Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureau
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 125 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

IT’ers hebben weinig zicht op effectiviteit securitymaatregelen

Integrale aanpak met aandacht voor prevent, detect en react is essentieel

Utrecht, 6 april 2016 – Meer dan één op de drie IT’ers (36%) heeft moeite om zicht te krijgen op de effectiviteit van getroffen securitymaatregelen. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 402 IT-professionals. Het resultaat bevestigt dat security bij veel organisaties hoge prioriteit krijgt, maar het nog lastig is om dit effectief in te richten. 35 procent van de respondenten heeft dan ook behoefte aan hulpmiddelen om aan te tonen dat hun organisatie qua securitymaatregelen voldoet aan wet- en regelgeving.

Werkdruk rond security
Door het gebrek aan inzicht worstelen IT-afdelingen ook met de extra werkdruk die securitymaatregelen met zich meebrengen. 31 procent van de IT-professionals is op zoek naar methoden om de operationele werkzaamheden rondom security te verminderen. Eenvoudiger extra capaciteit en kennis over IT-beveiliging bijschakelen (20%) en het minimaliseren van de diversiteit in beveiligingsproducten (18%) worden als een minder dringend probleem gezien. Harm de Haan, Manager Consultancy & member Advisory Board bij Telindus: “Security is in de afgelopen jaren compleet veranderd, onder invloed van mobility en de ontwikkeling van internet. Organisaties staan op meerdere zichtbare en onzichtbare manieren in contact met de buitenwereld, dus alleen een firewall werkt niet meer. Het valt op dat veel IT-afdelingen moeite hebben om een security-aanpak op de rails te krijgen die rekening houdt met de IT-omgeving van vandaag de dag. Niet alleen het voorkomen van een breach zou aandacht moeten krijgen, ook de processen die in gang worden gezet bij een digitale inbraak zijn ontzettend belangrijk. Hoe detecteer je een inbraak tijdig, hoe reageer je er vervolgens op en hoe monitor je dit proces? Security vraagt om een integrale aanpak, met aandacht voor prevent, detect en react in de volledige infrastructuur. Dit biedt de IT-afdeling veiligheid en inzicht in het effect van getroffen maatregelen.”

Meer informatie
De resultaten van het onderzoek en de visie van Telindus op security zijn verwerkt in de whitepaper ‘End-to-end security: zelf doen of uitbesteden?’. Deze is vrijblijvend te downloaden via http://www.telindus.nl/nieuws-events/end-to-end-security-zelf-uitbesteden/

Ook organiseert Telindus op donderdag 12 mei 2016 een Trend Watch met het thema ‘IT Security, dat regel je toch wel even?’. Inschrijven kan via http://www.telindus.nl/nieuws-events/trend-watch-it-security-regel-toch-wel-even/

Over Telindus
Telindus, onderdeel van Proximus, is de onafhankelijke specialist en leverancier op het gebied van access-, connectivity- en datacenteroplossingen in combinatie met security, managed services en multi-vendor support. De eisen aan IT worden steeds extremer, waardoor kennis van de keten nodig is. Doordat individuele componenten in zowel de datacenter-, connectivity- als access-laag steeds verder integreren, zijn deze niet meer los van elkaar te zien. De kennis en expertise van Telindus op het gebied van end-to-end infrastructuuroplossingen sluiten hier naadloos bij aan. Met deze oplossingen richt de organisatie zich op het garanderen van optimale en veilige toegang tot de volledige infrastructuur en maximale beschikbaarheid: overal, vanaf iedere plek.

Telindus heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, backup-, telecom- en securityleveranciers als Ciena, Cisco, Juniper, EMC, NetApp, VMware, CommVault, Quantum, Nutanix, Infinera, Vasco Data Security, VCE en Riverbed. Daarnaast beschikt de organisatie over een geavanceerd democenter waar de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden. Voor meer informatie bezoek www.telindus.nl of volg Telindus via twitter.com/telindus_NL.

Meer informatie:
Marcommit
Reinder Suijker
telindus@marcommit.nl
035-582 27 30
Laatste van Telindus  
T-Mobile optimaliseert dienstverlening met geautomatiseerde netwerkomgeving van Telindus

IGM Resins legt fundament voor groeiambities met Managed SD-WAN van Telindus

Telindus zet IT hulpactie op voor organisaties met een vitale functie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 125 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Telindus contact  

Logo Telindus

  (030) 247 77 11
  info@telindus.nl
  www.telindus.nl
Telindus sociaal  


Telindus tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Logo Netskope
Logo Zoom
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88997 persberichten
- 5760 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8529 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl