Unisys sponsort Identities at the Borders Seminar

Op 19 en 20 april vindt in Amsterdam het Identities at the Borders & the Movement of People Seminar plaats. Het is de vierde editie van het seminar, dat door het Biometrics Institute wordt georganiseerd. Het seminar is bedoeld om overheden, internationale organisaties en vervoers- en IT-bedrijven te helpen met betere samenwerking aan de landsgrenzen. Unisys is platina sponsor van het seminar.

In voorgaande jaren lag de nadruk met name op het bereiken van meer verbondenheid en betere samenwerking tussen alle partijen. De sterke toename van het aantal vluchtelingen dat naar Europa trekt zorgt echter ook voor acute vragen, zoals welke strategie het beste aan grenzen tussen landen gehanteerd kan worden, hoe landen en sectoren makkelijker op voorhand informatie over vluchtelingenstromen kunnen delen en hoe biometrie bij deze nieuwe uitdagingen kan helpen.

Gedurende twee dagen zullen experts op het gebied van internationale beveiliging en biometrie uit zowel de publieke als de private sector antwoorden op deze vragen geven. Op 20 april geven Roland Heesen, Subject Matter Expert JLEBS Global Public Sector en Peter Kerkhoven, Security Consultant Unisys, om 10:10 uur een presentatie op het seminar. Daarbij gaan ze dieper in op de uitdagingen die de grote stroom van immigranten met zich meebrengt en hoe de oplossingen van Unisys kunnen helpen een oplossing te bieden. Heesen en Kerkhoven zijn van mening dat een benadering op basis van informatie over de identiteit van vluchtelingen de manier is om ervoor te zorgen dat humanitaire hulp kan worden geboden aan degenen die deze het hardst nodig hebben.

Het Identities at the Borders Seminar vindt plaats op 19 en 20 april in het Mercure Hotel op Amsterdam Airport. Zie voor meer informatie: biometricsinstitute.org

Over Unisys
Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie die werkt met veel van 's werelds grootste bedrijven en de overheidsorganisaties om hun meest urgente IT- en zakelijke uitdagingen op te lossen. Unisys is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde, toonaangevende oplossingen aan klanten binnen de overheid, financiële dienstverlening en commerciële markten. Met meer dan 20.000 werknemers in dienst bedienen we klanten over de hele wereld. Unisys biedt cloud- en infrastructuur-services, applicatie services, security oplossingen en high-end server-technologie. Bezoek www.unisys.nl of volg Unisys op Twitter en LinkedIn.

Voor meer informatie:
Pride PR
Marjolein Bos en Letizia Luijs
+31 71 568 00 28
unisys@pridepr.nl