www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 107 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

GustoMSC migreert end-to-end ICT-infrastructuur in één weekend met DWDM-technologie

Utrecht, 18 april 2016 – GustoMSC, een ontwerp- en ingenieursbureau voor de offshore-industrie, heeft bij een verhuizing eind 2015 de gehele ICT-infrastructuur vernieuwd en in één keer naar het nieuwe onderkomen gemigreerd. In samenwerking met Telindus greep GustoMSC de gelegenheid aan om de NetApp-storage uit te breiden, Cisco-networkinginfrastructuur te moderniseren en Dense Wave Division Multiplexing (DWDM-)technologie van Infinera op bestaande en nieuwe glasvezelverbindingen aan te brengen. Telindus ondersteunde het ingenieursbureau in het ontwerp en de projectplanning en leverde verschillende oplossingen om een soepele migratie mogelijk te maken en de ICT-infrastructuur klaar te stomen voor verdere groei in de toekomst.

DWDM-technologie
GustoMSC maakte bij de migratie gebruik van extra DWDM-technologie, zodat de gehele ICT-omgeving in één weekend gemigreerd kon worden. DWDM verdeelt het lichtsignaal van een bestaande glasvezelverbinding over verschillende signalen, waardoor de capaciteit van een bestaande verbinding aanzienlijk stijgt. GustoMSC had al DWDM-technologie van Infinera in gebruik, maar speciaal voor de migratie werd daar extra hardware aan toegevoegd. Hierdoor kon gelijktijdig tussen de oude locatie, de redundante storageomgeving in een datacenter in Delft en de nieuwe locatie een verbinding met hoge capaciteit opgezet worden. Zo faciliteerde deze technologie een soepele ICT-migratie, vrijwel zonder verstoring voor de medewerkers.

Ivar Westerholt, Manager IT bij GustoMSC: “Het vergt een minutieuze voorbereiding om de end-to-end infrastructuur in één keer te verhuizen, zodat de medewerkers niet of nauwelijks hinder ondervinden. Dat Telindus end-to-end kennis en expertise van ICT-infrastructuren en onze specifieke omgeving heeft, was dan ook heel waardevol. De belangrijkste uitdaging in dit project was dat alle componenten van de ICT-infrastructuur een rol speelden en in één keer verhuisd moesten worden. Telindus heeft ons geholpen om die uitdaging te tackelen.”

Sido Quarré, Sales & Marketing Director bij Telindus: “Een volledige migratie is een complex project, maar tegelijkertijd ook een uitgelezen kans om de ICT-omgeving te vernieuwen en verbeteren. Telindus heeft GustoMSC geholpen dit project op zo’n manier aan te pakken dat de ICT-dienstverlening nauwelijks verstoord werd. Zij hebben laten zien dat ook een organisatie die sterk afhankelijk is van de ICT-resources deze resources kan vernieuwen zonder negatieve gevolgen voor de business. Lastig, want hoewel het dagelijks beheer binnen ICT eenvoudiger is dan vroeger, is de techniek onder de motorkap complexer dan ooit. Ik ben trots dat Telindus de kennispartner kan zijn die GustoMSC heeft geholpen om haar infrastructuur te optimaliseren voor de toekomst.”

-------------------

Over GustoMSC
GustoMSC is wereldwijd een van de belangrijkste ontwerp- en ingenieursbureaus voor mobiele units en schepen in de offshore-industrie. De projecten waar het bureau aan meedoet, zijn gericht op de offshore-industrie en de daaraan verbonden constructie- en productiemarkten. De innovatieve oplossingen bestaan uit hefplatformen, half-afzinkbare platformen en monohull-schepen. GustoMSC gelooft in nauwe samenwerking met haar klanten, om een project uit te voeren naar wens van de opdrachtgever. Deze benadering betaalt zich uit, aangezien GustoMSC een leidende positie in de markt heeft en er veel units gebaseerd zijn op gepatenteerde ontwerpen en onderdelen van het brueau. Voor meer informatie, de website van GustoMSC: www.gustomsc.com
 
Over Telindus

Telindus, onderdeel van Proximus, is de onafhankelijke specialist en leverancier op het gebied van access-, connectivity- en datacenteroplossingen in combinatie met security, managed services en multi-vendor support. De eisen aan IT worden steeds extremer, waardoor kennis van de keten nodig is. Doordat individuele componenten in zowel de datacenter-, connectivity- als access-laag steeds verder integreren, zijn deze niet meer los van elkaar te zien. De kennis en expertise van Telindus op het gebied van end-to-end infrastructuuroplossingen sluiten hier naadloos bij aan. Met deze oplossingen richt de organisatie zich op het garanderen van optimale en veilige toegang tot de volledige infrastructuur en maximale beschikbaarheid: overal, vanaf iedere plek.

Telindus heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, backup-, telecom- en securityleveranciers als Ciena, Cisco, Juniper, EMC, NetApp, VMware, CommVault, Quantum, Nutanix, Infinera, Vasco Data Security, VCE en Riverbed. Daarnaast beschikt de organisatie over een geavanceerd democenter waar de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden. Voor meer informatie bezoek www.telindus.nl of volg Telindus via twitter.com/telindus_NL.

Meer informatie:
Marcommit
Reinder Suijker
telindus@marcommit.nl
035-582 27 30
Laatste van Telindus  
Telindus groeit op alle fronten in Giarte IT Xperience Monitor 2021

Helft van C-level executives bekent dat strategische businessplannen in de la verdwijnen

Eurotransplant migreert naar toekomstbestendige infrastructuur met Telindus
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 107 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Telindus contact  

Logo Telindus

  (030) 247 77 11
  info@telindus.nl
  www.telindus.nl
Telindus sociaal  


Telindus tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91768 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10600 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers