IGEL Technology geeft prestaties van all-in-one thin client UD9 een boost

Compacte krachtpatser klaar voor de toekomst dankzij nieuwe quad-core processor

Utrecht, 20 april 2016Met een grote hardware-upgrade heeft IGEL Technology de prestaties van zijn populaire UD9 aanzienlijk verbeterd. Daarmee behoort deze all-in-one thin client nu tot de topmodellen uit het portfolio van IGEL. De UD9 wordt voortaan geleverd met een Intel Celeron J1900 quad-core processor met een kloksnelheid tot 2,42 GHz. Dit zorgt ervoor dat de prestaties die nodig zijn voor een snelle toegang tot Virtual Desktop Infrastructures (VDI’s) en multimedia- en webapplicaties gegarandeerd zijn. De nieuwe CPU wordt ondersteund door een werkgeheugen van 2 GB DDR3L-RAM voor alle besturingssystemen. Hierdoor kan hij de meest veeleisende multitaskingwerkzaamheden in de meest uiteenlopende gebruiksscenario’s aan. Met een keur aan interfaces, waaronder USB 3.0 en een DisplayPort, plus optionele voorzieningen, zoals een resistive touchscreen en WLAN, is de UD9 geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Van informatie- en adviesbalies bij point-of-sales in winkels en groothandels en werkomgevingen met weinig ruimte in de financiële of zorgsector tot digital signage- en kiosk- of researchterminals in openbare instellingen.

Dankzij zijn nieuwe, krachtige motor komt de UD9 met name tot zijn recht als hij taken moet uitvoeren die veel IT-vermogen vergen, zoals het decoderen van multimediacontent, Unified Communication en soortgelijke complexe toepassingen. Met de extra rekenkracht waarover hij nu beschikt, is de all-in-one thin client voorbereid op toekomstige eisen, waardoor hij investeringszekerheid biedt. Daarbij heeft hij ook nog eens standaard een SATA SSD-flashgeheugen, variërend van 2 GB (model LX) tot 8 GB (model W7+), onder de kap. Dit alles maakt dat hij moeiteloos overweg kan met veeleisende grafische, 3D- of multimedia-applicaties.

Universeler dan universeel
Daarnaast is de UD9 voorzien van een royaal 21,5-inch breedbeeldscherm met een Full-HD resolutie van 1.920 x 1.080 pixels en een DisplayPort-uitgang die het mogelijk maakt een extra monitor te gebruiken voor DualView-weergave van content in een resolutie van 2.500 x 1.600 pixels. Verder ondersteunt hij, als een echte Universal Desktop-thin client, alle populaire communicatieprotocollen, waaronder Citrix HDX, VMware Horizon en Microsoft RDP, inclusief RemoteFX. Als besturingssysteem zijn IGEL Linux en Windows Standard 7 beschikbaar.

Volop interfaces en opties
Met zijn vele interfaces en opties is de UD9 bij uitstek geschikt voor gebruik op point-of-sales, bijvoorbeeld als presentatie-, kassa- of webterminal. Voor optimale flexibiliteit kan het beeldscherm met behulp van de aanwezige draaifunctie negentig graden gekanteld worden. Standaard heeft de thin client niet alleen twee snelle USB 3.0-poorten en vier USB 2.0-poorten aan boord, maar ook een PS/2-aansluiting, een seriële interface en een DisplayPort. Als aanvulling op de 1 Gbit Ethernet-interface is als optie een 802.11 a/b/g/n WLAN-adapter verkrijgbaar. De eveneens optioneel leverbare, geïntegreerde smartcardlezer faciliteert de inzet van oplossingen voor dubbele authenticatie en de toepassing van scenario’s met meerdere gebruikers op wisselende werkplekken.

Beschikbaarheid en prijzen
De nieuwe UD9 van IGEL is beschikbaar per 18 april 2016. Prijs: vanaf € 684, exclusief BTW, inclusief drie jaar garantie. IGEL’s toonaangevende Universal Management Suite (UMS) voor beheer op afstand, wordt gratis meegeleverd.