www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 2 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Zeeman krijgt inzicht in winkelperformance met Qlik

Schiphol, 12 april 2016 – Zeeman stapt over naar Qlik® (NASDAQ: QLIK), leider in visual analytics, om managementinformatie real-time te ontsluiten. Met het visual analytics platform QlikView® is de organisatie in staat om op gebruiksvriendelijke en visuele wijze informatie te delen met gebruikers op het hoofdkantoor en met regiomanagers in Europa. Medewerkers hebben hierdoor direct inzicht in de winkelperformance en de financiële resultaten van de organisatie en kunnen daar op anticiperen. Waar Zeeman voorheen haar data nog uit verschillende systemen ontsloot, is het distribueren van alle rapportages nu voorgoed verleden tijd. Qlik-partner Abacus verzorgde de implementatie van het visual analytics platform en de ontwikkeling en opbouw van de dashboards.

Consistentie van data
Met vestigingen in zeven landen in Europa is consistentie en inzicht in de juiste versie van data essentieel. Dit was de aanleiding voor Zeeman om te kijken naar een nieuwe business intelligence oplossing. Het bedrijf wilde graag af van statische rapportages, waarbij de gegevens altijd achterhaald waren. De keuze voor Qlik viel na een proof of concept waaruit bleek dat QlikView razendsnel grote hoeveelheden data kan ontsluiten en dit in één oogopslag kan presenteren in een interactief dashboard. De ICT-manager en de verkoop- en financieel directeur van Zeeman brachten vervolgens samen met Abacus de behoeftes en wensen voor de dashboards in kaart en daarna ging het implementatietraject van start. Na enkele gezamenlijke workshops zijn de dashboards voor verkoop en financiën al in gebruik genomen.

Inzicht in winkelperformance
Beide dashboards geven inzicht in de winkelperformance. Dit kan van Europees niveau tot winkelniveau worden gespecificeerd. Het financiële dashboard geeft onder andere inzicht in pandhuur, personeelskosten en omzet. Het verkoopdashboard combineert deze gegevens onder andere met inzicht in omzetgegevens van productgroepen, ureninzet van medewerkers en de performance van klanten. Gebruikers zijn vanaf nu op de hoogte van de meest recente cijfers, hebben meer inzicht en kunnen gericht sturen op financiële prestaties. Bovendien hoeven eindeloze versies van Excel niet meer de wereld worden rondgestuurd en wordt IT ontzorgd, omdat de gebruikers zelf aan de slag kunnen met analytics.

Andre Unkel, ICT Manager Europa bij Zeeman: “We zijn ontzettend blij dat we de overstap naar QlikView hebben gemaakt. Nu we beschikking hebben over interactieve rapportages gaat een wereld vol nieuwe mogelijkheden voor ons open. We zien ook veel potentie in Qlik Sense. Hiermee willen we nog mooiere visualisaties maken en deze beschikbaar stellen voor de winkels. De plannen voor een dasboard in Qlik Sense liggen al op tafel. Hier gaan we focussen op voorraden van onze producten. We hopen straks gericht te kunnen sturen op bepaalde productafnames bij de verschillende winkels. Zo kunnen we nog efficiënter te werk gaan en slimme beslissingen nemen.”

Erik Greefhorst, CEO Abacus: “De samenwerking met Zeeman verliep vlot en was erg aangenaam. Wat direct opviel was de faciliterende en dienstbare rol van IT aan de business. Daarnaast maakte het grote aantal vestigingen ook dat er focus was op het sturen op uitzonderingen, waardoor underperformers dagelijks in kaart worden gebracht. Een project om met enige trots op terug te kijken!”

Sabine Palinckx, Country Manager Benelux: “Wij zijn trots dat we een groot Nederlands bedrijf als Zeeman kunnen helpen om de juiste informatie in een handomdraai beschikbaar te stellen aan de juiste mensen. IT hoeft hier niet langer aan te pas te komen, deze drempel neemt QlikView weg. Door relaties te leggen tussen verschillende data krijgt Zeeman inzicht in het geheel. De associatieve analysemogelijkheden geven medewerkers de mogelijkheid om deze data op allerlei manieren te analyseren. Hiermee legt de organisaties de basis voor betere beslissingen. Het feit dat zij ook potentie zien in Qlik Sense toont de kracht en de toegevoegde waarde van datavisualisatie aan. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Zeeman hierdoor nog scherper kan gaan sturen op haar bedrijfsvoering. Betrouwbare data is immers nodig om te kunnen groeien.”

------

Over Qlik
Qlik (NASDAQ: QLIK) is een leider in visual analytics. Het product portfolio voldoet aan de groeiende behoefte van klanten naar rapportage en visuele self-service analyses voor guided, embedded en op maatgemaakte analytics. Ruim 37.000 klanten vertrouwen op Qlik oplossingen om betekenis te geven aan informatie van verschillende bronnen. Zo kunnen zij verborgen verbindingen binnen de data ontdekken die leiden tot inzichten die goede ideeën tot stand brengen. Het hoofdkantoor van Qlik is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. Qlik heeft wereldwijd vestigingen die samen met ruim 1700 partners meer dan 100 landen bedienen.

###

© 2015 QlikTech International AB. All rights reserved. Qlik®, Qlik® Sense, QlikView®, QlikTech®, en QlikTech logo’s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo’s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie
Marcommit 
Laura Rijks
035-5822730 
qlik@marcommit.nl
Laatste van Qlik  
Zorgservice XL ontzorgt ziekenhuizen met inzet Qlik Sense

Vijf datatrends die je absoluut niet mag missen in 2020

Bedrijven werven liever mensen met praktische datavaardigheden dan datawetenschappers
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 2 dagen
Qlik contact  

Logo Qlik

  +31 (0)23 727 1900
  InfoBenelux@qlik.com
  www.qlik.com
Qlik sociaal  


Qlik tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90830 persberichten
- 5950 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10081 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers