Red Hat Cloud Suite en Red Hat OpenStack Platform 8 beschikbaar

Amsterdam, 20 april 2016 -- Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Cloud Suite en Red Hat OpenStack Platform 8. Deze oplossingen beogen de kloof tussen ontwikkel- en operationele teams op de schaal van cloud computing te overbruggen. Met de nieuwe producten kan Red Hat nu een complete, geïntegreerde hybride cloud-stack aanbieden met een container-applicatieplatform (OpenShift van Red Hat), een schaalbare infrastructuur (Red Hat OpenStack Platform 8) en beheertools (Red Hat CloudForms). Alle oplossingen zijn individueel beschikbaar of via een enkele, makkelijk te implementeren oplossing via Red Hat Cloud Suite.

Een toenemend aantal organisaties bouwt private clouds[1] om een zeer schaalbare en moderne infrastructuur te realiseren en verzekerd te zijn van verbeterde beveiliging en controle. Volgens de Red Hat Global Customer Tech Outlook 2016, een wereldwijd onderzoek onder Red Hat-klanten, zullen private cloud-implementaties de publieke cloud met een factor 6 overtreffen. Ontwikkelteams zoeken daarnaast naar manieren om het ontwikkelen en inzetten van nieuwe cloud-native applicaties te stroomlijnen, terwijl IT-managers hopen aan de groeiende vraag vanuit de business te kunnen voldoen met cloud-gebaseerde automatisering.

Red Hat’s nieuwste cloudoplossingen spelen hier op in met de beschikbaarheid van:
  • Red Hat OpenStack Platform 8. De nieuwste versie van Red Hat’s toonaangevende OpenStack-aanbod biedt geoptimaliseerde storage- en beheermogelijkheden dankzij de toevoeging van Red Hat Ceph Storage en Red Hat CloudForms.
  • Red Hat Cloud Suite. Deze vooraf geïntegreerde set van Red Hat’s cloudtechnologieën zorgt voor cloud-native applicatieontwikkeling en gebruik dankzij de toevoeging van OpenShift van Red Hat, in aanvulling op de zeer schaalbare infrastructuur met uniform beheer.
De op OpenStack gebaseerde private cloudoplossingen van Red Hat bieden de open basis om te voldoen aan de behoeften van de hedendaagse moderne bedrijven op productieniveau. De cloudoplossingen van Red Hat zijn beschikbaar als een single platform met Red Hat OpenStack Platform of als een geïntegreerd aanbod door middel van Red Hat Cloud Suite en helpen klanten schaalbare, fouttolerante IaaS-omgevingen te bouwen.

Red Hat OpenStack Platform 8

Red Hat OpenStack Platform 8 is de ruggengraat van Red Hat’s hybride cloudoplossingen. Het is de nieuwste versie van het schaalbare IaaS-platform dat gebaseerd is op de “Liberty” versie van de OpenStack community. Red Hat OpenStack Platform is een standaard aan het worden voor OpenStack-implementaties en integreert de basis van Red Hat Enterprise Linux met de OpenStack-technologie van Red Hat om een productieklaar cloudplatform te maken.

Met de beschikbaarheid van Red Hat OpenStack Platform 8 omvat Red Hat’s core OpenStack-aanbod nu het volgende:
  • Geautomatiseerde upgrades en updates; makkelijk upgrades en kleine updates doorvoeren. De noodzakelijke systeemupdates voor zowel de core OpenStack-diensten als de director tool zelf worden automatisch uitgevoerd. Dit draagt bij aan een stabiele OpenStack-cloud met minimale downtime.
  • Infrastructuur enworkload management; Red Hat CloudForms kan gebruikt worden voor lifecycle en operational management voor een OpenStack-infrastructuur en -workloads.
  • Storage-defined storage; Red Hat Ceph Storage, Red Hat’s schaalbare software-defined storage oplossing is opgenomen in Red Hat OpenStack Platform en biedt 64 terabyte aan flexibele object, block, of file storage. De meest populaire storageoplossing voor OpenStack-clouds[2] biedt gebruikers een enkel platform om de behoeften aan een OpenStack-gebaseerde cloud te ondersteunen
  • Telco-focused preview; versie 8 bevat verschillende nieuwe en kritische tech preview features voor het verbeteren van netwerkvirtualisatiesfuncties.
Red Hat Cloud Suite
Red Hat Cloud Suite combineert het container applicatieplatform OpenShift Enterprise met een schaalbare cloudinfrastructuur in de vorm van Red Hat OpenStack Platform en Red Hat CloudForms. Met Red Hat Cloud Suite kunnen gebruikers nieuwe cloud-gebaseerde diensten voor private clouds en de ontwikkeling van applicaties versneld inzetten en bestaande workloads optimaliseren dankzij verbeterde virtualisatie en prestaties. Dit maakt een moderne cloudomgeving mogelijk waarbij application delivery teams zich kunnen richten op het ontwikkelen, testen en inzetten van modern cloud-gebaseerde gecontaineriseerde microservice oplossingen met behoud van controle en zichtbaarheid.

Extra producten in de Red Hat Cloud Suite bieden gebruikers extra beheer- en infrastructuurmogelijkheden, waaronder:
  • Een uniforme, heterogene beheerervaring. Red Hat Satellite biedt krachtige beheertools voor updates, configuraties, patch- en abonnementbeheer.
  • Het monitoren van de infrastructuur, inclusief risicobeheer en analyses; door proactief analyses over de infrastructuur te verzamelen kunnen gebruikers technische risico’s beheersen voordat ze de operations beïnvloeden. Red Hat Insights, een nieuwe operations management dienst, biedt deze mogelijkheden voor Red Hat OpenStack Platform, Red Hat CloudForms en Red Hat Satellite.
  • Geïntegreerde applicatieontwikkeling en portability. Met OpenShift Enterprise by Red Hat kunnen gebruikers applicaties in een open source container-applicatieplatform bouwen en inzetten. Linux-containers zijn gebouwd op een standaard Docker-formaat en afhankelijk van dezelfde besturingssysteem kernel. Kubernetes-gebaseerde container-orkestratie binnen Red Hat Cloud Suite zorgt ervoor dat operators hun Linux-containers als een enkel systeem kunnen beheren.

Over Red Hat, Inc.
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een community-gedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: http://www.redhat.com.

Meer informatie voor de pers
Anke van Heerebeek
Lubbers De Jong
020 205 04 28
anke@lubbersdejong.nl

Dit persbericht is ook online beschikbaar: http://www.lubbersdejong.nl/voor-de-pers/red-hat/red-hat-cloud-suite-en-red-hat-openstack-platform-8-beschikbaar/

1 IDC, “IDC Forecasts Worldwide Cloud IT Infrastructure Market to Grow 24% Year Over Year in 2015, Driven by Public Cloud Datacenter Expansion,” http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS25946315

2 OpenStack gebruikersonderzoek, oktober 2015, https://drive.google.com/a/redhat.com/file/d/0B4vq3W3Lm2-4RWszZlBqVmxfWWs/view