpbaar maakt. De Yotta Horizons en Yotta Mayrise platforms, gebruikt door de meerderheid van de lokale autoriteiten, nationale organisaties en vooruitstrevende nutsbedrijven in het Verenigde Koninkrijk, vormen het hart van Yotta’s missie: organisaties helpen bij het gebruik van data van assets om betere operationele informatie te verschaffen en betere strategische beslissingen te nemen.

Kijk voor meer informatie op www.yotta.co.uk


Auke Orsel