www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2475 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1260 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Ook zakelijke markt kan nu veilig communiceren met consumerproof filesharing-app Quiver

Met Admin-tool en Office- en Adobe integratie de ideale security oplossing

Amsterdam, 2 mei 2016 – Quiver, specialist op het gebied van digitale informatiebeveiliging en leverancier van de gelijknamige app voor veilige file-sharing, heeft haar oplossing beschikbaar gemaakt voor Windows- en Mac desktops. De oplossing is bovendien uitgerust met nieuwe functies die IT-managers en Chief Information Security Officers (CISO’s) in staat stellen de app te beheren en file-sharing voorwaarden voor groepen gebruikers af te dwingen. Quiver is daarmee het ideale wapen voor de CISO om datalekken van werknemers te beheersen.

De laatste jaren zijn de risico’s op bedrijfsschade als gevolg van een datalek exponentieel toegenomen. De belangrijkste oorzaak: onzorgvuldig handelen van de eigen werknemers. Werknemers bewerken en verzenden bestanden met apps en apparatuur die ze ook privé gebruiken en nemen daarbij niet alle beveiligingsprocedures in acht. Artsen maken bijvoorbeeld gebruik van whatsapp, maar realiseren zich niet dat die dienst regelmatig beveiligingslekken kent. Bovendien bewerken en verzenden werknemers steeds vaker bedrijfsdata buiten de veilige IT-omgeving van het bedrijf. CISO’s verliezen het zicht op bedrijfsdata en kunnen niet goed adequate beveiliging afdwingen. Met alle gevolgen van dien.

Quiver
Quiver speelt op deze behoefte in door zijn filesharing-app beschikbaar te maken voor de zakelijke markt. Quiver is reeds succesvol als consumentenapp waarmee gebruikers gemakkelijk en veilig bestanden (Office documenten, PDF’s, CAD files, audio- en video) kunnen delen. Uniek aan Quiver is daarbij dat de deler controle houdt op zijn bestanden. Hij kan afdwingen waar, wanneer en hoe het bestand gebruikt wordt en deze bovendien altijd terugtrekken. Door de Quiver-app nu ook beschikbaar te maken voor Windows en Mac en de app uit te rusten met nieuwe functies, zoals een admin tool, kunnen ook bedrijven Quiver gaan gebruiken. CISO’s kunnen met behulp van Quiver veilig gebruik van bedrijfsdata door werknemers afdwingen, zicht houden op wat er met data gebeurt en bestanden in geval van nood terugtrekken. Schade door een beveiligingslek blijft zo minimaal.

Early detection
De Quiver desktop app bevat een aantal nieuwe functies op maat voor de zakelijke markt. In de eerste plaats heeft Quiver nu een admin-tool, waarmee een CISO voor bepaalde kritische bestanden de beveiliging vooraf kan definiëren zonder dat de werknemer hier iets van merkt. Veiligheid is hierdoor minder afhankelijk van het gedrag van werknemers. Quiver’s desktop applicatie biedt daarnaast real-time tracking en auditrapporten, waardoor mogelijke datalekken snel zichtbaar worden. Niet alleen wordt in real time bijgehouden wat er gebeurt met een bestand (wie een bestand heeft geopend, gesloten, doorgestuurd, een screenshot gemaakt en gedownload) maar tevens worden ongeautoriseerde pogingen registreerd. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan, dan is de oorzaak eenvoudig te traceren en direct op te lossen. Verder is de gebruiksvriendelijkheid voor gebruikers verder geoptimaliseerd. Werknemers kunnen met behulp van een simpele plug-in voor Microsoft Office en Adobe PDF bestanden direct delen. Ze hoeven hun manier van werken dus niet aan te passen aan het security beleid van hun werkgever.

Geen excuus meer voor gelekte bedrijfsgegevens
Django Lor, CEO en oprichter van Quiver: “De Quiver-benadering is compleet nieuw. Vroeger werd door de IT-afdeling geprobeerd bestanden veilig te stellen door een virtuele muur om de eigen virtuele omgeving op te trekken. Denk hierbij aan intranet, VPN’s of firewalls. Deze vorm van IT-security is niet langer toereikend, omdat werknemers bestanden tegenwoordig delen en steeds vaker buiten de veilige omgeving bewerken. Daarnaast zijn bedrijfsoplossingen vaak technisch ingewikkeld en ingrijpend in de workflow. Onze oplossing richt zich op individuele bestanden, ongeacht waar deze zich bevinden, en heeft bovendien het gebruikersgemak van consumentenapps. Hierdoor kunnen bedrijven zich beveiligen tegen bijvoorbeeld het lekken van vertrouwelijke informatie, bedrijfsfraude, hackers, of diefstal van bedrijfslaptops en usb-sticks. Doordat Quiver documenten op bestandsniveau van een beveiliging voorziet, én de toepassing zonder inbreuk op de vertrouwde workflow geïntegreerd kan worden, kun je er zeker van zijn dat je controle houdt over je bestanden. Met onze nieuwste desktop app is er dan ook eigenlijk geen excuus meer voor gelekte bedrijfsgegevens.” 


Django Lor, CEO Quiver

###

Over Quiver
Quiver is een Amsterdams bedrijf dat een veilige softwareoplossing biedt voor het eenvoudig delen van documenten, afbeeldingen, audiobestanden en video’s. Onlangs door Dell uitgeroepen tot één van de 50 meest invloedrijke startups ter wereld, zorgt Quiver dat de controle over digitale documenten bij de eigenaar komt te liggen. De zender bepaalt door wie, op welke locatie en op welk moment een document, afbeelding of video kan worden geopend, zonder daarbij de gebruiksvriendelijkheid uit het oog te verliezen. Quiver voegt een extra beveiligingslaag toe aan documenten zodat deze alleen door bevoegden geopend en bewerkt kunnen worden. Daarmee is Quiver op het gebied van online filesharing een veilig zakelijk alternatief voor diensten als Dropbox en Box. Quiver is partner van Dell en in 2015 winnaar van de Dell for Entrepreneurs-competitie.
Voor meer informatie zie https://quiver.net/

Meer informatie voor de pers:

Lubbers de Jong
Yorick Fliervoet
T: 020 205 04 26
E: yorick@lubbersdejong.nl

Bram Semeijn
T: 020 205 0448
E: bram@lubbersdejong.nl
 
Quiver

Laura Nuhaan, Chief Commercial Officer

T: 020 520 69 89
E: laura@quiver.net
W: www.quiver.net

Dit persbericht vindt u ook online op de website van Lubbers De Jong
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Quiver  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1260 dagen
PR contact  
Logo Lubbers De Jong
Quiver contact  
Logo Quiver
Quiver sociaal  
Quiver tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Pegasystems
Logo Databricks
Logo Workday
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo IFS
Logo Liquit
Logo Accenture
Logo Databricks
Logo OutSystems
Logo Arrow Electronics
Logo Visma
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl