www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 87 dagen geleden)
Bedrijf:

iDEAL, creditcards en PayPal vervangen traditionele betaalwijzen bij online aankopen steeds meer

Aantal online aankopen via smartphone stijgt met 53%

iDEAL is, net als in 2014, het meest gebruikte betaalmiddel bij online shoppen en ziet haar aandeel stijgen naar 56%. Ook het gebruik van creditcards en PayPal neemt toe. De toename in het gebruik van deze betaalmiddelen gaat ten koste van de meer traditionele betaalwijzen, zoals machtiging en acceptgiro. Dit blijkt uit cijfers van de eCommerce Payment Monitor, het onderzoek naar betaalmethoden in Nederland dat wordt uitgevoerd door GfK, in samenwerking met iDEAL en Thuiswinkel.org.

Van de ruim 142 miljoen online aankopen die Nederlanders in 2015 deden, zijn er 80 miljoen afgerekend met iDEAL. Dit is een groei van 22% ten opzichte van 2014 (66 miljoen). Het marktaandeel van iDEAL stijgt hiermee van 54% in 2014 naar 56% in 2015. Ook het belang van creditcards en PayPal neemt toe. Werden er in 2014 nog 13 miljoen online aankopen via creditcards betaald, in 2015 zijn dit er bijna 17 miljoen (+24%). De creditcard neemt hiermee 12% van alle online aankopen voor zijn rekening. PayPal is met 7 miljoen aankopen nog een kleinere speler, maar dit aantal is relatief hard gegroeid (+34%). De toename van het belang van iDEAL, creditcards en PayPal gaat vooral ten koste van de meer traditionele betaalmiddelen, zoals (papieren) machtiging en acceptgiro. Zij leveren qua marktaandeel in.

Piet Mallekoote, directeur van Betaalvereniging Nederland, verwacht dat traditionele betaalmethoden zoals acceptgiro en overboeken het steeds meer afleggen tegenover echte online betaalmiddelen: “We zijn een pilot gestart om te onderzoeken of iDEAL kan worden uitgebreid met QR-codes. Hiermee kunnen ondernemers hun klanten onder andere veilig en makkelijk achteraf laten betalen op het moment van afhalen of bezorgen. Daarnaast kunnen klanten sinds kort met hetzelfde online gemak als iDEAL, veilig en vertrouwd een incassomachtiging via internetbankieren afgeven.”Online aankopen steeds vaker met de smartphone
Hoewel nog steeds ruim drie kwart van de online aankopen via een desk- of laptop plaatsvindt, groeit het aantal aankopen via de smartphone fors. In 2014 gebruikten Nederlanders bij 5,8 miljoen online aankopen hun smartphone. In 2015 is dit aantal toegenomen tot 8,9 miljoen, een stijging van 53%. Hiermee neemt het aantal online aankopen via smartphones harder toe dan de totale markt (+17%) en gaat inmiddels 6% van alle online aankopen via onze telefoons. Daarnaast nemen de aankoopbedragen via de smartphone ook toe (+13%). Gemiddeld koopt de Nederlandse consument voor € 54 per keer met zijn mobiel. Dezelfde trend is te zien bij aankopen via de tablet. Hier ligt het gemiddelde bedrag op € 96, een stijging van 14% ten opzichte van 2014. Nog steeds geldt dat de Nederlander voor duurdere aankopen eerder de desk- of laptop gebruikt. Hierbij ligt het gemiddelde bedrag namelijk op € 126. Dit bedrag ligt overigens wel 2% lager dan in het voorgaande jaar.

Tegen de verwachting in is het thuisgebruik van smartphones bij online aankopen toegenomen. Waar in het vierde kwartaal van 2014 76% aangaf dat de laatste mobiele aankoop via de smartphone thuis is gedaan, is dit in het vierde kwartaal van 2015 toegenomen tot 81%. Voor aankopen via tablets is het nog minder gebruikelijk om dit buitenshuis te doen; 95% geeft aan zijn laatste aankoop met de tablet vanaf zijn thuislocatie te hebben gedaan.

Creditcard en PayPal groot binnen media & entertainment
Het marktsegment media & entertainment is het grootst in aantal online aankopen. Dit segment bevat onder andere muziek- & videodownloads, games(computers), maar ook betaalde apps. In 2015 betreft dit 32,7 miljoen aankopen. Hoewel het aandeel iDEAL binnen deze categorie lager is dan op totaalniveau, neemt ook hier het belang van iDEAL toe (van 40% in 2014 naar 42% in 2015). Binnen deze categorie worden ook relatief veel aankopen via creditcards (19%) en PayPal (8%) gedaan.

iDEAL groot binnen food/nearfood
Een van de hardst groeiende online markten in 2015 is die van food/nearfood, waar de dagelijkse boodschappen onder vallen. Het aantal online aankopen binnen deze markt steeg afgelopen jaar met 34%. Dat is onder andere het gevolg van verschillende supermarkten die het online speelveld betraden en van de opkomst van maaltijdboxen. Qua betaalwijzen wijkt dit segment af van de totaalmarkt. Naast betalen met iDEAL (53%) wordt binnen dit segment ook veel gepind bij het bezorgen en afhalen. In totaal wordt 19% van de online foodaankopen met pin betaald, terwijl deze betaalwijze over alle markten heen slechts 3% van de online aankopen voor haar rekening neemt. Hier is de invloed van pick-up points duidelijk terug te zien.

Voor meer informatie over de eCommerce Payment Monitor 2015 kunt u contact opnemen met Koen van Nijnatten, GfK (Koen.van.Nijnatten@gfk.com). Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen de factsheet downloaden via ‘Mijn Account’.


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Woordvoerder
Paul Alfing
Senior adviseur betalingsverkeer
Telnr.: 06 199 15 404
E-mail: paulalfing@thuiswinkel.org 

Thuiswinkel.org
Horaplantsoen 20
6717 LT EDE
Telnr.:0318 64 85 75
www.thuiswinkel.org 

Over Thuiswinkel.org
Thuiswinkel.org is hét inspirerende digital commerce-netwerk dat (web)winkels die producten en/of diensten verkopen, ondernemers en hun medewerkers helpt succesvoller te zijn. We bieden relevante en praktische oplossingen door belangenbehartiging, het Thuiswinkel Waarborg, kennis en onderzoek en – nieuw! – de Thuiswinkel e-Academy.

Thuiswinkel.org heeft meer dan 2.200 leden die online producten en diensten aan consumenten verkopen. Onze leden realiseren samen ruim 70% van alle online consumentenbestedingen in Nederland. Zij komen uit alle denkbare branches, zoals reizen, kleding, consumentenelektronica, verzekeringen, sport, speelgoed, wonen, bruin- en witgoed, dating, ICT, software, etc. Op basis van deze representativiteit is Thuiswinkel.org dé gesprekspartner voor beleidsmakers, stakeholders en politieke beslissers.

Thuiswinkel.org heeft als doel het vertrouwen in online kopen te vergroten. We helpen onze leden verder met gratis juridisch advies, onderzoeken, ons netwerk en door kennisuitwisseling via het door Thuiswinkel.org opgerichte ShoppingTomorrow-platform. Daarnaast helpen wij door het leveren van handige tools voor de bedrijfsvoering. Via de Thuiswinkel e-Academy helpen we medewerkers van onze leden om betere vakmensen te worden.

Wetgeving op het gebied van e-commerce wordt voor een belangrijk deel bepaald in de Europese Unie. Om een vuist te kunnen maken op het gebied van wet- en regelgeving in Europa én te werken aan een positief ondernemersklimaat, heeft Thuiswinkel.org zich samen met zo’n 20 andere nationale belangenverenigingen verenigd in Ecommerce Europe. In Ecommerce Europe komen zij bij elkaar in een jonge, dynamische vereniging die opkomt voor de belangen van (web)winkels in héél Europa.

Over iDEAL
iDEAL is een betaalmethode waarmee consumenten online aankopen snel en veilig kunnen afrekenen in de vertrouwde internetbankieromgeving van de eigen bank. Nagenoeg alle consumentenbanken bieden iDEAL mobiel aan via hun mobiel bankieren app: ABN AMRO, ING Rabobank, SNS/ASN/RegioBank, Triodos Bank, Knab en bunq. Voor webwinkels is het voordeel dat een iDEAL-betaling gegarandeerd en niet storneerbaar is. Daarnaast is direct duidelijk of de betaling is gelukt zodat levering meteen kan plaatsvinden.

iDEAL is een merk van Currence, net als Acceptgiro. Als juridische eigenaar van de collectieve, nationale betaalproducten verschaft Currence licenties en certificaten voor deze producten aan banken en toeleveranciers in het betalingsverkeer. De dagelijkse werkzaamheden van Currence worden sinds 2014 uitgevoerd door Betaalvereniging Nederland.

Over GfK
GfK biedt betrouwbare markt- en consumenteninformatie waardoor klanten betere beslissingen kunnen nemen. Over de hele wereld combineren meer dan 13.000 marktonderzoek-experts hun passie met de jarenlange onderzoekservaring van GfK. Hierdoor is GfK in staat om wereldwijde inzichten te koppelen aan lokale marktinformatie uit meer dan 100 landen. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën, zet GfK big data om in smart data. Hierdoor kunnen onze klanten hun concurrentievoordeel verbeteren en krijgen zij meer inzicht in de keuzes en ervaringen van hun consumenten.

Voor meer informatie: www.gfk.com/nl of volg GfK op Twitter.

Opzet eCommerce Payment Monitor
De eCommerce Payment Monitor is gebaseerd op data uit de Thuiswinkel Markt Monitor. In dit onderzoek worden de online aankopen van Nederlandse consumenten in kaart gebracht middels continue consumentendatatracking, aangevuld met retailonderzoek en additioneel consumentenonderzoek onder netto 7.500 personen.

Binnen de definitie van de thuiswinkelmarkt zijn persoonlijke en huishoudelijke consumentenaankopen inbegrepen, exclusief online gaming en online gambling. Bestelde artikelen die zijn geretourneerd en uiteindelijk dus niet zijn aangeschaft, vallen ook buiten deze rapportage.

Online B2C aankopen van producten en diensten worden in het onderzoek meegenomen, ongeacht waar het product of de dienst gekocht wordt: thuis, op het werk, onderweg, in de winkelstraat of in de fysieke winkel (online instore via een tablet of zuil). Op basis van de vastgestelde marktsegmenten kan een onderscheid worden gemaakt in producten en diensten.

Thuiswinkel.org, iDEAL en GfK zijn kennispartners die deze eCommerce Payment Monitor gezamenlijk uitbrengen. De eCommerce Payment Monitor geeft nu voor het eerst inzicht in de marktaandelen van de verschillende betaalwijzen.
Laatste van Thuiswinkel.org  
Thuiswinkel.org start bemiddeling en certificering platformen

Nederlandse consumenten geven online € 25,8 miljard uit in 2019

Thuiswinkel.org lanceert certificering voor verkopers op platformen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 87 dagen
Thuiswinkel.or.. contact  

Logo Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.or.. sociaal  


Thuiswinkel.or.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo OutSystems
Logo Qualys
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88825 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8396 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl